söndag 4 mars 2018

Herren frågar oss "om vi är redo"?Jag upplever en upprepande fråga som kommer från Herrens hjärta – en fråga som han ställer på djupaste allvar, med största medömkan, motiverad av hans nåd och eviga kärlek. Det är en fråga som skär igenom den tid vi lever i, och lyser tydligt och klart jämte de tidstecken vi upplever i dag. Den fråga han ställer varje enskilt hjärta, är helt enkelt ”om vi är redo”?

Är du redo?

Är vi redo för Jesu dyrbara återkomst, och en evakuering av hans älskade och dyrköpta brud. En brud som är räddad från en värld, som kommer att uppleva en invasion av helvetets makter, förlösta med ett syfta - att förföra och plåga de kvarlämnade. Han frågar oss, för att han önskar och för att han vill oss mer än vi kan föreställa oss. Han frågar oss, för att han i sin obeskrivliga kärlek brinner och längtar, efter att vara tillsammans med var och en av oss.

Herre, jag vill

Frågan är enkel, och den tvingar oss att granska våra hjärtan och vår relation till Herren. Den upplyser vårt hjärtas motiv, och den pekar på varje område som inte är överlåtet Herren. Den letar inte efter fullkomliga, men förkrossade, överlåtna hjärtan – människor som inte har någon eller något annat i den här värden att förlita sig på, än Herrens trofasthet, barmhärtighet och nåd. Herren letar efter människor som vill svara ”Herre, jag vill” på den frågan.

Framför hans tron

Heb 4:16 - Låt oss därför frimodigt gå fram till nådens tron för att få barmhärtighet och finna nåd till hjälp i rätt tid.

Han drar våra hjärtan, in framför hans helige och underbara tron. Det är vid ”nådens tron”, som är den heliga och avskilda plats han vill att du ska vara. Där, i hans närvaro – är det att han kan tala, hela och förvandla våra liv. Det är just där, i det intima och nära mötet med Herren, att han formar och renar våra hjärtan, så att det till sist bara är Herren kvar. Så att mina drömmar och ambitioner är Herrens, och att mina motiv och min vilja är hans. Där, framför nådens tron, finns en underbar glädje, kraft och barmhärtighet, hjälp för varje område i våra liv. Allt vi behöver finns där, i hans närhet, och framför Guds tron.

Ett förkrossat hjärta

2 Krön 16:9 - för Herrens ögon sveper över hela jorden för att stärka dem som med sina hjärtan ger sig hän åt honom 

Om du inte kan svara Ja på den fråga som Herren ställer i dag, så är Guds tron precis den rätta platsen för dig. Han drar i ditt hjärta för att få dig helt tätt på, och nära honom. Han söker förkrossade hjärtan, som önskar att överlämna allt till  honom. Han förkastar inte någon som söker honom, men han söker och letar efter de hjärtan som längtar och söker Herrens ansikte. Så är du ännu inte avgjort för Herren, och är du inte redo inför Herrens komma – spring till nådens tron, för där finns upprättelse, frälsning och ett gudomligt vidrörande från Jesus.

Då kommer du att få en visshet i ditt hjärta att du är hans barn. En överbevisning att du tillhör himlen och att du är redo för hans komma. Kom till Herren, med allt vad du har, och kom sådan som du är, för det finns ”nåd till hjälp till rätt tid” för just dig. Jesus älskar dig med en evig, obeskrivlig kärlek, och han väntar på dig, vid sin tron, för att göra ett övernaturligt mirakel i ditt liv.

Jesus kommer snart!

4 kommentarer:

 1. Guds Frid Mikael,

  Svaret på frågan är enkel, med allt det som händer i världen nu och visar sig på olika sätt.

  Så Känner Vi Oss Redo för Jesu återkomst.

  Vänligen
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid syskon,

   Tack för er hälsning. Jag tänker, att vara redo, vakande och väntande är tre ord som känns angelägna. Att ha sin relation klar med Herren, och leva i en förväntning till hans komma. När det gäller relationen till Herren och att vara redo, så tror jag det handlar om att dra när till Herren, och att överlåta och ge våra hjärtan till honom. När vi får en förståelse av Herrens kärlek och hur nära han vill vara oss i våra liv, så måste vi överge oss, och låta honom bli allt i oss.

   Jesus är så underbar och fantastisk, och han längtar så mycket efter sin brud. Snart så kommer vi att bli förenade och vi kommer äntligen att få se honom sådan som han är.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Är du redo?

  Nu går tiden mot sitt slut
  Det gäller att hålla ut
  i tro på den Högste
  och under Hans beskydd vila
  och inte på världens våg ila

  När jorden blöder som om den föder
  lyft din blick mot skyn
  så du inte fastnar i dyn
  av onda lögner om fred enhet o trygghet

  Sök den Högste och Hans Son
  så blodet kan rena o tron inte blir ett lån
  utan evighetsfast och dig given
  då du får ditt namn i Livets bok skrivet

  Krona och vit klädnad du får
  om du på Livets smala väg går

  Nu är tiden inne och det gäller för vart sinne
  att sätta Herren högst och först
  o ta emot Hans löfte om att släcka din törst

  När basunen ljuder Hans brud får ny skrud
  och lyftes upp i skyn till sin Brudgum kär
  och får sin boning där  Tack Jesus Kristus
  Amen kom!
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Maria,
   Stort tack för den mycket välsignade och mäktiga dikt/vers du delar. Jag tänkar att det kanske är dig själv som har skrivit dessa rader, som kommer direkt från hjärtat?

   Jag tycker att det du skriver, är en jättebra uppsummering av allt det som den här hemsidan vill ge uttryck för, och det jag upplever att Herren talar just nu och i den tid vi lever i.

   Tiden går verligen mot sitt slut, och vi upplever en värld som blöder och lider på ett sätt vi tidigare aldrig har upplevt. Och i vår vandring, på denna smala väg mot det himmelska Jerusalem, så gäller det att hålla fast och inte bli bedragen, men bevara blicken på Herren. För just det som vi väntar på - som kan ske i vilket ögonblick som helst - är den välsignade och mäktiga basun som ska ljuda från himmelen. Vi ber och tror att det sker mycket snart!

   Tack igen för det du delar -

   Guds underbara och rika välsignelse

   Hälsningar

   Mikael

   Radera