fredag 24 oktober 2014

Massdöd av alla världens vilda djur


 
De sista par åren har nyheterna strömmat in om uppgifter kring massdöd av djur som sker över hela vår jord. Vi har bland annat upplevt tonsvis av döda fiskar som ligger döda och uppskölda på land, tusentals fåglar som bokstavligt talat har fallit ner från himlen, kycklingar, bin och delfiner som utan förklaring dör i hoptal.

Listan över massdöd av djur de senaste åren är oändligt stor, och visar att det är något i naturen som är helt fel på ett sätt vi tidigare aldrig har upplevt. 

52 % har har försvunnit


Men något som kanske är ännu mer skrämmande är nya tal från världsnaturfonden (WWF) som visar att cirka hälften av alla världens vilda djur har försvunnit genom de sista 40 åren.

I rapporten framgår det att populationen av arter som fåglar, reptiler, groddjur, och fiskar minskat i genomsnitt med 52 % de senaste 40 åren. I världens sötvatten ser prognosen ännu mer dyster ut, där djurriket minskat med mer än tre fjärdedelar under samma tidsperiod.

Situationen är värsts i låginkomstländer, där populationen av vilda djur har minskat med 58 % i genomsnitt mellan 1970 och 2010. Latinamerika har de största nedgångarna, där 83 % av de vilda djur försvunnit under de senaste 40 åren.

Källa: Living Planet Report

Hos 4: 1-3 – Hör HERRENS ord, ni Israels barn! Ty HERREN går till rätta med dem som bor i landet, eftersom ingen sanning och ingen kärlek och ingen kunskap om Gud finns i landet. Man svär och ljuger, mördar och stjäl och begår äktenskapsbrott. Man far våldsamt fram, och blodsdåd följer på blodsdåd. Därför sörjer landet, och allt som lever där tynar bort, både djuren på marken och fåglarna under himlen, till och med fiskarna i havet förgår.

I Hosea ger Herren ett svar på problemet, att det Han själv som går till rätta med landet. På grund av ogudaktighet och den laglöshet som råder, så har Herren en kontrovers med nationerna.

Massdöd av djur och fåglar är ett tydligt tecken på att Herren vill få vår uppmärksamhet. Han manar till omvändelse och visar att det är hög tid att ta i mot den nåd och upprättelse han erbjuder genom Jesus Kristus.

Jesus kommer snart!

2 kommentarer:

 1. Jaa, det är viktigt att lyfta blicken från jordelivets mångahanda och vänta på att J
  esus snart skall komma och hämta sin brudeskara hem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej och välkommen!
   Ja, det har du helt rätt i! Vår blick, uppmärksamhet, väntan och fokus måste vara på personen Jesus, som har lovat att han ska komme tillbaka för att hämta oss hem, så att vi kan vara där han är.
   Jag är helt överbevisad om att vi lever i den tid då vi kan förvänta att Herren mycket snart kommer tillbaka för att hämta sin vakande brudeskara.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera