onsdag 6 januari 2016

Erdogan närmar sig Israel


Jag har tidigare skrivit om Erdogan, som jag i skrivande stund ser som den största potentiella kandidaten för posten som Antikrist.


Det betyder inte att den Turkiska president Erdogan är den kommande Antikrist, men att det i stället kan vara någon runt omkring honom, och från samma landområde som står bakom ridån och väntar på att få lov att träda fram. Vi vet att Turkiet och Erdogan just nu är anklagade för att sälja olja vidare från Islamiska Staten, något som Erdogan avvisar bestämt. 

Erdogan själv menar att Ryssland inte har någon rätt att förtala Turkiet, och säger att han kommer avgå om det visar sig att vara på det sättet som Ryssland påstår. Det betyder att vi snabbt kan få ett skifte, och en ny ledare från det landområde som vi vet att Antikrist ska komma ifrån.

Israels relation med Turkiet

Historisk sett har Israel och Turkiet haft goda realtioner, och Turkiet har varit en av Israels närmaste allierade i Mellanöstern. Men det var något som ändrade sig i 2010, då israeliska specialstyrkor stormade ett turkiskt skepp med nödhjälp med kurs mot Gaza, som resulterade i att tio aktivister dog.

Men efter Turkiets senaste konfrontation med Ryssland, har Erdogan tagit initiativ till att närma sig Israel. Erdogan uttalar sig att han kan vara den som kan ”fixa banden” med den judiska staten, efter fem års spända realtioner.

Fredsprocessen i Mellanöstern

De flesta är eniga i att Turkiet spelar en allt större roll som medlare och mäklare mellan öst och väst, som visats sig vara en stor fördel för alla. Både USA, Nato och hela västeuropa hoppas och önskar att Turkiets ska ha så stort inflytande som möjligt, och kan vara med att prägla utvecklingen i Mellanöstern.

Landet vill gärna framstå som en fredlig stormakt i Mellanöstern. I 2005 besökte Erdogan Israel där han erbjöd sig att fungera som medlare i fredsprocessen, där han önskade att bygga upp både handel och militära band.

Hitler och hologram

Erdogans senaste uttalanden och tilltag ger en skrämmande bild över Turkiets ledare. För ett par dagar sedan gav Erdogan uttryck för Hitlers tyskland som ett bra exempel på ett effektivt president system. Han jämför alltså sig själv med Hitler som en tydlig förelöpare för Antikrist.

Han har också planer här i 2016 att visa ett gigantiskt hologram av sig själv för det Turkiska folket (se länk). Är det här en del av det Johannes ser, när han ser "vilddjurets bild som blir levande"? Erdogan har redan gudastatus i Turkiet, och det är ytterligare ett sätt att upphöja sig själv, och att kommunikara sitt budskap till det Turkiska folket.  

Antikrist träder fram

Antikrists vars ursprung är från det samma landområde som Turkiet är i dag. Kommer Erdogan eller någon annan som står honom när, att snart träda fram på världsscenen? Kommer Turkiet att förmå att mäkla i Mellanöstern, och förmå att skapa fred mellan araber och judar?

Tiden kommer visa och pusselbitarna kommer att falla på plats, men en sak är säker. Vi är med stora steg på väg mot ett mörker den här världen aldrig tidigare skådat, som är den tid som kallas Herrens dag som samtidigt är denna tidens avslutning.

Jesus kommer snart!

Källa:

1 kommentar:

  1. Ja, det är en svår tid. Många kristna kommer att beundra Antikrist. Han löser stora problem i världen och skapar en slags fred. Låt oss inte bli lurade, av den det måtte vara. Låt oss frukta och älska Gud över allt annat. /Stig.

    SvaraRadera