söndag 28 november 2021

Herren kommer snart att sticka sitt finger i jorden

 


För ett tag sedan skrev jag ett inlägg på hemsidan ”Jesus kommer snart”, som visade på Israels otroliga resa, som sträcker sig från år 1791, då vi upplevde den globala judiska frigörelsen, fram till de senaste år, där vi har upplevt många händelser som pekar fram mot Messias återkomst och ett kommande judiskt tempel. Genom åren har Herren visat att han med sitt genuina finger, och på ett mirakulöst sätt, har påverkat världens utveckling till dit vi är i dag.

Sanhedrin förbereder olja till Messias

2 Mos 30:25 - Av detta ska du göra en helig smörjelseolja, en doftande blandning, en konstmässigt beredd salva. Det ska vara en helig smörjelseolja

I år 2004 återupprättade man Sanhedrin, som vi känner som ”stora rådet” på Jesu tid. Sanhedrin var en nationell rabbinsk domstol av judisk lag, som får stöd från hela det religiösa samhället i Israel. Det var bland annat dem som i 2018 inbjöd 70 länder, för att inviga altaret som ska användas i det tredje templet.

Det senaste är att Sanhedrin har gått i gång med att förbereda olja, som ska användas till att smörja den kommande Messias. Ursprungligen användes oljan, som också är beskriven i 2 Mos 30, till tabernaklet och dess funktion, men det har senare utökats till också att omfatta profeter och kungar.

Oljan kallas שמן המשחה (shemen ha-mishchah) på hebreiska, som bokstavligen översätts ”smörjelseolja”. Det hebreiska ordet för Messias är משיח (Mashiach), som just betyder "den smorde". 

Vaccintvång i Österrike

Ingen har väl undgått att ta del i den senaste utveckling när det gäller Covid. Det är Österrikes förbundskansler som har meddelat, att från den 1 februari 2022 ska det införas vaccintvång i landet. Vem hade kunnat förutse ett scenario som det här för två år sedan, när vi för första gången hörde ordet covid-19? Jag kan se att jag själv skrev och uppmärksammade på det i en kort notis, för första gången i ett inlägg i januari 2020.  

Beslutet upprör landet, och Frihetspartiet i Österrike uttalar sig om att ”Från och med i dag är Österrike en diktatur”. Det som också är intressant är att i en demonstration i Wien häromdagen, visade man skyltar där det stod: ”Ingen tvångsvaccination! Inga RFID-chips”.

Det betyder att fler och fler människor som ser och upplever det hemska scenario som vi upplever just nu, med det kommande märket. Det ena kommer med andra ord att avlösa det andra.

Ryssland

Flera röster varnar nu för att spänningen mellan Ryssland och Ukraina, kan betyda att Ryssland planerar ett militärt anfall mot Ukraina redan i slutet av januari 2022.

Det är den amerikanska underrättelsetjänsten som menar att Rysslands mobiliseringen vid Ukrainas gräns, är en förberedelse till ett storskaligt angrepp på flera fronter. Ryssland mobiliserar värnpliktiga och hälften av alla bataljonsstridsgrupper skulle redan vara på plats.

Utifrån ett bibliskt perspektiv är det väldigt intressant varje gång Ryssland rör på sig i området. Många menar att Ryssland är GOG, och skulle i så fall ha en betydande plats i det profetiska ordet. Sedan finns det många utombibliska profetior, som bland annat handlar om ett kommande angrepp på Sverige. Det har jag bland annat skrivit om här

Avslutning

Herren stack i Adams sida, för att ge honom kvinnan, hans utvalda, för att de två skulle vara ett. Soldaterna stack Herren i sidan när han hängde på korset, och för det stora offret, gav Fadern honom hans utvalda och efterlängtade brud. Snart kommer Herren att sticka sitt finger i den här jorden, och det kommer att utlösa de dödas uppståndelse.

På samma sätt som att Adam behövde Eva vid sin sida, behöver Herren sin brud, för att hans kropp skal bli samlad och förenad med den han är ett med. Min tro är att Herren som är universums skapare och Herre, kärleken själv och världens ljus, den som alltid har varit och aldrig har något slut, har ett behov för att vara tillsamman med oss. Han skapade oss utifrån ett behov, för att han önskar att ge sin kärlek till oss.

Med en obeskrivlig och villkorslös kärlek sträcker han ut sina händer för att röra vid våra liv. Ständigt närvarande vid vår sida, upprätthåller oss med sin hand och omsluter oss med en himmelsk och gränslös nåd. 

Jesus kommer snart!

 

18 kommentarer:

 1. Tack för allt du delar FRid broder

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Tack så mycket och Herrens rika och underbara välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Det verkar inte som att någon församling tror att det handlar om ändetid, och att det är märket som skapas, när jag kommenterade att jag som ovaccinerad stängs ute från min församling, får jag till svar vaccinera dig då så får du, att det är så lätt för "kristna" att acceptera ett märke oavsett om detta är märket eller när det kommer så ser vi hur lätt människor har för att acceptera det myndigheter säger är rätt för stunden, Matt 6:25-27 säger Jesus att vi inte skall bekymra oss, och att med allt vårt bekymmer inte kan lägga en aln till vår livslängd, om detta är början på vedermödan, och att vi testas, då är det många som inte klarar testet.
  https://www.varldenidag.se/nyheter/flera-forsamlingar-infor-vaccinpass/repula!RHA@KPau5cHBPi5qzr5CZg/

  SvaraRadera
 3. Jag tycker det är märkligt att det är så knäpptyst från svenska kyrkan angående detta med vaccinpass? Dom är ändå en tung auktoritet och som borde påvisa både för folket och det politiska styret i Sverige vad Bibeln säger om detta.

  SvaraRadera
 4. Kära Syskon,

  Ni har kanske tagit del i den senaste nyheten, som bland annat blev utlagd i "Värden i dag":

  https://www.varldenidag.se/nyheter/vaccinpass-nu-i-chip-behovs-vaksamhet/repuks!rHl8mB6q25c1ZtCwM7thg/

  Den här nyheten kräver nog ett inlägg i sig själv, och här måste alla varningsklockor ringa! Sverige, som ett av de första länderna i världen, presenterar denna förfärliga nyhet, men som ger en föraning av vedermödan.

  Det är nu möjligt att få vaccinpass i et microchip som sätts in i handen. Det betyder att vi nu helt konkret, chippet, som jag tror är vilddjuretsmärke, förenat med Covid och coronapass. Som vi har varnat om tidigare, så smälter coronapass och chippet tillsammans i ett.

  Samtidigt har Ursula von der Leyen, Europeiska kommissonens ordförande, uttalat sig om att det är tid att ta en dialog om tvunget vaccination i Europa:

  https://www.businessinsider.com/omicron-vaccine-mandate-covid-eu-commission-ursula-von-der-leyen-2021-12?r=US&IR=T

  Det betyer att utvecklingen går väldigt snabbt, och att vi mycket snart kan uppleva en situation i Europa, att det blir tvunget vaccinationspass, även i Sverige, som måste böja sig för EU.

  Vi upplever väldiga tecken på att Jesus mycket snart kommer tillbaka!

  Guds rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
 5. Ja men då är ju den stora frågan, varför är det så tyst från tunga kristna samfund i Sverige och Europa angående detta?? Känner dom inte till vad Uppenbarelseboken säger om detta? Varför går dom inte ut publikt med detta och även specifikt till ländernas regeringar?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Björn.

   Det här är ju inte enda tecknet vi upplever i dag, men tecken på tecken visar på Jesu snara komma.

   Varför är det så tyst i våra kyrkor måste man fråga sig. Jag tänker att på samma sätt som på Jesu tid, där Herren anklagade dåtidens andliga ledare för att inte kunna tyda tidens tecken, tror jag dessvärre att vi upplever samma situation i dag. Det andliga lederskapet förmår inte att tyda dessa uppenbara tecken som vi upplever. På samma sätt som att kyrkan inte såg Messias som stod framför dem, så är kyrkan lika ovidkommande och främmande för hans återkomst.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Varje dag möts vi i media av skrämselpropaganda som skall få alla att fortsätta ta sprutor som inte gör någon annan nytta än att alla blir registrerade, idag läser jag att 6 till har dött av covid19, men alla andra som dör varje dag nämns inte, i Sverige dör över 250 personer varje dag av olika orsaker, covid 19 är den minsta dödsorsaken, många läkare reagerar mot men tystas ner.

   Radera
 6. Antivaxprofiler dör i Covid-19. Väldigt intressant artikel i Expressen idag, vad tycker du om den artikeln Mikael? Bibeln är sann, men vad säger du om konspirationsteorier som skrivs på kristna bloggar och tv-kanaler? Jag har ifrågasatt från dag1 teorier och gissninga, hitta på, lögner, och spridning av information om denna viktiga fråga Och vågar du ta in denna kommentaren? Du har ju censurerat mig innan:). Denna sida öppnar ju inte direkt att ifrågasätta då jag själv har fått hårda ord och personangrepp och ifrågasättande av min kristna tro.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ovaccinerad, min läkare säger att dom inte kan hantera mig om jag kommer in på sjukhuset, är 80+ därför kommer jag erbjudas en plats på "hemmet" där sjukvården lånat några rum, där jag endast kommer få morfin, dessutom utan näringstillförsel, för att det skall gå snabbt, syrgas finns inte och erbjuds inte enligt läkaren, är idag i fin kroppslig form, håller distans så mycket jag kan.

   Läs på Stefan Swärds blogg (4inläggg) där en kvinna beskriver att hon liksom Stefan fått syrgas samtidigt som många fullvaccinerade fick vård, Gibraltar har många sjuka som är fullvaccinerade Israel också.

   Många läkare har protesterat, samtidigt som en stor grupp försvarar vaccinet, det vore intressant att få veta om vaccinbolagen, öser in forskningspengar till sjukvården?

   Radera
  2. Guds frid, Sportcarl.

   Jag har inte läst artikeln du referar till, och jag kan dessvärre inte stå till räkenskap för vads som skrivs på andra kristna bloggar och tv-kanaler.

   Det jag uppmärksammar är att vi utan tvivel är på väg mot ett scenarium som är tagen ut ur uppenbarelseboken, och att vi därför är väldigt nära ett uppryckande och vedermödans början. Så det bästa vi kristna kan göra, är att ta utgångspunkt i det profetiska ordet och jämföra med den tid vi lever i.

   Sedan upplever jag det på samma sätt som Björn, väldigt sorligt att när vi nu upplever så starka tidstecken, att det är så förvånansvärt tyst i de kristna leden.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  3. Det påminner om tidningen Dagens retorik.
   Där redaktören går extremt hårt åt de ovaccinerade. Nästan hatiskt och med en efterton av hat.

   Källa: https://www.dagen.se/ledare/2021/11/18/alla-kyrkbesokare-far-lida-nar-vissa-vagrat-vaccin/?fbclid=IwAR0sOdAscvzl3_ixZC6ccs_oekCgrVDmEuGDCRHHzSiYyw1kffIId3lo_00

   Radera
 7. Bröder och systrar! Om ni har Facebook rekommenderar jag er som är emot vaccinpasset att gå med i gruppen "Bojkotta verksamheter som stöder vaccinpass men stötta verksamheter som bojkottar vaccinpass! Om ni inte har Facebook så skaffa det för detta mycket viktiga ändamål! Grupper bildas nu även lokalt för att vi ska stötta varandra om det blir riktig kris när det gäller energi och mat!

  Gruppen har växt lavinartat bara på några dagar och vi är nu över 100 000 medlemmar! Det kan bli hårda restriktioner med handelsplatser som innebär att bara de som har vaccinpass får handla i varuhus, matbutiker e t c! Som kristna skall vi kämpa emot detta och avslöja mörkrets gärningar! Förbered er förutom andligt även mentalt och praktiskt! HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka!

  Guds frid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu försvarar jag inte vaccinpasset. Men jag tycker nog att Facebook är värre ändå... på det viset att det har mer koll på mitt liv och mina kontakter än vad vaccinpasset rent tekniskt kan ha.
   Så att uppmana folk att skaffa Facebook för att bekämpa vaccinpasset känns lite paradoxalt.

   MVh

   Radera
  2. Det handlar inte om att bekämpa vaccinpasset utan det handlar om att bojkotta verksamheter som stöder vaccinpasset och stötta verksamheter som bojkottar vaccinpasset! Det är en väsentlig skillnad!

   Vaccinpasset innehåller qr-kod och utan tvekan finns det och kommer det finnas mycket mer information om dig där än på Facebook! På Facebook väljer du själv vilken information du skall lämna ut om dig! Det gör du knappast inte genom vaccinpasset! Vaccinpasset kommer med stor sannolikhet vara kopplat till ditt bankonto! Om du inte tar fler doser kommer du bli förklarad som ovaccinerad och inte ha de förmånerna du haft tidigare! Det kommer säkert också bli hot om koppla bort ditt bankkonto om du inte vaccinerar ditt barn!

   Radera
 8. Obs du måste vara vaccinerad och ha bevis på det för att vara med på klingande julkort i pingst kyrkan i Jönköping,
  https://pingstjonkoping.se/klingande-julkort/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Å neej! Jag som ville dit med min mamma. :( Hon är vaccinerad men inte jag.

   Radera
 9. Hillsong har döpt många, läser att dom ställer in julprogramm, behövs det QR kod för att nås av evangeliet? Har sista tåget gått?
  https://www.varldenidag.se/forsamlingsliv/doprekord-i-hillsong-104-personer-doptes-under-sondagen/repuhs!3vF@Pm0tinqQdpPyFA8fQ/

  SvaraRadera