söndag 2 november 2014

Internationell bönedag för förföljda kristna
http://www.charismanews.com/world/45976-international-day-of-prayer-for-persecuted-church-rallies-intercessors
 
I dag är det en internationell bönedag för förföljda kristna. I Kyrkor runt om i hela världen ber man för syskon som lider för namnet Jesu skull. Bakom arrangemanget står organisationen WEA (The World Evangelic Alliance.)
Cirka 75 % av alla religiösa grupper som är förföljda runt om i världen är kristna, som resulterar i att tusentals varje år dödas och förföljs för namnet Jesu skull. Enligt organisationen Open Doors diskrimineras och förföljs omkring 100 miljoner av jordens kristna.

Speciellt i länder som Egypten, Nigeria, Irak och Syrien ser vi en upptrappning och en stigande intensitet när det gäller förföljelsen av kristna som i ögonblicket flyr ut ur landet för sina livs skull.

Flera ställen i världen försöker muslimer och extrema religiösa grupper att helt enkelt utrota kristna. Kyrkor bränns, och hus och affärsverksamhet förstörs. Kristna blir fångade och hålls som gisslan, och blir samtidigt tvingade att ge upp deras tro.
Låt oss på ett speciellt sätt tänka, be och lyfta fram våra trosyskon som blir förföljda för namnet Jesu skull runt om i världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar