torsdag 14 januari 2016

Stigande Terror - Ett tidstecken


När vi ser det mörker och det fullständiga kaos som råder i Mellanöstern där både muslimer och kristna blir förföljda och slaktade, och när vi samtidigt upplever den stigande vågen av terror runt om på vår jord är det ingen tillfällighet.

Det är en bekräftelse på den tid vi lever i, och det vi ser komma under vedermödans tid. Det betyder att det vi upplever just nu är inte något som kommer att avta, men tvärtimot något som kommer att tillta och växa i både styrka och kraft.

Människorna slaktar varandra

Upp 6:3 - Och när Lammet bröt det andra sigillet, hörde jag den andra varelsen säga: "Kom" En annan häst kom ut, en eldröd, och han som satt på den fick makt att ta bort freden från jorden så att människor skulle slakta varandra. Och ett stort svärd gavs åt honom.

Redan nu ser vi förvarningar av det crescendo av våld och död som den röda hästen kommer att medföra. Människorna kommer att vara under demoniskt inflytande, och en ande av hat och död kommer att sprida sig i världen. I dag upplever vi terrordåd på enskilda platser runt om i världen, men i vedermödans tid kommer detta att vara globalt och kommer att vara ett ständigt hot och en del av människans liv och vardag.

Ordet för svärd här i texten är ”makaira” och betyder just slakt eller offerkniv, och är en bra beskrivning av vad terror och våld egentligen är. Samtidigt vet vi att många av de människor som IS slår ihjäl sker just med svärd eller kniv. Denne ryttare gavs ett stort svärd (mighty sword eng. översättning) som talar om effekten och det förödande resultat som denna häst kommer att medföra.

Terrordåd i 2015

År 2015 utmärkte sig genom alla dessa terrordåd vi upplevde runt omkring, och ordet terrorism var något som inte bara var knutet Mellanöstern, men något som alla människor blev tvungna att förhålla sig till. Bara några exempel på de händelser som vi upplevde i 2015 var:

I början av året attackerar Boko Haram en buss i Kamerun, och slår ihjäl cirka 20 personer. Lite senare samma månad dör cirka 2000 människor i en av terrorgruppens blodigaste attacker någonsin, när de lyckas att ta kontroll över en internationell flygbas i Nigeria. Rapporter beskriver det som att staden är ”jämnad med marken”.

Två tungt beväpnade män öppnar eld och tränger in i tidningen ”Charlie Hebdo” i Paris, och dödar i allt 12 personer. Attacken mot Charlie Hedbo var den dödligaste terrorattacken i Frankrike sedan 1961. Månaden efter dör två människor vid ett arrangemang i Köpenhamn om det hot mot yttrandefriheten som islam utgör. Terror har nu definitiv nått Europa. Senare på året den 13 november utför islamiska staten en ny blodig attack på sex olika platser i Paris. Över 130 människor dödas i denna attack

Islamiska staten detonerar en bomb tätt på den syriska/turkisks gränsen i Kobani. Över 200 människor dör och över 300 människor skadas.

Listan kan tyvärr göras betydligt längre, men man kan ta del av den i sin helhet i källhänvisningen längst ner på sidan.

IS varnar för gigantisk slutstrid

Islamiska staten har precis gått ut och förvarnat om kommande massaker på tusentals civila på offentliga platser runt om i världen i år 2016, för att om möjligt konfrontera och få den västliga världen ut i en gigantisk ”slutstrid”.

Terroristorganisationen aktiverar och uppmuntrar hundratals sovande celler runt om i världen, i ett aldrig tidigare skådad försök til at destabilisera västerländska regeringar och tända en gnista för en stor konfrontation med väst och arabländerna i Mellanöstern. Islamiska staten har hittils genomfört mer än 50 olika attacker i 18 länder som har dödat 1100 människor och skadat 1700 människor sedan kalifatet blev upprättat i 2014.

Samtidigt så kommer det fram uppgifter att Islamiska staten har börjat testa och använda kemiska vapen mot civila. Vid minst tre tillfällen ska IS ha använt ammunition som på olika sätt innehållit kemiska substanser. Det finns inget tvivel om att IS mål med kemiska vapen just är civila. 

IS är beredda att döda miljoner av människor

Den tyska journalisten Jürgen Todenhöfer som befann sig tio dagar tillsammans med IS, säger  att västvärlden har underskattat den radikala gruppen. 

Todenhöfer säger att IS planlägger en av historiens största religiösa utrensningar, och att gruppen planlägger att döda flera hundra miljoner människor över hela världen. Han är samtidigt pessimistisk med hänsyn till västvärldens motsvar, och beskriver IS som en kärfysisk tsunami som sprider sig. 

Avslutning

Global terrorism är ett tidstecken som pekar på den här tidens avslutning och Jesu dyrbara återkomst.

IS har sovande celler och allieraede runt om i världen som bara väntar på att bli aktiverade, och allt tyder på att 2016 blir ännu mer kaotiskt och våldsamt än det år som har varit. Det betyder att vi kommer att se en stor ökning i både antal och omfattning av stora terrordåd, som både tidens tecken och det profetiska ordet bekräftar. Tidstecken som pekar på denna världens avslutning, och Jesu dyrbara återkomst. 

Jesus kommer snart!

Källa:

http://www.foxnews.com/politics/2016/01/12/isis-testing-chemical-weapons-as-terror-group-expands-rapidly-officials-say.html

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article20073035.ab

http://www.express.co.uk/news/world/630316/ISIS-secret-plot-world-masterplan-2016-final-battle


8 kommentarer:

 1. Ja helt riktigt. Det blir mycket värre än det vi ser idag. Den stora vedermödan då Antikrist regerar blir det värsta innan tusenåriga riket. Men vi har ett levande hopp om att uppryckas innan den tid. Salig är den som har olja på kannan, en krossad egenvilja, och lever ett liv i seger. Ja, salig är den som inte älskar något på denna jord och lever för att göra Guds vilja. /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för en välsignad hälsning Stig.

   Vilken underbar sanning, det att vi bara är på genomresa, gäster och främlingar, och på väg mot det himmelska Jerusalem. Vi har inget varaktigt på den här jorden, men vi lever i ett välsignat hopp. Döda från oss själva och från allt vårt eget, för att bli funna och få liv i honom.

   Tack Herre för vårt saliga hopp!

   Guds rika välsignelse
   Hälsningar

   Mikael

   Radera
  2. Var i Bibeln står det att vi kommer ryckas upp innan den stora vedermödan då antikrist regerar? Jag tror inte Bibeln säger det och är nyfiken på var i Bibeln du ser detta?

   Radera
  3. Hej Tidstecken,

   Tack för din hälsning och din fråga. Som du säkert vet, så står ingenstans ordagrant att församlingen ska ryckas upp före vedermödan, på samma sätt som att det inte ordagrant står någonstand att församlingen ska gå igenom vedermödan.

   Det är alltså summan av Guds ord som avgör det, och på det sätt att Herren relaterar vedermödan med församlingen.

   Det närmaste vi kommer det du frågar efter, är just de äldsta översättningarna från 2 Tess 2: 3

   - Låt ingen bedra er på något sätt. Ty först måste avfallet komma och laglöshetens människa, fördärvets son, öppet träda fram.

   Alla de första engelska översättningarna och fram till 1600 talet översatte alla apostasia med "the departure", som är ett annat ord för uppryckandet. Skulle det vara den korrekta översättningen som jag tolkar det så ändrar det förståelse för texten ganska tydligt.

   Jag har skrivit ett längre inlägg om det som du kan läsa i följande inlägg:

   http://jesus-kommer-snart.blogspot.in/2014/11/jesu-aterkomst-i-1-och-2.html

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
  4. Hej Mikael!

   Tack för ditt svar. Det är intressant att översättningen ändrats men man kan ändå tolka ordet som avfall/falling away from a previous standing om jag förstår det rätt?

   Det är ju ingen frälsningsfråga men kanske är den ändå ganska viktig med tanke på vad människor förväntar sig och vilka besvikelser det kan medföra.

   Jag har från det att jag varit barn "uppfostrats" till att tro att när vedermödan kommer då kommer Jesus och låter oss slippa det. Det har nästan varit som ett mantra i en stor del av kyrkan och man vill gärna finna bevis för det.

   Det som bekymrar mig är att jag inte får ihop det med Bibelns Ord och att det finns en frestelse hos oss människor att vilja ha en sådan lösning. Vi vill inte gärna tro att vi skall behöva gå igenom något så ohyggligt. Egentligen är det ologiskt med tanke på vad många Kristna går igenom idag och har gått igenom tidigare i historien. Se dessutom på hur lärjungarna fick lida. Vi är väldigt främmande för lidande i Sverige. Det är nästan så att ett stökigt hem eller för många barn är att alltför stort obehag att ta...trots att det står om barn som en välsignelse och att vi inte skall bekymra oss om yttre ting...vilket är beklämmande med tanke på vad andra Kristna offrar och har offrat för Jesus skull.

   Om man ser på exempelvis dessa Bibelord så verkar de ju implicera att Guds församling kommer finnas kvar på jorden under vad man brukar kallas vedermödan:

   Mark 13:24-27

   Luk 21:10-28

   Upp 20:4

   Tusenårsriket verkar vara för dem som levde genom den stora vedermödan utan att ta emot märket eller dyrka vilddjuret. Det är ju en omöjlighet om vi rycks upp innan.

   Det finns ytterligare ett bekymmer med en pre-trib tolkning. Jag tror att Guds äkta församling kommer växa till på ett mäktigt sätt under de sista svåra åren. Om Guds församlingen inte finns på plats under denna hemska tid så innebär den bara mörker och har ingen mening. Inga nya frälsta själar som ser hur profetior går i uppfyllelse och i sista stund väljer Jesus.

   Det finns fler och mer sammanhang men jag får nog försöka skriva ett lite rejälare inlägg för det. :)

   Sedan är det naturligtvis en helt annan fråga att Jesus kan komma när som helst för en enskild individ. Vi måste ju alltid vara redo.

   Tack för din blogg och Gud välsigne dig!

   Radera
  5. Hej igen och stort tack för din hälsning och för att du delar dina tankar.

   Min motivation med att skriva det jag gör, och det försvar för Pre-trib läran som framför allt hemsidan ”Jesus kommer snart” är, är just utifrån min upplevelse av ordet och på det sätt att församlingen sätts i kontrast med vedermödans tid. Det var just avsaknaden av bibelord och allt för många obesvarade frågor som jag inte kunde få ihop det med vad ordet säger, som gjorde att jag lämnade Post-trib läran.

   Jag förstår din bekymring, och du är säkert präglad av din egen kyrkohistoria och upplevelser från när du varit barn. Det som är beklagligt är ju att man inte alltid har underbyggt sitt påstående med väl förankrad bibelundervisning, och inte bara gjort det till skrämselpropaganda.

   Du vet säkert att jag har skrivit en del inlägg där jag i detalj besvarar många av de frågor och sakfrågor du framför. Dom vill jag gärna hänvisa till, och som du hemskt gärna kan ta del av. Men jag vill ändå besvara något av det du skriver och frågar om i korthet.

   När du nämner lidandet för Kristus, så är det kanske ett av de motargument som gör mest ont. Jesus har aldrig lovat eller gett församlingen löften om att slippa för lidande för evangeliets skull. Omvänt så talar Herren om att det är en nåd om vi får lida för Herrens skull, och att Herren förhärligas genom våra liv när vi lider för evangeliets skull.

   Den enda lidande som Herren har lovat att bevara församlingen ifrån, är inte det generella lidande jag talar om, men för den lilla men ändå så betydningsfulla sju-årsperioden som är den sista årsveckan. Det är den enda tidsperiod som inte har något med församlingen att göra, och därför ger Herren löften till församlingen om att inte vara närvarande eller vara en del av.

   Med hänsyn till de bibelord du delar så är det tre saker vi måste skilja åt. Det är Guds plan för församlingen, Israel och för hedningarna. Felet vi ofta gör är att vi blandar Guds löften och planer för Israel, för och med församlingen. När församlingen tar Israels plats och omvänt så blir det fel. Vi måste skilja på när Gud talar till Israel och när Gud talar till församlingen.

   Jesus predikade evangeliet om riket, och inte de hemligheter som hör till församlingen. Att folklagen skulle bli frälsta, som konsekvens av det Messianska Rikets upprättelse var alltså ingen hemlighet i GT. Men att Herren hade förberett en särskild hushållning för hedningarna, genom att sända den helige Ande till jorden, för att utvälja ett himmelskt folk vid Guds nåds evangelium som är församlingen, var en hemlighet på den tiden. Därför är heller inte församlingen nämnd i GT, och också väldigt begränsat i Jesu undervisning.

   Denna fantastiska hemlighet, att vi hedningar har blivit medarvingar till Guds löften, blev först förmedlat genom aposteln Paulus, som själv fick det i en uppenbarelse av Herren. Det är alltså Israel och de utvalda judarna som Herren hänvänder och talar till i dessa bibelord och inte församlingen. Församlingen är den parantes som ligger mellan den 69:e och den 70:e årsveckan, och så snart att församlingen är borta kommer Herren att fortsätta sitt arbete med Israel som är i fokus under vedermödan.

   fortsättning följer

   Radera
  6. fortsättning på svar:

   Uppenbarelseboken kap 20, omhandlar martyrerna från vedermödans tid som uppstår och kommer att regera med Kristus. Man kan säga att det måste ske en uppståndelse innan vedermödan av många olika orsaker. Men om uppståndelse sker i slutet av vedermödan, och alla frälsta får sina kroppar förvandlade i en härlighets kropp. Vem ska i så fall befolka tusenårsriket med hänsyn till population? Det kräver vanliga människor i vanliga människokroppar.

   Det är skaran i upp kap 7 ett bevis på, som är de människor som kommer levande igenom vedermödans tid, och kommer att vara med att befolka tusenårsriket. Vi kommer också att vara med i härlighetskroppar och tillsammans med de uppståndna martyrer.
   Hoppas att det gav svar på några av dina frågor. Du är alltid välkommen till att läsa några av de inlägg som jag har skrivit med hänsyn till Jesu återkomst före vedermödan, och de argumenter jag menar talar för det.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
 2. Ja, livet är saligt att leva, när vi lever som Ordet säger. Allt vi möter är det bästa. Allt vi möter är en hjälp från Gud. Det finns ingen orsak till bekymmer, eller oro, mitt bland de värsta terrorister och ondskefulla människor! Se bara på Jesus, vilket härligt exempel! Låt oss alltid följa vår frälsare i allt.
  /Stig.

  SvaraRadera