söndag 24 januari 2016

Guds villkorslösa kärlek som förvandlar våra liv


”Du ger inte ditt hjärta bitvis och du håller ingenting tillbaka. Du gav oss allt på korset, och där tömde du ditt hjärta på kärlek. Det blev en frälsande flod som gick från korsets fot och ut till en döende värld. Det var inte spikarna som höll fast dig på korsets träd, men din villkorslösa kärlek till den här världen.”

Ständigt närvarande

Din kärlek är helig, ren, och helt obesmittad från den här världen. Den är outtömlig och ständigt närvarande i våra liv - den upphör aldrig och den har inte något slut. Din kärlek är en eld som brinner starkt, som berör och förvandlar varje område i mitt liv. Den är fullständigt osjälvisk, helt villkorslös och du ger den generöst och helt utan förbehåll.

Inga omständigheter och inget mörker från avgrunden kan komma i mellan och skilja mig från den. Den dagen jag gav dig mitt liv fyllde du mitt tomma hjärta, och för första gången upplevde jag honom som är kärleken själv. I den finns ingen fruktan och den är helt bekymmerlös. Den ger hopp och talar liv till mitt hjärta. Den tror, hoppas och uthärdar allting. Den gör all skillnad i mitt liv, och utan den vore jag ingenting, och jämfört med den räknas allt jag har att komma med som förlust. Jag kan aldrig gömma mig från din kärlek, och jag kan aldrig springa bort ifrån den. När jag kommer bort från din väg så uppsöker och hittar den mig, och den drar mig in till ditt hjärta igen.  

Kärleken driver honom

Kärleken mellan Herren och hans brud, är tidernas största kärlekshistoria. Det är kärleken och längtan till sin brud som gör att Herrens ögon är vända mot jorden. Han längtar mycket mer efter oss, än vi kan längta efter honom. Han kan inte vänta till dess att den dagen kommer då han ska hämta oss hem till honom, så han kan få vara tillsammans med oss för alltid.

Han är min och jag är hans - separationstiden är snart över, och dagen närmar sig då våra ögon kommer att få skåda honom i alla sin härlighet och i all sin kraft. Jag kommer att få se hans ögon, som är som flammande eld. Jag kommer att få höra hans röst som är som stora vatten, och jag kommer att få skåda honom, som är klädd i härlighet och makt.

Den fasta klippan

Psalm 61:3 - För mig upp på en klippa som är högre än jag.  

Han är den som vill vara den fasta klippan i ditt liv. En klippa som är högre än dig själv, större än allt mörker och större än varje omständighet som vi möter. 

Jesus är kärleken personifierad, och han har liv och nåd för var och en som söker honom. Herren bevisade sin kärlek till oss på korsets träd, och i dag är hans händer är utsträckta för att röra, förvandla och göra allting nytt i varje törstande och längtande människohjärta. När han hängde på korset så bar han dig i sitt hjärta, och när han ropade ut på korset att det var fullbordat, så var det ditt namn han hade i sina tankar. 

Jesus önskar inget hellre än att vi ska uppleva honom som är kärleken, och honom som är större än livet själv. Han står där och väntar på oss - väntar på att vi ska komma till honom precis som vi är, så han att kan vara klippan, hoppet och frälsningen i våra liv. 

Jesus kommer snart!

6 kommentarer:

 1. 1.Johannes 5,5:3 Ty däri består kärleken till Gud, att vi hålla hans bud; och hans bud äro icke tunga. Vår kärlek till Gud och Jesus bevisas i att hålla bud. Det antikristliga är budlöst och laglöst. Jesus visade sin kärlek till Fadern genom lydnad. På samma sätt kan vi visa vår kärlek till Jesus. Att älska, är att offra sig själv, sin vilja, sin mening. Härliga framtid för den som är full av Kristi kärlek! /Stig.

  SvaraRadera
 2. Abba Fader, Jesus Kristus! Tack för din gränslösa kärlek. Du är värd allt lov och all ära i evigheters evighet. Amen, kom Herre Jesus!


  SvaraRadera
 3. Tack Stig och Marianne för era hälsningar och kommentarer.

  Det här inlägget var ett försök att beskriva den kärlek jag själv har upplevt i mitt liv. Den dagen jag upplevde Herrens kärlek som strömmade ut från hans hjärta, så förvandlade det mitt liv. Jag hade inte upplevt något innan i den här världen som kan jämföras med honom. Oavsett vilka synder jag visade fram, så visade han mig sin nåd och kärlek. När jag försökte överbevisa Herren om att just min synd var den grövsta och värsta, så upplevde jag ännu mer nåd och kärlek.

  Jag var till sist tvungen att överge mig, och inse att Herrens kärlek är villkorslös och helt utan egen förtjänst. Jesus bevisade sin kärlek till oss på korset, och visade att han älskade världen med en genuin kärlek som inte kan jämföras med något annat.

  Jag tror att det största frestelsen för kristna i dag, är just det att vi tvivlar på att Herren har nåd, kraft och kärlek till oss på varje område i våra liv. Jag tror att vi ibland upplever Herrens almakt och tänker att han egentligen inte ser eller har intresse i varje detalj i våra liv. Sanningen är den att han har lovat att aldrig någonsin lämna eller överge oss. Det betyder att varje Herren ser helt precis och är med oss i varje steg vi tar. Det finns inga detaljer i våra liv som är för små för honom, och löftet är att ingenting vi möter i livet ska kunna skilja oss från kärleken i Kristus.

  Han älskar oss och den här världen med en evig kärlek. Han väntar och önskar mer än något annat än att uppenbara den, och visa vad korset egentligen betyder - en kärleks handling som förvandlar våra liv.

  Herrens rika välsignelse
  Mikael

  SvaraRadera
 4. Jesus var korsfäst hela sitt liv. Han syndade aldrig. Vilken kärlek! Vilken omsorg för oss. Hade han syndat en gång, hade vi varit förlorade. Men nu har han öppnat en ny och levande väg genom köttet. Vi behöver inte synda mer! Halleluja! Stor är den kärlek Jesus visade! /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen Stig,

   En ny och levande väg, som går genom förlåten och helt in till Faderns hjärta. Vilken nåd att vi får kallas Guds barn, och att Herren kallar oss "hans sina".
   ¨
   Hälsningar
   Mikael

   Radera
 5. Ytterst få kristna bryter sig genom förlåten. Ytterst få vill mista sitt liv medan de lever. Men O, vilken härlig doft som strömmar från själar där köttet är på korset och sinnet vänt till det himmelska. /Stig.

  SvaraRadera