fredag 17 augusti 2018

Nytt - 26/9-18 - Uppdatering på "ett kommande fredsförslag" i MellanösternHär i juni skrev jag ett inlägg, om möjligheten för att Trump skulle presentera ett kommande fredsavtal mellan Israel och arabländerna under månaden. Vi såg efterföljande, att det inte kom någon form för fredsförslag som förväntat under sommaren. Här är en uppföljning, och en kommentar på vad som händer just nu i hela den processen.

Senaste uppdatering:


Nytt 26/9-2018

Så kom en respons från Trump med hänsyn till ett kommande fredsavtalet. Trump möttes här på onsdagen, med bland andra Netanyahu i FNs säkerhetsråd. Trump ger uttryck för, att en tvåstats lösning är en dröm, som han önskar ska bli verklighet innan hans första ämbetsperiod slutar. Trump hade ingen detaljerad plan att visa fram, men gav uttryck för att man ska kunna presentera en fredsplan inom 2-4 månader. Som svar på frågan, varför inget konkret har hänt ännu, så skriver jag följande till en broder:

Och vad är det egentligen som gör, att inte avtalet blir presenterat eller underskrivet om alla är så nära varandra?

Ja, svaret måste ju vara precis som du säger, att vi vet att det kommer att ske, men det är Herren och inte människan, som styr ändetidens utveckling. Så när tiden är rätt, så kommer det som det profetiska ordet talar om att gå i fullbordan. Tills dess får vi bara betrakta, vänta och se på vilket sätt att utvecklingen sker. 


Källa: https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Trump-backs-two-state-solution-I-think-thats-what-works-best-568062

Nytt 25/9-2018 - 

Världens ögon var rättade mot Trump, när han höll sitt efterlängtade tal i FN:s generalförsamling. Talet innehöll inga framläggningar av något fredsavtal som kanske var förväntat. I stället handlade Trumps tal om Iran, Nordkorea och USA situation generellt. Så hur ska vi tolka det här? Vi vet att det pågår förhandlnigar, men den här konferensen var inte den platform där avtalet skulle presenteras. Kanske kommer det något i förlängelse av konferensen, men vi får se hur det utvecklar sig. Nytt 24/9-2018 - 

Det börjar verkligen att dra ihop sig nu, när det gäller ett fredsavtal mellan Israel och arabvärlden. Abbas, som har varit en stor motståndare, har precis uttalat sig på en gemensam presskonferens i Paris, att "Vi är redo för förhandlingar med Israel - antingen offentligt eller bakom stängda dörrar". Abbas ger också utryck för att han är 99 % enig med Israel med hänsyn till avtalet. Vi kommer med spänning att följa vad som händer här dom nästa dagarna under fredskonferensen. 

Link: https://www.middleeastmonitor.com/20180922-abbas-palestine-ready-to-enter-peace-talks-with-israel/
https://www.jpost.com/Middle-East/VOICES-FROM-THE-ARAB-PRESS-Mahmoud-Abbass-99-percent-agreement-567440Nytt 17/9 - Trump har precis varit ute och uttalat sig om, att vi nu befinner oss i avslutningen och förlanseringen av det kommande fredsavtalet som USA mycket snart kommer att presentera. Trump uttalar sig att ”den sista delen skal helt på plats, även om det kan hända mycket snabbt”. Det är Trumps svärson Jared Kushner, som arbetar på att få den ekonomiska delen på plats. Det som gör det väldigt spännande för oss som följer utvecklingen, är naturligtvis om det blir ett 7 årigt avtal som kommer bli presenterat, och naturligtvis vad avtalet kommer innehålla.

Källa:
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conflict/Trump-peace-plan-in-pre-launch-phase-completing-economic-package-567261


Nytt 8/9 -  Trump hotar och lägger press på Abbas just nu, att om dom inte går med på ett fredsavtal med Israel, så är det slut med nödhjälp till det palestinska folket. Det betyder att USA gör allt vad dom kan för att pressa Abbas till en situation, där dom inte kan annat än att gå med på ett fredsavtal. 

Källa: Trump pressar Abbas

29/8-2018 - Netanyahu säger, att vägen till fred med Palestina, är knuten till ett förbund med arabländerna. Netanyahu uttalar sig: Jag tror att om vi uppnår fred med större delen av arabländerna, kommer det att hjälpa oss att få fred med Palestina. Netanyahu vet inte hur rätt han har. Han talar om förbundet med de många, som kommer att bana vägen för tillfällig fred i Mellanöstern. Den som kommer att få detta avtal och förbund på plats är Antikrist. 

27/8-2018: Senaste meddelande från Vita Huset är, att Trump kommer att presentera en fredsplan den 25 september under själva fredskonferesen.  
Källa _ https://unitycoalitionforisrael.org/?p=15707992


Fredskonferens på Yom Kippur

Den 18 september så håller FNs säkerhetsråd sin årliga fredskonferens. Det här året hålls konferensen den 18 september, som är precis på den judiska högtiden Yom Kippur. På programmet är både situationen i Mellanöstern, och frågor som berör Palestina frågan och en tvåstatslösning.

Kushner och ett kommande fredsavtal

När den amerikanska ambassaden hade invigning i Jerusalem, så gav Jared Kushner, Trumps judiska svärson, signaler om att en fredsplan kunde bli framlagt, just omkring den 18 september i år. USA har tidigare proklamerat att just är Kushner, som mycket snart kommer att presentera en fredsplan för Mellanöstern, med eller utan Abbas. I juni månad uttalade Kushner att ”we are almost done”.

Avslutning

Jag är helt övertygad, om att det kommande ”förbundet med de många” är ett väldigt stort tidstecken, som helt konkret är knytet till den sista årsveckan. Men samtidigt är jag lika övertygad om, att även om ett fredsförslag blir framlagt, så kommer det först att träda i kraft, efter uppryckandet och församlingen är borta från jorden. Det kommer att vara Antikrist som kommer att skriva under detta avtal, och det är Antikrist som skapar en tillfällig fred mellan Israel och arabländerna. 

Det drar ihops sig och tiden är knapp. Endast Herren vet precis hur lång tid vi har tillbaka, men det känns som att vi lever på lånad tid, där pusselbitar och viktiga förberedelser faller på plats.  

Jesus kommer snart!

18 kommentarer:

 1. Amen underbart Jesus kommer snart

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Syster,

   Ett stort Amen till din förväntning och proklamation - Herren kommer mycket snart för att hämta sitt folk.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Senaste meddelandet från Vita Huset, är att Trump kommer att presentera en fredsplan under själva konferensen den 25 september i nästa månad. Kommer det fler intressanta uppdateringar så kommer jag att skriva det här.

  Hälsningar
  Mikael

  SvaraRadera
 3. Tack för att du håller oss uppdaterade. Händer så mycket nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Själv tack käre broder.

   Det händer så mycket nu på en och samma gång, så det är svårt att följa med. Men just "förbundet med de många" är värt att hålla ett extra öga på, och följa med i utvecklingen. Det har varit mycket fram och tillbaka, men det verkar som att det händer en massa just nu omkring detta. Israel har precis talat om hur betydningsfullt ett fredsavtal med arabländerna skulle vara och hur mycket det skulle påverka freden i Mellanöstern.

   Man kan bara konstatera att vi lever i tidens avslutning och väldigt nära Jesu återkomst.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 4. Tack Mikael Walfridsson för alla dessa mycket intressanta uppdateringar om Israel
  fortsätt med det så blir jag och många andra jätte glada.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid.
   Tack ska du ha. Det lovar jag att göra så mycket jag kan. Israel är mittpunkt och det centrala för ändetidens utveckling. Ska vi veta var i tiden vi är, ska vi se på vad som händer med och omkring Israel.

   Guds rika välsignelse
   Mikael

   Radera
  2. Tack Mikael Walfridsson för att du håller oss informerade om detta viktiga ämnet + mycket annat för jag har nämligen läst någonstans att dom kommer att tvingas skriva på ett fredsavtal som dom egentligen inte är nöjda med, men att dom inte har något annat val i slutändan.Guds rika välsignelse önskar jag dig Mikael W.

   Radera
  3. Guds frid, och tack för din hälsning.

   Ja, ibland funderar man över vad det egentligen är, som gör att Israel kommer att skriva under på detta avtal? Det kan naturligtvis handla om säkerhet, så det skulle betyda mycket, om Israel fick ett avtal igenom med stora delar av arabvärlden. Sedan kan det vara så, att avtalet kommer efter ett krig, som kan vara GOG/Magot kriget, och Antikrist ingår så förundet med Israel för att få ro i Mellanöstern.

   Jag önskar också dig Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  4. Nu blir det en spännande vecka fram över,om det blir det falska fredsavtalet på 7 år då kommer snart ärendet att skickas till Fn:s säkerhetsråd för ett godkännande vilket man vet att det kommer att gå igenom för i bibeln står det att gud kommer att dömma de länder som röstar för en delning av Jerusalem och sen kommer templet att byggas upp och en kraftig jordbävning kommer att ske som kommer att skapa en stor dal där Gogs krigare kommer att begravas(7 månader)och utrustningen kommer Israelerna att kunna elda med i 7 år. Guds rika välsignelse i överflöd önskar jag dig M.W tack för alla uppdateringar du gör om vad som händer i vår värld och framför allt i Israel och runt omkring landet Israel.

   Radera
  5. Guds frid,
   Ja, det blir väldigt spännande att se vad som kommer att ske här om en veckas tid. Är USA, med Trump och Kushner i spetsen, klara till att framlägga en fredsplan? Blir det ett 7 årigt avtal som Bibeln talar om skall komma? Hur kommer den muslimska världen att reagera när det blir framlagt? Ja, det är många frågor som kommer att bli besvarade innom den närmaste tiden. För vi vet, att Herren är trofast och han bevarar och ser till att hans ord blir fullbordat och uppfyllt till punkt och pricka.

   Tack igen - och Guds rika välsignelse i ditt liv.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 5. Det låter verkligen spännande,men tar inte konferensen slut i morgon 25/9? eller ska förhandlingarna hålla på in på övertid tills dom blir färdiga,jag börjar nämligen att tänka på när dom var överens med Arafat på 90-talet när dom var överens om ett avtal så precis i sista stund när avtalet skulle skrivas på då lyckades Arafat alltid lägga till något nytt i avtalet som inte hade diskuterats tidigare och då grusades alltihop så gjorde han gång på gång när ett avtal närmade sig, det kanske är likadant nu med Abbas,när alla tror att det är i hamn då lyckas palestinierna med Abbas i täten att slingra sig undan med något nytt påhitt som aldrig diskuterats innan,men jag hoppas att jag har fel nu att dom inte kan hålla på och slingra sig längre som palestinska ledarna alltid gjorde förr utan att dom bara kan gå frammåt i små eller raska steg men aldrig tillbaka fler gånger genom att slingra sig undan på något vis.Att allt verkligen blir färdigt nu efter nästan 30 år sedan dom började.Guds rika välsignelse i överflöd till dig Mikael W.för allt arbete du lägger ned på detta mycket intressant att läsa varenda gång guds rika frid i överflöd Mikael.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, och tack för din uppmuntrande och välsignade hälsning.

   Som jag förstår det, så är konferensen slut i dag, den 25 september, och Israel och en tvåstatslösning är på agendan i dag. Jag är också lika spänd på att se vad som händer och om det blir presenterat något som vi kan relatera till bibliska profetior. Jag lovar att skriva och följa upp på det, så snart vi hör något mer om det.

   Tack igen - och Herrens rika välsignelse

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 6. Jag är inte förvånad Jag har varit med om det förr.Guds frid Mikael önskar Niklas

  SvaraRadera
 7. Om Abbas nu är 99% överens om ett fredsavtal då är det ju dumt att sluta samtalen nu när dom är framme vid mållinjen då är det ju bara att sparka in bollen och skriva på avtalet om han nu inte är en ny kopia på Arafat dvs för då kommer teatern att fortsätta på obestämd tid.Men någon gång vet man att det kommer att ske för det det som står i bibeln går alltid i uppfyllelse frågan är som vanligt bara när? Hälsar Niklas till Mikael Guds rika frid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Niklas,

   Tack för din hälsning och kommentar. Ja, jag kan inte annat än att ge dig rätt. Vi ser hur begge parter, och hela arabvärlden, går som katten kring varm gröt. Och vad är det egentligen som gör, att inte avtalet blir presenterat eller underskrivet om alla är så nära varandra?

   Ja, svaret måste ju vara precis som du säger, att vi vet att det kommer att ske, men det är Herren och inte människan, som styr ändetidens utveckling. Så när tiden är rätt, så kommer det som det profetiska ordet talar om att gå i fullbordan. Tills dess får vi bara betrakta, vänta och se på vilket sätt att utvecklingen sker.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 8. Ett fredsavtal kan inte undertecknas förrän alla detaljer är klara och det som återstår är om kvigan/kalven som föddes i slutet på augusti är genetiskt ren för att kunna användas i reningsproceduren i templet och den ska undersökas i slutet på november om den blir godkänd för det sen hjälper det inte hur överens parterna är om ett fredsavtal mellan Israel/palestinierna och arabländerna om inte alla detaljerna är klara.Hälsar Niklas till Mikael W. guds frid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Niklas,

   Tack för din hälsning, och för att du delar dina tankar.
   Ja, om man tänker att templet med allt vad där hör till, ska stå helt klart innan den sista årsveckan startar, ja, då är ju inte avtalet klart till att skrivas under ännu.

   Men det kan också vara på det sättet, att det är själva avtalet, som gör att templet kan byggas. Om man föreställers sig GOG kriget utspela sig, där Israel vinner på ett övernarligt sätt med Herrens hjälp, där sedan Antikrist får ett avtal på plats mellan Israel och arabvärlden. I det avtalet, kan det förutom fred med Israels grannländer, ligga ett löfte om att bygga det tredje och efterlängtade templet. Samma tempel som Antikrist, 3.5 år in i vedermödan, utropar sig själv till gud.

   Men vi får se, hur och på vilket sätt, att avtalet kommer på plats. Men inget tvivel om att vi är på väg.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera