söndag 10 januari 2016

Världsekonomin i skakning



Det ser ut som att den osäkerhet och de skakningar som vi har sett på den finansiella marknaden de senaste åren har tagit fart här efter nyåret, och vi har upplevt den värsta början sedan starten av börsen i 1897.

I skrivande stund har världens aktiemarknad fallit med cirka 12 procent den senaste vecken, som har betytt en samlad ekonomisk förlust på cirka 2.500 mia. dollars.

Kina, olja och politiska oroligheter

Det är dels den kinesiska valutan, yuan, som är på sitt svagaste nivå i fem år som har utlöst panik på världsmarknaden. Kina som är en av världens största ekonomier, har framvisat dåliga tal både inom industri och inom servicesektorn. Det är fått investorer till att fly och dra sig tillbaka.

Det är också fallande oljepriser som gör sig gällande. Världens ekonomer har tidigare varnat för fallande oljepriser, och att vi ännu inte har sett botten av just detta. Just nu är prisen under 35 dollars per fat, men vi är säkta men säkert på väg mot 30 dollar per fat. Oljeprisen har som vi vet ett stort inflytande på kursutvecklingen.

Det är inte bara den ekonomiska utveckling i Kina och fallande oljepriser som gör sig gällande, men också den politiskt oroliga situation som vi har i världen just nu. Den eskalerande konflikten mellan Iran och Sauidiarabien skapar osäkerhet på finansmarknaden, och samtidigt har Nordkorea provsprängt en vätebomb för att demonstrera sin agrisivitet och position i världen.

Det börjar likna 2008-krisen

Den amerikanska finans och valutaspekultanten George Soros varnar för, och ser tecken på att den globala marknaden står inför en kris som har liknande kännetecken som finanskrisen i 2008.

Situationen vi upplever i dag ställer många obesvarade frågor. Hur länge kommer världsekonomin att fortsätta att balansera på kanten till fullständig kollaps? Är det här vi ser inledningen till ett nytt ekonomiskt system, som kommer vara knutet till Antikrist och vilddjurets märke? Är det här Herren som skakar världsekonomin, och är detta är en förberedelse till den tid av dom som kommer över världen, där Herren kommer döma det ekonomiska systemet och Babylon?

Tiden kommer att visa, men tidens tecken pekar på att Jesus mycket snart kommer tillbaka!

Källa:



2 kommentarer:

  1. Låt oss vaka och göra oss redo. Vi vet inte när Jesus kommer. De flesta kristna sover. Världen och dens härlighet har förblindat ögonen. Man beundrar det skapade framför skaparen. Men än är det tid att köpa ögonsalva! Än är det tid att få sin egenvilja i döden! /Stig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Stig,

      Ja, det finns inget viktigare än att vara redo och vakande. Dessa enorma tidstecken som vi ser i dag pekar på en enda sak - Den här tidsålders avslutning och Jesu dyrbara återkomst.

      Herren kommer att fortsätta att väcka och mana människohjärtan till omvändelse tills dess att han kommer.

      Guds rika välsignelse
      Mikael

      Radera