söndag 21 november 2021

Den lilla konflikten som förstartar det tredje världskriget

 


"Vi upplever rykten om krig, tydliga varningssignaler och upptrappning av konflikter i länder väldigt nära Sveriges gräns. Nyheter som är allvarliga och som har potential till att utveckla sig till något avgörande i den profetiska utvecklingen:"

Rysk mobilisering

Nato går ut och varnar för rysk mobilisering vid Ukrainas gräns. På kort tid uppges 100 000 ryska soldater ha mobiliserats, samtidigt som USA har skickat 80 ton ammunition till Ukraina i helgen. Nato uttalar sig:

”Vad vi ser är en betydande, stor rysk militär mobilisering, och vi ser en ovanlig koncentration av trupper. Vi vet att Ryssland har varit villig att använda dessa typer av militära förmågor tidigare för att genomföra aggressiva aktioner mot Ukraina.” Putins har tidigare varnat Ukraina för ett medlemsskap i Nato. 

Upptrappning av konflikten mellan Polen och Vitryssland

Sedan har vi konflikten mellan Polen och Belarus (Vitryssland) som trappas upp. Enligt EU och Polen rör det sig om ett politiskt utspel från Ryssland och Vitrysslands sida. Belarus har skickat 2 000 migranter som samlats vid belarusiska gränsen i ett försök att ta sig in i Polen. Polen har svarat igen, och har skickat 15 000 soldater till gränsen. Det som gör det väldigt intressant är att många tror att just Ryssland har ett finger med i spelet. I och med att Polen är med i Nato, har vi indirekt en konflikt mellan Nato och Ryssland. Polen har tidigare känt hot från Ryssland, och är det land i Europa som militärt rustar mest. Polen överväger också att be Nato om stöd i gränskonflikten

Profetian från 1968 om tiden vid Jesu återkomst

Varje gång jag hör nyheter som det här, kan jag inte låta bli att tänka på profetian från den 90-åriga kvinnan, som delades genom Emanuel Minos. I profetian finns bland annat följande utdrag:

”Det tredje världskriget kommer att starta på ett sätt som ingen hade väntat och från ett oväntat håll, och vi är lika oförberedda som vi var 9 april 1940.”

Det kan tolkas som att det tredje världskriget kan börja som en mindre konflikt, som sedan utvecklar sig där land efter land dras med i en eskalerande utveckling. Krigets utveckling blir det också profeterat om:

”Det blir ett kort krig. Allt av krig jag upplevt förut är rena barnleken i förhållande till detta. Det kommer att börja som ett vanligt krig, men det kommer att sprida sig, och det kommer att avslutas med atombomber.

Luften kommer att bli så förorenad att det är omöjligt att andas den, och det kommer att drabba flera kontinenter. Amerika, Japan, Australien – de rika länderna. Vattnet kommer att förstöras. Vi kan inte bruka jorden där. Resultatet blir att en liten rest blir kvar.”

Den röda hästen

Vi har Ryssland på ena sidan och Nato och EU på den andra. Ryssland har precis brutit kontakterna med Nato, och relationen till Ryssland är den sämsta sedan kalla kriget. När vi upplever konflikter som är så allvarliga att de potentiellt kan leda till ett storkrig, så är det ett tidstecken vi måste vara uppmärksamma på.

Uppryckandet av Guds församling blir förlöst av det tredje världskriget. Den eldröda hästen, som är det andra sigillet, har makt att ta bort freden på jorden. Resultatet kommer bli att människorna på jorden kommer slakta varandra (Upp 6:4).

Tar bort freden

Ordet ”ta bort” som används i förbindelse med den röda hästen är ordet ”labein” i den grekiska grundtexten. Det kan både ha betydningen ”att få” eller ”ta”. När det som här, handlar om att någon tar någonting, så är det ett ord som visar på ett aggressivt eller våldsamt sätt att ta någonting. Den röda hästen får makt att på ett våldsamt sätt ta freden från jorden.

Ordet "fred" här i texten, är ordet ”eirenen” i den grekiska grundtexten, och är samma ord som Herren använder när han beskriver den frid som han har kommit till jorden för att ge (Matt 10:34). Det är samma frid/fred som Herren beskriver i Joh 14:27, när han säger ”Min frid ger jag er”.

Den röda hästen får makt att på ett våldsamt sätt ta freden från jorden. Frånvaron av fred blir det raka motsatta, och vi kommer att uppleva ett permanent tillstånd av väpnad konflikt, strid, konfrontation och ofred. Fred och säkerhet har blivit avlöst av krigstillstånd och svärd.

Avslutning

Joh 14:27 - Frid lämnar jag åt er. Min frid ger jag er. Jag ger er inte det som världen ger. Låt inte era hjärtan oroas och tappa inte modet

Det har hänt något avgörande de senaste par åren. Tidigare upplevde vi sporadiska tidstecken, som vi lyfte fram och gav extra uppmärksamhet. När Jesus beskriver den sista och avgörande tiden, så är det tidstecken som händer ”på den ena platsen efter den andra”. Jag tycker det på ett bra sätt beskriver det vi upplever nu. De senaste åren har tidstecken växt till i både kraft och intervall. Det är omöjligt att följa med och kunna skriva om allt som händer. Det vi upplever är just tidstecken som sker på den ena platsen efter den andra, och ingen är väl knappast i tvivel om att vi lever väldigt nära Jesu återkomst och i slutet av denna tidsålder.

Frid i mörkret

Mitt i allt detta, så ger Herren oss hopp och ett löfte. Mitt i den förvirring och mörker vi upplever just nu, så har Herren lovat att vara med oss med sin ”eirenen” som också betyder frid. Det ordet betyder ”frid”, ”vila”, ”frid och harmoni mellan människor”, ”trygghet och säkerhet”, ”avgå till en plats eller tillstånd av frid” och ”frid med Gud”.

Vi lever i en tid där denna frid fortfarande finns att få på jorden. Den finns bara i Jesus Kristus, han som är vår frid, trygghet och säkerhet. I början av vedermödan kommer den friden att bli tagen från jorden, och utbytt med en fruktan den här jorden aldrig tidigare har upplevt.

Men vi är på väg in i frälsningsarken. Vi är det folk som kommer att bli gömda i Herrens kamrar medan vreden går förbi den här världen. Vi är det folk som har strukit Jesu blod på våra dörrkarmar, så det onda inte kan nå oss. Vårt hopp står till Herren och hans underbara återkomst

Jesus kommer snart!

8 kommentarer:

 1. Ryssland är inte nöjd med bara Krim, dom saknar dricksvatten, vill då antagligen tränga längre in i Ukraina för att säkra tillgången till vatten.

  SvaraRadera
 2. Ja detta behöver vi verkligen hålla ögonen på. Det kan mycket väl vara den konflikten som den gamla kvinnan såg i sin syn. Var vaksamma bröder och systrar.

  Hälsningar Björn

  SvaraRadera
 3. Det senaste är att flyktingarna nu smiter in via Österrike och Schweiz inte från de Baltiska länderna.
  Destabiliseringen pågår fortfarande.

  SvaraRadera
 4. Guds frid, Israelvänlig.

  Jag har läst och sett din senaste inlägg. Även om det inte är alla dina inlägg som blir publicerade, så läser jag och tar del i alla.

  Även om vi kanske inte har samma uppfattelse i allt, så uppskattar jag dig som ett syskon i Herren och kan märka att du brinner för det du tror på, och på det sätt du upplever skeendet.

  Jag önskar dig Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Mikael!

   Tack Mikael! Jag önskar dig också Herrens rika välsignelse!

   Israelvänlig

   Radera
 5. OBS! Holger Nilssons väckelsepredikan under temat svåra tider är censurerat!

  https://bit.ly/3CCFb3X

  Man kan titta på predikan under kanalen Odyssé! Läs vad Holger skriver i beskrivningsfältet!

  Guds frid

  SvaraRadera
 6. Guds frid, Syskon.

  Det kan se ut som att Ryssland förbereder en attack mot Ukraina, sist i januari 2022.

  https://www.militarytimes.com/flashpoints/2021/11/20/russia-preparing-to-attack-ukraine-by-late-january-ukraine-defense-intelligence-agency-chief/

  Guds rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 7. Guds frid Mikael!

  Ja! Det ser ut så! Här kommer en video som bekräftar samma sak från broder Greg!

  https://bit.ly/3kYrWVt

  Det jag funderar på varför Ryssland skulle tala om tidpunkten för att anfalla Ukraina? Informationen kommer från Ukrainas försvarsmakt och inte ifrån Ryssland! Det kan vara så att det har läckt kanske medvetet från Ryssland för att i stället komma med ett överraskningsanfall tidigare eller så kan det vara så att Ukraina samlar poäng för att tidigare kunna gå med i Nato! Vi vet emellertid inte hur det ligger till! Viktigt att notera är att Ryssland även nyligen har hotat Sverige! Bröder och systrar! Förutom att förbereda oss andligt bör vi också förbereda oss mentalt och praktiskt!

  Guds rika välsignelse

  SvaraRadera