torsdag 2 augusti 2018

Tecken i himlen och på jordenI skrivande stund, har vi augusti 2018 och hemsidan är tillbaka från sommaruppehåll. 

Jag känner en tacksamhet som aldrig förr. En evig tacksamhet till korsets frälsande kraft, där min förståelse för det Jesus gjorde för oss i sin kärlek på korset, blir allt större. Men också en tacksamhet över att tillhöra den väntande brudeskara som väntar, vakar och pekar på Jesu snara komma. I vår vandring med Herren verkar Guds nåd i våra liv, där vår inre pånyttfödda människa förnyas dag för dag. Det gör att omständigheter och detta livets utmaningar, väger lätt i jämförelse med vår kommande härlighet.

Frälst och bevarad av nåd

Rom 1:7 – Ni Guds älskade, hans kallade och heliga.

Det här är en fantastisk beskrivning på det sett som Herren ser och upplever dig på! När Paulus använder denna beskrivning på församlingen i Rom, är det inte för att det är en syndfri församling utan fel och brister. Det är helt enkelt ett konstaterande, och ett resultat av Jesu dyrbara blod och nåd i våra liv.  När han ser på dig, ser han inte dina fel, misstag eller den synd du har i ditt liv. Du är inte längre en syndare frälst av nåd, men i stället en person som är rättfärdig, älskad, kallad och helig. Det är inte alltid vår egen upplevelse, och vi ser förtvivlat på egna fel och misstag. Men när Jesus bar våra synder på korset, var det inte bara gårdagens fel och synder han bar, men också dom för i dag, och dom vi kommer att begå i morgon.

Min upplevelse är, att det egentligen inte är synden i våra liv som är det största problemet, men det faktum, att vi inte kan, eller har svårt att se oss själva i det ljus som Herren ser oss på, och att vi har svårt för att tro och acceptera frälsningens konsekvens och realitet i våra liv.  

Blodmåne och månförmörkelse

Joel 2:31 - Solen ska vändas i mörker och månen i blod innan Herrens dag kommer, den stora och skrämmande.

Under sommaren har vi också upplevt många tecken som pekar på Jesu dyrbara komma. Till exempel kunde man se och uppleva en blodmåne och århundradets längsta totala månförmörkelse den 27 juli. Det som gör denna händelse helt unik, är att den var synlig i Jerusalem. Blodmånen och månförmörkelsen visade sig i Jerusalem, i samma år som nationen Israel fyller 70 år, och i samma år som Jerusalem har blivit proklamerad som Israels eviga huvudstad.

Det många frågar sig är, om denna blodmåne är just den som Joel talar om i kap 2, där en blodmåne kommer att vara ett tecken på att Herrens dag, som är vedermödans tid, är nära.

Apokalypsen börjar med ”skönt sommarväder”

Överskriften är tagen från en artikel i Aftonbladet, den 12 juli 2018. I inlägget lyfter journalisten fram, det som han beskriver som ”aggressiva väderfenomen” runt i världen.

Vi upplever värmerekord runt om i värden, skyfall i Japan, stormar i Indien och rekordjordskred på Island. Till sist varnar skribenten, att om utvecklingen fortsätter, så är den torka vi nu ser, bara en fingervisning om hur somrar framöver kommer att se ut.

Jordens resurser är slut om 80 år

Varje år så har man någonting som kallas ”earth overshot day”. Det är den dag på året, då jordens befolkning faktiskt har använt de resurser som vi egentligen skulle ha använt och fördelat på ett helt år.

I år, är den dagen den 1 augusti, och är en dag tidigare än förra året, som var den 2 augusti. Forskare varnar för, att om vi fortsätter att använda jordens resurser i samma fart som vi gör just nu, så kommer ekosystemen att kollapsa och jorden har en fortsatt leve tid på cirka 80 år.

När Jesus en dag upprättar sitt rike på jorden, och vi går in i den messianska tidsåldern. Så är det just en förnyad jord vi kommer uppleva, där ekosystemen, luften och hela naturen kommer att få helt andra betingelser än i dag. Därför suckar och ropar hela skapelsen efter Kristi uppenbarelse.

Avslutning

Jag önskar var och en Guds rika välsignelse, med hopp om att Guds kärlek ska bli uppenbarat på ett särskilt sätt på varje område i våra liv.

Vi har precis avslutat det första halvåret av 2018, och vi kan bara se på med förundrar över världens utveckling och tidens tecken som utspelar sig som ett skådespel inför våra ögon. Vad kommer resten av sommaren att bjuda på, och om Herren dröjer? Vilka profetiska händelser kommer att markera och peka på denna tidens avslutning? Jag vill göra mitt bästa, för att både peka på denna tidens tecken, men också ge en förståelse för den längtan och kärlek Herren har till sin brud – hans älskade, kallade och heliga.

Guds rika välsignelse

6 kommentarer:

 1. Guds Frid Mikael,

  Det som hänt nu i sommar och vi har tänkt fråga dig om, stämmer precis in på allt som Står skrivet i Joel Kapitel 2
  Blodmåne, basun, eld och rök. Så det är väldigt tydligt att tiden är nära.
  Vi känner Herrens rika välsignelse och kärlek samt fortsätter att tro på en ljus tid framöver i Hans närhet.
  Vänliga Hälsningar
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Syskon,

   Ja, det är otroliga tecken som visar sig just nu, på så många olika områden och på en och samma gång. Jag känner en förväntning och en glädje över att vara och leva i den tid där vi kan förvänta Jesus dyrbara återkomst.

   Guds underbara nåd, kraft och kärlek i era liv.

   Varma hälsningar

   Mikael

   Radera
 2. Amen roligt att åter igen ta del av det du skriver GVD

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Marianne,

   Stort tack ska du ha för din uppmuntrande hälsning. Jag önskar också dig Guds rika välsignelse och en fortsatt välsignad sommar.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 3. Tack för att du är tillbaka Mikael.
  Dina ord värmer och berör och får oss att tänka till.

  Robert

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Robert,

   Tack för din hälsning. Herren har så mycket att säga, dela och ge till oss i vår vandring med honom. Han vill oss, älskar oss och har fokus på varje liten detalj i våra liv. Och i perioder då vi är trolösa, är han ändå trofast i allt och på alla sätt. Jesus är underbar!!

   Guds rika välsignelse

   Hälsningar

   Mikael

   Radera