tisdag 28 oktober 2014

Terrordåd och Global terrorism ökar


 
Terrordåd och global terrorism får allt mer uppmärksamhet, och skapar allt större rubriker i nyheter och media. Världen upplever en stigande våldsspiral och växande terrorism runt om i världen. Nya tal visar att världen är betydligt våldsammare nu, än den var för bara ett par år sedan
http://www.theguardian.com/world/2014/apr/30/global-terrorism-rose-despite-al-qaida-splintering

Vi lever i en ond tid
Efe 5: 16 – Ta väl vara på varje tillfälle, ty dagarna är onda.

Vi lever i en värld som är uppfylld av ondska och som är genomsyrad av syndafallets konsekvens.  Falska religioner, våld, krig, mord, omoral, korruption och förtryck, är allt samman ett resultat från syndens intrång hos människan. I Joh 5:19 säger att hela den här världen är i den ondes våld.

Från första dagen, har Satans plan varit att nedbryta och förstöra det som Herren har skapat.
En generation fylld av ondska

1 Mos 6:5 – Och HERREN såg att människornas ondska var stor på jorden och att deras hjärtans alla tankar och avsikter ständigt var alltigenom onda.
Herren beskriver den generation som levde på Noas tid, som genomsyrad av ondska, där både människans sinnen och handlingar var helt igenom onda.

Från Adam och fram till syndafloden gick det cirka 1600 år. På dessa 1600 år hade människan gått från att ha vandrat ansikte till ansikte, och i fullständig harmoni med Herren, till att bli ett släkte som var helt fördärvat och alltigenom ond.
Stigning av våld och död


Enligt ”Global peace index 2014”, som årligt rankar 162 länder för våld, rapporterar om allt fler människor som dör runt om i världen på grund av krig och mord. Enligt dem har världen blivit betydligt våldsammare sedan 2007.
År 2008 dog cirka 350 000 människor genom krig och mord, en siffra som har ökat till drygt 500 000 i år 2013. Högt upp på listan ligger länder som Syrien, Libyen, Mexiko, Pakistan, Irak, Yemen, Afghanistan och Somalia. Det är alltså länder som har många interna konflikter och är i strid med sig själva.

Växande terrorism
Samtidigt upplyser ”Global terrorism database” att antalet offer för terrorism har öket under 2000-talet, från knappt 4000 i år 2002 till långt över 10 000 om året under 2012 och 2013. Det är en ökning med cirka 250 %. Antalet av länder som drabbats av terrordåd har mer än fördubblats, under samma tid.

Ökad oro för islamistisk terror
Efter Isis framfart finns en ökad oro för islamistisk terror runt om i världen. Isis är inte bara begränsad till sin arme nere i Mellanöstern, men kan också utföra angrepp genom bland annat sovande celler i Europa.

Flera internationellt kända terrorism experter menar att det bara är en tidsfråga innan IS eller en snarlik islamistisk terrorgrupp försöker genomföra ett dåd i Europa.
Noas generation upprepar sig

Matt 24:37 – Ty som det var i Noas dagar, så skall det vara vid Människosonens återkomst
Vi ska med andra ord kunna känna igen tiden för Jesus återkomst genom att se på Noas dagar, som vi kan jämföra med vår tid och därmed kunna se att ändens tid är när. För på samma sätt som det var på Noas tid, kommer det återigen att bli innan Jesus kommer igen, och Guds domar kommer att gå ut över jorden.

Vi lever i dag mitt ibland denna generation som kommer att få uppleva en ny ”syndaflod”. Vi lever i ett släkte som är genomsyrad av hat och ondska, och vi ser en våldsspiral som inte kommer att minska i kraft eller försvinna. Detta scenario är ett tidstecken som pekar på våra frälsares återkomst och uppryckelsen av hans brud.

Jesus kommer mycket snart!

4 kommentarer:

 1. Ja, vi lever verkligen i en tid, där vi ser att Bibelns profetior går i uppfyllelse
  till punkt och pricka,mitt framför våra ögon!
  Tack för att du är en röst som ropar i "öknen"!!!
  Herrens Välsignelse!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack Marguerite!

   I 2008 talade Herren väldigt starkt i mitt hjärta om den tid vi lever i. I 2012 gjorde han det igen, och den här gången ännu starkare än förra gången. Jag önskar verkligen att vara en av många som basunerar ut om Herrens snara återkomst.

   Jag tror fullt och fast på att tiden är mycket snar, och att vi är mycket längre fram än vi själva tror. Herrens församling har en viktig uppgift att peka på den tid vi lever i och proklamera Jesu snara komma. Tack själv för att du är en väktare på muren.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
 2. Värlen är illa ute, en anledning tror jag är hatet emot Israel. Blir anklagad för att vara kontroversiell. Det är jag inte. Bibeln talar om det som händer nu. Varför händer det här i Syrien och Irak just nu? Vet ej! Vet du, någon?
  http://margalits.wordpress.com/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej!
   Ja, jag tror att du har rätt. Israel kommer att vara mer och mer i fokus och Jerusalem en stötesten och skiljefråga. Det är ju väldigt intressant med tanke på det godkännande av en Palestinsk stat som vi ser ta form, att det kräver östra Jerusalem som huvudstad.

   Som du själv säger så är dagens nyheter och det vi ser ta form runt omkring oss, som tagen ut ur bibliska profetior.

   God bless!

   Radera