tisdag 6 februari 2018

Hamas hotar med krig mot Israel


Mitt i Mellanöstern, och mitt i det inferno av kaos, upplösning och sammanbrott som vi har upplevt de senaste åren, ligger landet Israel, som lever i ett ständigt hot från sina kringliggande grannländer och organisationer, som är fast beslutna på att utrota det judiska folket. Hamas har precis gått ut och uttalat sig, att dom endast är dagar från en konfrontation och krig med Israel.

En profetisk profetia 

Palm 83:1-9 – Ty se, dina fiender larmar, och de som hatar dig lyfter huvudet. Mot ditt folk har de onda planer, de rådslår mot dem som du beskyddar. De säger: ”Kom, vi utrotar dem, så att de inte mer är ett folk och så att de inte mer är ett folk och så att ingen mer tänker på Israels namn. I enighet rådslår de med varandra, de sluter förbund med dig.

Psalm 83 är troligen skriven omkring slutet av kung Salomos regeringstid, runt 900 före Kristus. I den psalmen ser och upplever vi en konstellation mot Israel och det judiska folket, där just Israels grannländer vänder sig mot Israel för att utrota och tillintetgöra det judiska folket. Det vi ser och upplever i dag, har sedan 1948, varit en pågående fullbordan av denna profetia.

Till skillnad från Gog/Magog kriget som består av länder som ligger längre bort från Israel, ser vi här en attack mot Israel från länder och folkgrupper som ligger runt omkring Israel. Det er med andra ord Israels grannländer som går emot Israel för att föra krig och erövra landet och Jerusalem.

Israels grännländer

I denna psalm möter vi länder som Edoms tält och Ismaeliterna (Palestinenser och södra Jordanien), Moab (Palistinenser och Centrala Jordan) Hagariterna (Syrien) Gabal och Tyrus (Hizabolla och Libanon), Ammon (Palestinenser och Norra Jordanien) Amalek (araber från Sinai området) Filisteerna (Hamas från Gaza stripan) Assur (Syrien och Norra Irak). Bara de senaste åren har Palestinier skjutit tusentals raketer in över den Israeliska gränsen och Israel har haft konfrontationer med både Hizabolla och Hamas. Vi vet att Iran stöder och förser Hamas med vapen, och vi har upplevt raketer som når allt längre på Israelisk territorium. Det betyder, att om Hamas skulle starta krig med Israel, så kan vi förvänta ännu större vapen och raketer, än vid senaste kriget. 

Avslutning

Jesus kommer snart, och ett av ändetidens helt stora tidstecken är Israel, Jerusalem och det judiska folket. I den 70 årsveckan, kommer Herren att på ett helt särskilt sätt fortsätta sin profetiska tidslinje med Israel, för att förbereda dom för det messianska Guds riket här på jorden. Så när Jerusalem frågan, rykten om krig och en tvåstatslösning är på agendan, så är det helt enkelt en bekräftelse på den tid vi lever i och den tid som ligger framför. Det är en profetisk tid för Guds folk, en profetisk tid för den här världen, och en profetisk tid för Israel och det judiska folket.

Jesus kommer snart!

Källa:
6 kommentarer:

 1. Guds Frid Mikael,
  Ja tecknen visar varje dag att kriget står för dörren i Israels närhet.
  Vi ber till Herren att han skall skydda Israel på Bästa sätt.

  Vänligen
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid syskon!
   Ja, det ser ut som att det drar i hop sig för Israel, och att krig närmar sig. Det började med att USA utropade Jerusalem som huvudstad, och efter det så har situationen eskalerat i en allt högre fart. Nu är det både Hamas och inte minst Iran som gör att Israel rustar upp och förbereder sig. Vi fortsätter att be, stödja och välsigna det judiska folket.

   Guds rika välsignelse
   Mikael

   Radera
 2. Man ser och upplever mer än någonsin den extrema spänning världen över nu pga våld, krig, droger och allt. Vi har aldrig varit närmre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Tack för din hälsning. Jag är helt enig med dig, och det vi upplever just nu, är tydliga födslovånder på nästan alla områden, där allt pekar på Jesu återkomst. Som du säger: Vi har aldrig varit närmare!

   Herrens välsignelse över ditt liv,

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 3. Trots all ondska och grymhet som händer omkring mig, känner jag mig trygg! Ske Guds vilja i allt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen! Vi vet att Herren har allt i sin hand och hela ändetidens skeende under kontrol. Mitt i allt mörker och i en tid där skakar, kan vi vara trygga i Herren och hans kärlek till oss.

   Guds rika välsignelse
   Mikael

   Radera