tisdag 18 november 2014

Rykten om krig i Europa


 
Matt 24:6 - Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Ty detta måste hända, men därmed har slutet ännu inte kommit.
Vi ser ett Ryssland som både upprustar, utmanar och hotar västvärlden med militära åtgärder. Många menar att Putin redan är i krig med väst, och att han agerar som om omvärlden är en enda fiende till Ryssland.

Putin har precis varnat omvärlden att han inte kommer tillåta att rebellerna besegras av regeringstrupper i östra Ukraina. Nato upprustar, och EU svarar igen genom att överväga ytterligare sanktioner mot Ryssland. Sanktioner som omedelbart ser ut att vara utan effekt över för den ryska aggressionen.

Ryssland provocerar

USA gick nyligen ut med en pressmeddelelse, där man utryckte bekymring över Rysslands ökade flygaktivitet nära den amerikanska gränsen. USA påstår att man bara de senaste par månaderna har upplevt att ryska plan har observerats hela nio gånger nära amerikanskt territorium.
http://news.yahoo.com/russian-military-flights-near-us-raise-concern-221909531.html

Men det är inte bara USA som reagerar och känner sig oroliga för Ryssland beteende.
Ukraina är klar till krig

Ryssland har brutit sina löften om fred, och Ukrainas president Petro Porosjenko är klar till en militär konfrontation med Ryssland. Hoppet är fortfarande fred och dialog, men realiteten är något helt annat.

I ett interview till tidningen Bild utalar presidenten att den Ukrainiska militären är i en gott skick, och att man med uppbackning från resten av världen, är klar till krig mot Ryssland om det östliga Ukriaina.
-Jag är inte rädd för ett krig mot de ryska trupperna, vi har förberett oss för att gå i krig, utalar Porosjenko.
http://www.bild.de/politik/ausland/petro-poroschenko/wirft-russland-wortbruch-vor-38591732.bild.html

Polen flyttar sina trupper
Även resten av Europa reagerar på Rysslands aggression mot omvärlden. På grund av det oroliga läget i Ukraina har Polen beslutat att flytta tusentals trupper mot landets östra delar för att förstärka och stärka gränsen mot öst. Åtminstone tre militärbaser kommer att öka sin population av soldater från 30 till 90 procent av dess kapacitet. Polen gick med i Nato 1999, men har haft de flesta soldater i landets västra del.

Den geopolitiska situationen har förändrats, säger Polens vice premiärminister Tomasz Siemoniak till nyhetsbyrån AP. Vi har den största säkerhetskrisen sedan kalla kriget och vi måste dra slutsatser av det.
Fram till 2017 ska 90 % av de polska trupperna, och de flesta av stridsvagnar och vapen flyttas till landets östra gräns.

Det svenska hotet
Den senare tiden har svenskt farvatten, med högst trolighet blivit kränkt av en rysk ubåt. Det har också varit en ökad övningsverksamhet över Östersjön, och svenskt luftrum har vid flertaliga gånger upplevt kränkningar av ryska plan.

Säpo berättade redan i april att Ryssland har trappat upp sitt spioneri i Sverige, och ängar sig åt krigsförberedelser på svensk mark.
Ändetidens tecken

Ryssland annektering av Ukraina, Mellanöstern i kaos, Sydkorea som hotar omvärlden, och Irans produktion av kärnvapen gör världen till en mycket osäker plats. Världen är med stora steg på väg mot det världskrig som bibeln talar om ska komma.
Mobilisering, upprustning och rykten om krig är ett av de tecken som skulle peka på ändens tid, och Jesu dyrbara återkomst.

Jesus kommer snart!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar