tisdag 13 februari 2018

Tidstecken – Februari 2018


Här är ett axplock av det vi upplever i dag. Det är födslovåndor som växer till i kraft och styrka, där vi ser och upplever en värld som suckar och våndas. Vi närmar oss Jesu återkomst, och den tid av dom som kommer att gå ut över världen. Mitt i allt detta har vi vårt underbara hopp – Jesu dyrbara återkomst, vårt barnaskap och vår kropps förlossning.

Börsen föll 666 punkter

Fredag den 2 januari, föll Amerikanska Dow Jones med 666 punkter - ett fall som fick en rasande effekt på alla världens börser. Flera spekulerade och talade om biblisk apokalyps, och satte likhetstecken 666 med både Antikrist och en ekonomisk krasch. Nedgången ska vara den värsta veckan sedan 2009.

David Wilkerson profeterade om just liknande situationer som denna. David Wilkerson gav uttryck för, att när man som bäst förväntar att marknaden har stabiliserat sig, så kommer nästa skakning och gungning – och att denna osäkerhet skulle fortsätta till den dag, då vi ser ekonomin bryta ihop, och vi kommer få ett antikristligt ekonomiskt system, där vilddjurets märke blir gällande.

Kina flyttar 300 000 soldater

Regionen kring Nordkorea förbereder sig på krig. Kina flyttar ytterligare 300 000 soldater tätt på Nordkoreas gräns. Det ses som ett tecken på att Kina förväntar en militär konfrontation, som bland annat kan utlösa en stor flyktingvåg från Nordkorea. I början av februari varnade Trump Nordkorea igen, och proklamerade att det var tid till en regeringsförändring.

Israel förbereder sig för krig

Israels premiärminister är fast besluten på att Iran inte ska ha något militärt fotfäste i Syrien. Israel har precis utfört militära attacker mot förmodade iranska mål i Syrien, efter en påstådd kränkning av Israels luftrum. En räd som slutade med att ett israeliskt stridsplan störtade sedan syriskt luftvärn öppnat eld. Israel kom med starka varningar, och en talesperson för Israels försvarsmakt, säger att Iran och Syrien ”leker med elden”.

Rekord stora hagel i Argentina

Staden Cordoba i Argentina, har precis upplevt hagelstorm, med rekord stora hagen på upp till 23 cm. Ett tal som potentiellt är något av det största som vi någonsin har upplevt. Hagel, på samma sätt som jordbävningar, är förbundet med de domar som kommer att gå ut över världen i vedermödans tid. De tio plågorna som Herren skickade över Egypten, i förbindelse med Israels befrielse, är en förebild på ändetidens domar. Där drabbades Egypten bland annat av en kraftig hagelstorm som förstörde landet. I den sista årsveckan talar bibeln om att ”stora hagel, tunga som talenter”, kommer att falla ner från himlen. Det betyder, att det är hagel som väger cirka 26 kg.

Avslutning

Vi är på väg, och vi är på vandring – mot vårt himmelska hem och det himmelska Jerusalem. Jag vill dela texten från en underbar sång som har uppmuntrat och välsignat mig på ett särskilt sätt den sista tiden. ”Det går en väg mot framtiden – Pingst, Ida Möller:

Det går en väg mot framtiden. Det hörs en sång från himmelen. Där går ett folk från nöd och strid. Från lidande till evig frid. Det går ett folk oändligt stort. In i Guds stad, genom dess port. Dom fyller himlen med sin sång. Dom sjunger evigheten lång

Vi sjunger ära till Ditt namn
För frälsningen Du åt oss vann
Och hela himlen stämmer in
All makt och härlighet är Din

Det står ett lamm i folkets mitt. I stora skaran klädd i vitt. Dess blod har tvättat skaran ren. Och gett dom del i frälsningen. Och Kristus helar varje sår. Och stilla torkar varje tå. Han mättar hunger, släcker törst. Visar den kärlek som är störst

Vi sjunger ära till Ditt namn
För frälsningen Du åt oss vann
Och hela himlen stämmer in
All makt och härlighet är Din
Och alla änglar faller ner
Förundras över vad dom ser
Och skaran växer som tillber
Och sången stiger mer och mer

Hela sången kan höras här:Jesus kommer snart!

Källa:

4 kommentarer:

 1. Guds Frid Mikael,

  Efter allt elände som händer i världen så är det tydligt vart det är på väg.
  Så stort Tack för att du skickar en vacker sång som skänker verkligt lugn och ger stor tröst och hopp om framtiden med Herren.

  Vänliga Hälsningar
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Syskon,

   Ja, det är en underbar sång, som verkligen har välsignat mig och gett tröst. Den beskriver så underbart den stora skaran kring tronen, där lammet, vår frälsare, står mitt ibland dem. Som sången säger "där går ett folk från nöd och strid, från lidande till evig frid.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Hej. Är det någon som kan ge tips om länken " änglar och ljud från himlen". Såg dessa länkar, men tappade bort dem i hastigheten, och kan ej finna dem igen.
   Gud välsigne varje människa i denna blogg. Det har blivit en stor välsignelse och är en välsignelse för mig att varje dag läsa i denna blogg. Tack Mikael Walfridsson!

   Radera
  3. Hej,

   Tack för din uppmuntrande hälsning. Det är så välsignat att höra, att budskapet om Jesu komma uppuntrar och ger tröst.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera