söndag 25 februari 2018

Israel i profetiskt ljusVi lever i högprofetiska tider, där Israel och Mellanöstern sticker ut mest av allt. Israel är i min värld, både ett bevis på Guds existens, och på det profetiska ordets trovärdighet. När vi ser allt det som händer i dag, kan vi med Bibeln i hand se med våra egna ögon, hur det profetiska ordet uppfylls till punkt och pricka. Här är några av de händelser vi har sett här på det sista, med min kommentar efteråt. 

USA flyttar sin ambassad på Israels 70 års dag

Israels underrättningsminister Yisrael Katz, ska ha uttalat sig om, att USA kommer att flytta sin ambassad från Tel Aviv till Jerusalem, på Israels 70 års dag som nation, den 14 maj 2018. Katz tackar Donald Trump, och USA för att dom har valt att flytta ambassaden på just denna dag, och ser det som en obeskrivlig gåva. Tidigare har USA uttalat sig, att det inte kommer att ske före slutet av 2019. USA har inte bekräftat Katz uttalande.

Min kommentar: Oavsett när USA väljer att flytta sin ambassad, kommer det att skapa stora reaktioner i hela den arabiska världen. Vi har redan sett bland annat Turkiet, som har varit en av dom som har reagerat kraftigt, och har använt en aggressiv och hotande retorik överför USAs beslutning.

Israel och USA i massiv militär övning

Israeliska och amerikanske styrkor förbereder sig för en massiv militär övning,  där man simulerar missilattacker på Israel. Just en missil och raket attack, är absolut det största hotet mot Israel och det judiska folket.

Min kommentar: Israel lever i dag i år 5777, som betyder år av krig, och kan vara ett tecken på det som ligger framför. Varje attack och konfrontation med både Hizbollah och Hamas, kommer att avlösa varandra till dess att vi kommer att uppleva GOG/Magog kriget, som jag inte tror ligger långt fram i tiden. Länder och konstellationer som tar plats i dag, är en förberedelse för detta krig – och just där ser vi tydliga tecken på GOG/Magog kriget.  

Nu är tiden för fredag

Trump har precis proklamerat för Putin, att nu är tiden för fred mellan Israel och palestinierna. Trump har tidigare tänkt sig att presentera en fredsplan, även om palestinierna inte vill samarbeta. USA försäkrar samtidigt, att man vill säkra och tillgodose bägge sidor.  

Min kommentar: Det är egentligen inte uppryckandet av församlingen, men ”avtalet med de många” som Daniel kap 9 talar om, som kommer att utlösa vedermödan eller den 70:e årsveckan. I 2002 framlade Saudiarabien ett fredsförslag, som samtliga 22 stater i Arabförbundet, inklusive Palestina står bakom. Det kan vara detta avtal, som kommer att ligga till grund för det antikristliga förbund som är på väg. Ett förbund som Herren kallar ”Israels förbund med döden” (Jes 28:15)

150 000 raketer riktade mot Israel

Hizbollah, som indirekt stöds av Iran, är ett stigande hot mot Israel. Första gången sedan kriget i 2006, har nu Israel uttalat sig att man i en konfrontation med Hizbollah, överväger att återbesätta det sydliga Libanon – för att försvaga Hizbollah rent militärt. I dag råder Hizbollah över 40 000 soldater och cirka 150 000 missiler, som i princip kan träffa hela Israel.

Min kommentar: Iran (Persien) är en del av det kommande stora kriget mot Israel, och dom kommer att använda sin ”förlängda arm” för att träffa Israel så hårt som möjligt. Vi vet, att Herren är med Israel, och att GOG/Magog kriget, kommer att visa Israel på ett helt övernaturligt sätt, att han är med dom på samma sätt som fordons dagar.

Den sista tidens stridsplats

Min personliga tro, är att Mellanöstern innebär och har huvudrollen i de flesta händelser som har med ändetiden att göra.

Det är där att vi kommer att se de två profeter träda fram under vedermödans tid, det är i Mellanöstern att avtalet med Israel kommer att komma på plats, och det är här att Jesus har valt att sätta sina fötter på Oljeberget när han kommer tillbaka. Israel och Mellanöstern är den sista tidens stridsplats.

Antikrist träder fram

Upp 13: 1-2 - Då såg jag ett vilddjur stiga upp ur havet; det hade tio horn och sju huvuden, och på sina horn hade det tio kronor och på sina huvuden hädiska namn. Och vilddjuret, som jag såg, liknade en panter, men det hade fötter såsom en björn och gap såsom ett lejon. 

Men det är också utifrån Mellanöstern, som jag tolkar Guds ord, när jag ser var Antikrist kommer att träda fram ifrån. Jag tror alltså inte att Antikrist kommer att vara amerikan, eller västeuropé men en muslim från arabvärlden.

När Uppenbarelseboken beskriver detta antikristliga rike, ser han en kropp som liknas vid en leopard, med fötter som en björn och ett gap som ett lejon. Genom att studera dessa vilddjur och världsriken som både Johannes och Daniel beskriver, får vi en bild av Antikrist, hans rike, hans uppkomst och utbredelse i ändetiden. Daniel beskriver ingående dessa områden och ”riken”, där vi kan tolka och förstå i vilken del av världen att Antikrist ska komma ifrån. Några av dessa gemensamma länder är Turkiet, Syrien och Irak.  

Avslutning

1 Mos 15:7-12 – Och rovfåglarna slog sig ner på de döda kropparna, men Abram drev bort dem. När solen höll på att gå ner föll en tung sömn över Abram, och se, då kom skräck och ett stort mörker över honom.  

Mitt i det kaos som rasar i Mellanöstern, står Israel inför en alltmer utmanande verklighet.

I en dröm fick Abraham lov till att se Israels kommande vedermödor och förföljelser genom alla generationer, innan dess att det messianska riket äntligen blir upprättat vid Jesu återkomst. Rovfåglarna är en bild på Satans attacker på Israel genom alla tider, för att förhindra Guds löften, och förbundens uppfyllande. Det har alltid varit krig om landet Israel, och dess existens, och det kommer att fortsätt till den dag då Jesus sätter sina fötter på Oljeberget.

Jesus kommer snart!


Källa:4 kommentarer:

 1. Alltid kul med nytt jnlagg bror. Ja smart kommer herren pa skyarna

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Markus,

   Tak skal du ha border. Ja, allt pekar på att Jesus mycket snart kommer tillbaka för att hämta sitt folk. Tänkt att vi snart är hemma i det himmelska, för att vara tillsammans med Herren och möta nära och kära som har gått hem före oss. Jag längtar!

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 2. Guds Frid Mikael,

  Ja det är påfallande hur väl de händelser som sker i dag i världen stämmer överens med det som står beskrivet i Bibelns texter.

  Det pekar tydligt på att vi är inne i den Profetiska tidsåldern.

  Vänligen
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Syskon,

   Tack för er hälsning. När Hosea i kap 6 profeterar om Israel, så säger han att, efter två dagar skall han göra oss levande igen (Israels frälsning), på tredje dagen låter han oss uppstå (de dödas uppståndelse i tusenårsriket). Två dagar är det samma som 2000 år, och det är ju precis där vi är i dag. Vi lever cirka 2000 år efter korset, och Herren kommer snart att frälsa det judiska folket, och upprätta ett Guds rike på jorden. Vi lever verkligen i själva avslutningen på den här tidsåldern, där nästa profetiska händelse är uppryckandet av församlingen.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera