måndag 19 februari 2018

Herrens dag och en kommande tid av dom


När vi ser på församlingen, och särskilt på tiden för församlingens uppryckande, är det av stor betydning att vi känner till skillnaden på Herrens dag och Jesu Kristi dag. Vid första antagande, kan det se ut som att det är tala om samma dag, men faktum är att dessa ”två” dagar är av helt olika karaktär, och har helt olika innehåll för ändetiden.

Herrens dag

Sef 1: 14-16 – HERRENS stora dag är nära, ja, nära, och den kommer med hast. Hör, det är HERRENS dag! Då ropar hjältarna i ångest. En vredens dag är den dagen, en dag av ångest och nöd, en dag av ödeläggelse och förödelse, en dag av moln och dis, en dag då ljud av horn och härskri höjs mot de befästa murtornen

2 Tess 2:2 – När det gäller vår Herre Jesu Kristi ankomst och hur vi skall samlas hos honom, ber vi er, bröder, att inte så plötsligt tappa befattningen och bli skrämda, vare sig av någon ande eller av något ord eller brev, som påstås komma från oss och som går ut på att Herrens dag har kommit.

Herrens dag handlar om den vredes och domstid som kommer att gå ut över jorden, i en tidsperiod som sträcker sig från uppryckandet och fram till tusenårsriket. Jesu Kristi dag är inte alls nämnd i GT, då den har med en av församlingens hemligheter att göra, nämligen sanningen om NT-församlingen och hennes uppryckande i härlighet.

Jesu Kristi dag

Fil 1:6 – Jag är övertygad om att han som har börjat ett gott verk i er också skall fullborda det intill Kristi Jesu dag.

Jesu Kristi dag är därför enbart en NT- uppenbarelse. Herrens dag är inte bara en GT uppenbarelse, men domens tid över folken är mer detaljerad i NT, och på ett särksikt sätt beskriven i Upp kap 6-19. ”Herrens dag” angår jorden och människorna på jorden, medan Jesu Kristi dag angår NT församlingens uppryckande och dennes framställning inför Fadern i det himmelska. Jesu Kristi dag är alltså en benämnelse på den dag, då Jesus ska komma på skyarna för att hämta sin fulltaliga församling till sig.

Flygkrasch i Iran

I nästan varje inlägg, så visar jag på händelser som pekar på att Herrens dag står för dörren. När församlingen är borttagen, så kommer det första sigillet att brytas, och Antikrist kommer att träda fram. Ibland sker händelser, som på ett indirekt och symboliskt sätt pekar på det samma, och den tid vi lever i.  

Ett passagerarplan med 66 ombord har nyligen dött i en flygkrasch i Iran, efter det att planet flög in i berget ”Dena” som ligger i bergskedjan Zagros. Det som gör det här intressant är, att som vi vet så finns det 66 böcker i bibeln, där den sista och 66 boken är uppenbarelseboken. Ordet ”Dena” är samma ord som det hebreiska namnet ”Dinah”, och har betydelsen ”dom” eller ”rättvisa”. Är det här ett otroligt sammanträffande, eller visar den här händelsen på Herrens dag, och en kommande domstid?

Avslutning

Upp 3:10 - Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet, skall jag bevara dig och rädda dig ur prövningens stund, som skall komma över hela världen och sätta dess invånare på prov

Jesaja kap 26:19-21, talar om att ” HERREN kommer ut ur sin boning för att straffa jordens invånare för deras missgärning”. På samma sätt bekräftar Upp 3:10, att prövningens stund (vedermödan), som ska komma över hela världen, är till för att sätta dess invånare på prov. Både Jesaja och Uppenbarelseboken talar om att syftet med vedermödan, är till för att straffa och pröva och jordens invånare på grund av deras synder, genom någonting som heter Guds vrede.

Vreden är på väg in över den här världen, och ett mörker som ingen tidigare har sett maken till. Men samma vrede, och som båda dessa bibelverser vittnar om, är vi samtidigt räddade ifrån, genom att Herren kallar oss hem till sin Faders hus - hem till sina kamrar, till dess att vreden har gått förbi.

Jesus kommer snart!


4 kommentarer:

 1. Tack för dina inlägg, med händelsen med dom 66 passagerarna i Iran och andra händelser hjälper du oss uttyda tecken som är bra viktiga att förstå i dessa tider då alla själar bör förbereda sig på Jesus Kristus återkomst som verkar närma sig allt närmare. Hur långt det är kvar är inte upp till oss att avgör utan endast Herren. Världen situationer kan eskalera fort då hot om krig/krig kan bryta ut i något ohejdbart när som helst.

  Vore intressant att läsa någon uppdatering på vad Israel och alla andra världsländer som är i Syrien står inför. Samtigt som vi har nordkorea Kina,Ryssland och USA i händelser, vilket är mest på gränsen till något profetiskt eller hänger dessa konflikter ihop på det profetiska planet?

  Gud välsigna dig och din blogg Mikael

  Mvh Victor

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Victor,

   Tack för din hälsning och det du skriver.
   Jag är enig i det du skriver - allt tyder på att vi närmar oss, och lever i tiden runt omkring Herrens återkomst, något som är fantastiskt att tänka på. Samtidigt vet vi, att det bara är Herren som vet exakt hur långt tid det är kvar. Vår uppgift blir att tyda tidens tecken, och leva i förväntning till Herrens komma.

   När jag skriver, så försöker jag att variera mina inlägg, för att ge en helhets bild, på alla dessa tecken som sker runt omkring oss. Men Israel och Mellanöstern sticker ut - och är absolut det största och viktigaste tidstecken vi ska vara uppmärksamma på. Så jag tror att det kommer helt av sig själv i mitt skriveri, att det inte kan undgås att skriva om allt det som händer just nu.

   Syrien är väldigt intressant just nu, där vi ser Turkiet och Syrien som drabbar samman, och en del som tidigare arbetade tillsammans, kan nu riskera att bli fiender. En del menar att om Turkiet slår ut Assad, så kan det vara början på själva WW3.

   Vi får följa den profetiska utveckligen, samtidigt med att hoppet om Jesu återkomst blir starkare för varje dag som går.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Tack for ett ennu bra inlagg brollan. Ja tidens tecken pekar pa att jesus snart hamtar sin brud. Tror han drojjer for o ge oss mer tid att na ut till manniskor. Kramer. Mackan

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Markus,

   Och tack ska du ha broder. Ja, Herrens hjärta är så stort för varje enskild människa när det gäller evigheten och frälsning. Han överger de 99 för att hitta den ene. För varje dag Herren dröjer, så betyder det fler människor i det himmelska och det får vi inte glömma.

   Kram Mikael

   Radera