tisdag 20 mars 2018

Turkiska röster ropar efter en islamisk arme för att attackera IsraelPrecis efter sommarlovet skrev jag, att i tiden framöver, kanske det inte kommer att vara samma intensitet på skrivandet som det har varit tidigare - om det inte händer något särskilt ute i världen som kräver vår uppmärksamhet. 

Sanningen är, att desto längre fram vi kommer i världsutvecklingen, och ju närmare vi kommer själva uppryckandet av församlingen och vedermödans början, så upplever vi, att tidstecken närmast i står i kö för att avlösa varandra.
Jesus nämner vissa tidstecken och pekar på, att när vi ser och upplever dessa på en och samma gång, så är det tecken som pekar på att tiden är nära, och att vi närmar oss denna tidens avslutning (Luk 21).

Turkiska röster ropar efter en islamisk koalition

En nyhet som är värd att nämna och lyfta fram, är den roll som Turkiet framträder i just nu. Som vi vet, så har Turkiet tagit kraftigt avstånd mot Israel den sista tiden, och ger bland annat uttryck for att Israel är en ”terrorstat”, där Turkiet lovar att göra allt vad som står i deras makt, för att kämpa emot ett erkännande av Jerusalem som Israels huvudstad.

Det senaste är en av Turkiets största dagstidningar, Yeni Safak, som kräver brådskande åtgärder, för att bilda en 57-nations islamisk armé, för att besegra och attackera Israel. Om det omöjliga skulle bli en realitet, så skulle den skapa den största militära kraft på jorden – en armé, nästan lika stor som antalet av invånare i den judiska staten.

Rapporten kom fram precis före toppmötet för organisationen av islamiskt samarbete, och publicerades under rubriken: ”vad händer om en islam-armé bildas mot Israel”?.

Avslutning

Tyvärr säger det profetiska ordet, att vi kommer att uppleva en attack från en gemensam koalition av islamiska länder. Dessa sista tidens ”kungar” intar sina platser, och länder och koalitioner hittar varandra precis i denna tid. Israel, och inte minst Jerusalem, är det centrala och blir den ödesfråga som kommer att driva dessa länder mot Israel för att förgöra folket och landet. Det vi upplever är med andra ord, ett tydligt uppfyllande av det profetiska ordet, och tecken som pekar på Jesu återkomst. Vi behöver inte längre leta efter tidstecken, vi lever mitt ibland dem – och de uppfylls just här och nu.

Budskapet om Jesu dyrbara återkomst, måste vara på den vakna församlingens läppar. Längtan och ropet efter vår dyrbare Herre, måste vara brudens åtrå och tröst. Öppnade ögon och öron, där vi ser den tid vi lever i, måste vara varje broder och systers uppgift. Snart kommer han tillbaka, som äger och har kontroll i hela ändetidens utveckling, för att hämta oss hem till sig.

Jesus kommer snart!

  

Källa:


15 kommentarer:

 1. Hej Mikael!

  Så sant att det händer saker nu!!

  Men du, påsken är snart här, vad tror du chanserna är att Jesus återkommer nu...?

  Frid med dig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, och tack för din fråga.

   Det är alldeles säkert att det händer många saker just nu, och det har ju varit en upptrappning som har tagit fart under flera år. Min upplevelse är, att efter finanskrisen 2007, och efter den arabiska våren 2012, så har världsutvecklingen ändrats radikalt.

   Min personliga tro, är att vi lever i säsongen, och i den tid där vi kan förvänta att Jesus kommer tillbaka. Om det just blir i påsken eller sendare är svårt att säga. Guds tid är inte alltid den samma som vår, och ofta tycker vi att det utvecklingen går lite långsammare än den borde.

   Mitt utgångspunkt är, att jag tror att Jesus kan komma när som helst. Men om jag skulle framhäva en högtid eller tid där vi ska vara extra uppmärksamma, så är det just påsken och fram till pingst. Jag har faktiskt skrivit ett inlägg om det en gång, som du kan ta del av, om du har tid och lust:

   http://jesus-kommer-snart.blogspot.dk/2016/06/shavuot-eller-pingsten-en-hogtid-som.html

   Guds rika välsignelse

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 2. https://keskustelu.suomi24.fi/t/644540/jeesus-tulee-pian!

  Jesus anmälde mig idag, att USA börjar kriget med Nord-Korea efter förhandlingarna. Och att han kommer tillbaka innan tredje världskriget som börjar av det detta krig. Diplomatiska relationen mellan öst och väst kommer att brytas. Det är dags att förbereda sig.

  Intressant profeti av en finsk flicka. Från år 2003! Link till originalen ovanpå översättningen. Tyvärr bara på finska.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej, och tack för att du delar intressanta tankar.

   Jag är av samma överbevisning, att uppryckandet sker precis innan eller i början av det tredje världskriget. Det är många syskon som har fått ett ord som bekräftar det du säger. Sedan tänker jag på den kända profetian som den 90 åriga kvinnan i Norge fick. I följe den, så hände uppryckandet precis i förbindelse med det tredje världskriget som bröt ut.

   Herren har allting i sin hand, och mycket snart kommer han att hämta sin brud till sig.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Guds frid Mikael!

  Tack för att du oförtröttat uppmuntrar och undervisar om HERRENS snara återkomst.

  Lite angående tidigare kommentar att det snart är påsk och undran om Jesus återkommer då, så tänkte jag på det tredje templet. Du kanske skrivit om det tidigare, har isf glömt det. Men är din uppfattning att det tredje templet byggs innan uppryckelsen? Eller bara allmänt vad är din uppfattning om tredje templet?:) Det torde inte ligga långt bort att det byggs, som jag ser det.

  Önskar dig rik välsignelse!

  Vänligen
  Emanuel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Emanuel,

   Tack för din uppmuntrande hälsning.

   Jo, jag har faktiskt skrivit ett inlägg om just det tredje templet som du kan ta del av här:

   http://denytterstatiden.blogspot.dk/2015/03/vedermodans-tempel-ar-snart-klart-till.html

   Min personliga tro är, att vi kommer att få se ytterligare två tempel i Jerusalem. Det ena kan vi kalla det "falska templet", som kommer att byggas efter uppryckandet, och stå klart innan dess att vi når de sista 3,5 år in i vedermödan. Det är det templet som Antikrist kommer att sätta sig i, och proklamera och göra sig själv till gud. Det templet kommer att förstöras vid Jesu åtekomst, kanske i den jordbävning som kommer att ske i den förbindelse.

   Det äkta och sista templet, kommer Jesus själv att vara med att bygga. Det är det templet som kommer att byggas i början av tusenårsriket, och där Herren kommer att sitta och regera i från i 1000 år. Det är det vi kallar det messianska templet som också står skrivet om i bland annat Hesekiel.

   Sedan är det intressant, att templet är i princip klart att byggas, och när dom väl i går i gång, så kommer det att gå ganska snabbt att få det klart. Så det är också ett tecken som visar på den tid vi lever i, och att den sista årsveckan är precis runt om hörnet.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 4. Jag blir alltid så glad och uppmuntrad när jag kommer in på din sida och ser att det finns en uppdatering. Förstår att det ligger mycket jobb bakom så är väldigt glad att du fortsatt att skriva! Som du säger så står tidstecknen på kö just nu. Det är oerhört spännande tid att leva i och väldigt hoppfullt att vi närmar oss Jesu återkomst i allt det hemska som sker.

  Mvh L

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej L,

   Stort tack för din välsignade och uppmuntrande hälsning. Som jag brukar säga så går denna tidens mörker och vårt kommande hopp, hand i hand. När vi ser hur det mörknar i tiden, så vet vi också att vi närmar oss vårt saliga hopp. Jesus kommer mycket snart tillbaka för att hämta sitt folk till det himmelska. Tills dess får vi fortsätta att vandra med och dra när Herren.

   Jag önskar dig allt gott och Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 5. Tack Mikael för ditt svar ang om du tror att Jesus kommer under påsken...jag själv tror att han kommer då men han kommer att vara anonym...

  Frid med er alla!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din hälsning,

   Jag hoppas att du har rätt i ditt antagande - det ville vara fantastiskt om Herren kom just i denna påsk. Vi längtar efter honom och önskar att vara där han är!

   Maranatha!

   Radera
  2. Guds frid Mikael. Jag läste nyss om en kvinna som hade fått en uppenbarelse gällande det tredje världskriget där hon såg att det skulle bryta ut efter de kommande förhandlingarna mellan Nordkorea och USA. Samtidigt står just nu att läsa i kvällstidningarna om att Donald Trump tillsätter väldigt kontroversiella personer på viktiga poster, sk "hökar" som har ett militärt intresse av att slå till hårt mot länder som Nordkorea och Iran. Svårt att veta hur detta kommer gå men onekligen inget man bara kan avfärda rakt av.

   Radera
  3. Guds frid Björn,

   Tack för din hälsning. Var någonstans läste tog du del av denna kvinnas vittnesbörd? Det hade varit intressant att läsa det. Det finns ju flera olika människor, som har tidigare har fått liknande ord, om en kommande konfrontation just mellan USA och N.Korea.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  4. Det är väldigt konstigt för nu kan jag inte återfinna den artikeln igen där jag läste detta. Men det hände väldigt nyligen i alla fall och det hela pekade på att krig skulle bryta ut efter det kommande mötet och förhandlingarna länderna emellan som är planerade nu i maj månad.

   Radera
  5. Rättelse! Jag hittade den! En finsk sida så man får översätta i Google.

   https://keskustelu.suomi24.fi/t/644540/jeesus-tulee-pian!

   Radera
  6. Tack Björn,

   Det var intressant att ta del av. Jag har översatt profetian med hjälp av Google translate, och då blir det ungefär så här:

   "Jesus berättade för mig idag, att Förenta staterna (USA) kommer börja kriget med Nordkorea efter förhandlingarna. Han kommer tillbaka före det tredje världskriget, som börjar med kriget. Väst och Västs diplomatiska band kommer att bryta av. Det är dags att förbereda".

   Igen måste jag på påpeka, att denna utombibliska profetia, som naturligtvis ska prövas, är i tråd med många andra tilltal, om ett uppryckande precis innan eller samtidigt med ett tredje världskrig. Jag visste inte att förhandlingarna är planerade här i maj, och det gör det ju ännu mer intressant.

   Man kan bara konstatera - vi är så nära profetiors uppfyllande som både har med vedermödan, världskrig och framför allt Jesu dyrbara återkomst att göra. Man har lust att ropa ut - Brudgummen kommer, och det är tid att göra sig beredd.

   Tack igen - och Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera