söndag 25 mars 2018

Palmsöndagen avslutade den 69:e årsveckanI dag är det palmsöndagen. För nästan 2000 år sedan, red Jesus in på en åsna in till Jerusalem och blev hyllad som judarnas Messias. Det var ett uppfyllande av profetiska löften, men också en viktig händelse som markerade avslutningen på den 69:e och den näst sista årsveckan.

70 årsveckor var förutbestämda

Dan 9: 24 – Sjuttio veckor är bestämda över ditt folk och över din heliga stad

Ängeln Gabriel delar med Daniel, att sjuttio veckor skulle vara den profetiska tidsperiod som var förelagd Israel, innan dess att Herren skulle uppfylla profetiska löften för Israel.  Om man omräknar de första 69 årsveckorna till år, med utgångspunkt i det att profetian får sin början, så hamnar vi exakt på palmsöndagen när Jesus rider in i Jerusalem.

Daniel 9:25, bekräftar detta och säger att ” från det att ordet gått ut om att Jerusalem skall återställas och byggas upp till dess att den smorde Fursten kommer, ska det gå sju veckor och sextiotvå veckor, som alltså blir 69 årsveckor i allt.

Den Smorde förgörs

Dan 9:26 – Men efter de sextiotvå veckorna skall den Smorde förgöras, helt utblottad.

Hela Jesu tjänst ligger inom den 69:e årsveckan. Det är där att den sanne Messias och hans profet Johannes verkar. Det står i kontrast till den sista och 70:e årsveckan, där Antikrist, som en falsk messiasgestalt och hans profet träder fram på scenen.

Efter de 69 veckorna skulle denne smorde Furste förgöras, helt utblottad, som är en beskrivning av Jesus död på korset. När Jesus bär all värdens synd på korset är den 69:e veckan över, och han är bokstavligt talat helt utblottad. Jesus är given av Fadern för att försona den här världens med sig själv, genom att bära all världens synd och skam på sig, och villkorslöst ge sig själv på korsets trä.

Avslutning

Jes 26:20 - Kom, mitt folk, och gå in i dina kamrar, stäng igen dörrarna efter dig. Göm dig ett litet ögonblick tills vreden har gått förbi.

Efter korset, och efter det att den profetiska klockan stannade för Israel, fattas det fortfarande en profetisk årsvecka för Israel på 7 år, som också är den sista veckan innan Jesu återkomst. Den sista årsveckan är det som vi normalt kallar vedermödan, som också innehåller den stora nöden. Herren bestämde alltså att han skulle uppfylla sex löften för det judiska folket och Jerusalem, under en specifik tidsperiod på 490 år. Efter den här perioden skulle Israel och Jerusalem komma in och få del av dessa löften och välsignelser.

Vi väntar på, och ser tecken på att den 70:e och sista årsveckan snart får sin början. Men innan dess, så kommer Herren att kalla hem sitt folk, hem till de himmelska boningarna. Till den plats, där Herren kommer att omsluta och beskydda oss i hans närvaro, under dess att vreden, mörkret och helvetets makter kommer att dra fram i den här världen.

Jesus – det levande hoppet – kommer snart tillbaka

2 kommentarer:

 1. O ljuva hem som Jesus har förberett åt oss ! Vi ser hur mörkrets makter träder fram för att förvilla människorna . Vi får stå i gapet och ropa till Gud för frälsning och befrielse, och ett uppvaknande för alla Guds barn! Låt oss ännu ivrigare gå Jesu ärende innan det är försent! Snart får vi se Jesus som han är, får skåda hans älskade ansikte i all ära och makt , vilken dag så underbar att det inte går att fatta ! Snart får vi möta de kära därhemma,, o jag väntar och längtar !! Guds rika välsignelse över dig och din familj . Syster i Herren , Lill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid syster,

   Vilken underbar hälsning du delar. I det du skriver, kan man märka din hemlängtan och din kärlek till Herren. Den dagen, när vi kommer att se och möta vår Herre, kommer att övergå allt annat vi tidigare har upplevt. På samma sätt som skriften säger: "Vad intet öga har sett och intet öra har hört, och vad ingen människas hjärta har kunnat tänka, vad Gud har berett åt dem som älskar honom (1 Kor 2:9)

   Tänk att ständig, i en hel evighet, att få lov till att vara framför Guds tron, i det allra heligaste, för att höra änglars tillbedjan, uppleva Guds rena kärleks flod, och få lov till att ära och lovsjunga Guds rena lam - Konungarnas Konung. Se honom, som utvalde och gav oss frälsning.

   Jag tror att han kommer mycket snart, så låt oss hålla fast, utan att se oss tillbaka, och leva i en förväntan till Herrens återkomst.

   Jag önskar dig en välsignad påsk, och Guds rika och underbara välsignelse.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera