tisdag 19 januari 2016

Påven kommer i sitt eget namn


Joh 5:43 - Jag har kommit i min Fars namn, och ni tar inte emot mig. Men kommer det någon annan i sitt eget namn tar ni emot honom

Joh 5:43 – “I am come in my Father’s name, and ye receive me not: if another shall come in his own name, him ye will receive.” John 5:43 (KJV)

Jag, och manga andra brevid mig, har uppmärksammat Påve Franciscus och den tydliga roll och position som han har intagit den senaste tiden. Jag tror inte på tillfälligheter, men att det vi ser är en förberedelse för den roll som Påven kommer att ha under den sista årsveckan och under vedermödans tid.

Det finns många gissningar om Påvens roll, som går på allt från Antikrist eller den falske Profeten. Själv tror jag, att Påven kommer att vara den som kommer att representera skökokyrkan, och det religiösa Babylon under vedermödans tid.

Här på det sista har vi sett tydliga tecken på hur Påven vill och tar initiativ till att samla alla världsreligioner under samma paraply, och därmed ser vi sköko- eller världskyrkan som nu börjar ta form.

Jesu liknelse om skökokyrkan

Skökan kommer inte enbart att vara den katolska kyrkan, men är en gemensam benämning för all falsk religion, och all avfallen kristendom genom tiderna.

Genom två liknelser i Matteusevangeliet visar Jesus hur skökokyrkan kommer att expandera i ändetiden, och hur genomsyrad den kommer vara av falska läror.

Himmelriket är likt ett senapskorn

Matt 13:31-32 - Han framställde också en annan liknelse för dem: "Himmelriket är likt ett senapskorn, som en man tar och sår i sin åker. Det är minst av alla frön, men när det har växt upp är det störst bland alla köksväxter och blir som ett träd, så att himlens fåglar kommer och bygger bo i grenarna."

Liknelsen visar oss på Guds rikes expansion intill Jesu återkomst. Det kommer att bli som ett stort träd, så att till sist himmelens fåglar kommer och bygger bo i dets grenar. Det visar på kyrkans onormala växt och expansion i ändens tid. Den kommer att omfatta hela världen, på det sätt att alla religioner kommer att söka gömställe i kyrkoträdets grenar.

Liknelsen visar på skökokyrkan (den falska kyrkan) i ändetiden som kommer att inkludera främmande och falska religioner. Det är först i Rikets tid att Gudsriket kommer att få den expansion som är beskrivet här. Gudsriket kommer då att bli så stort att det kommer att omfatta hela jorden. Centrum för Gudsriket blir Israel och Jerusalem. Jesus kommer tillbaka och kommer då att styra hela världen från Jerusalem, och då kommer alla hedningar att söka sig till det messianska riket.

Himmelriket är likt en surdeg

Matt 13:33 - Ännu en liknelse framställde han för dem: "Himmelriket är likt en surdeg, som en kvinna tar och blandar in i tre mått mjöl, till dess alltsammans blir syrat." Liknelsen visar oss på den falska lära som skökokyrkan kommer att ha i ändetiden.

Surdegen är igenom hela skriften en bild på det som är ond och falsk lära. Kvinnan är en bild på skökokyrkan i ändenstid. I följe moselagen var det förbjudet att blanda in surdeg i mjöloffret. 

På samma sätt som att hela matoffret blev genomsyrat av surdegen kommer sköko-kyrkans lära att genomsyra det religiösa systemet som vi kommer få i ändens tid. Det kommer att bestå av både judiska, kristna och hedniska elementer.

Påvens tal i FN

Det finns många saker som Påven ger uttryck för, som både är chockerande och samtidigt ett klart utrryck för ett annat evangelium. Men något av det som Påven sa under sitt tal i FN är, och i mina ögon är ett av de allra värsta uttalanden som Påven har gjort på det sista, är föjande.

Det första Påven sa i sitt inledningstal när han talade till FN var föjande:

“Thank you for your kind words. Once again, following a tradition by which I feel honored, the Secretary General of the United Nations has invited the Pope to address this distinguished assembly of nations. In my own name, and that of the entire Catholic community, I wish to express to you, Mr Ban Ki-moon, my heartfelt gratitude. I greet the Heads of State and Heads of Government present, as well as the ambassadors, diplomats and political and technical officials accompanying them, the personnel of the United Nations engaged in this 70th Session of the General Assembly, the personnel of the various programs and agencies of the United Nations family, and all those who, in one way or another, take part in this meeting. Through you, I also greet the citizens of all the nations represented in this hall. I thank you, each and all, for your efforts in the service of mankind.”

Franciskus säger alltså inte att han kommer som en representant för Jesus Kristus, eller som en ambassadör för evangeliet, men att han att han ”kommer i sitt eget namn”, sin egen makt, och som en del av den romersk katolska kyrkan.

En satanisk agenda

På samma sätt som Påven, kommer även Antikrist att komma i sitt eget namn, och kommer att fullborda Jesu profetia i Joh 5:43.

Antikrist, den falske profeten och skökan förbereds i dag för den tid som ligger framför. När tiden är inne kommer dessa att förenas i en satanisk och gemensam agenda, och kommer stå som representanter för ändetidens och vedermödans mörker.

Jesus Kommer Snart

Källa:


2 kommentarer:

  1. Det är lätt att göra sitt namn viktigt och stort. Den antikristliga anden ibland oss söker alltid något att göra sig stor på. Vi däremot skall alltid söka hitta något att göra oss liten på. Den utvecklingen är härlig och ljus. /Stig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Stig,

      Ja, det är precis som du säger. Jag tänker på Johannes ord om Jesus, som är precis omvänt det att "komma i sitt eget namn" - "Han ska bli större och jag ska bli mindre".

      Mer av Jesus i våra liv, och mindre av våra egna ambitioner, planer och vägar, så att Han får bli allt i oss och på varje område i våra liv. Herren önskar överlåtna och hängivna hjärtan som tillhör honom.

      Herrens rika välsignelse
      Mikael

      Radera