lördag 4 mars 2023

Den judiska månaden Nisan – miraklernas månad

 


I hela bibeln ser vi symboler och skuggbilder på den unika och underbara händelse som ligger framför Guds folk. Min tro är att nästa stora händelse på Herrens profetiska tidslinje, är uppryckandet av Guds församling.

Nu närmar vi oss den judiska månaden Nisan, som Herren bestämde skulle vara den första månaden på året (2 Mos 12:1-2). Månaden ligger nästan alltid i månaden mars/april, och det sker när vi upplever en nymåne efter vårdagjämningen. När vi sedan 15 dagar senare har fullmåne, så har vi påsk.

Det har visats sig att Herren har använt denna månad på ett helt särskilt sätt. Stora historiska händelser som kan vara allt från själva skapelsen, uttåget från Egypten och Jesu uppståndelse från de döda. Många av dessa händelser är samtidigt skuggbilder och symboler på vårt kommande hopp.

Jag har samlat några av dessa historiska händelser som tidigare har hänt i denna profetiska månad, som också kallas "den första månaden" eller "kornskörden".

Miraklernas månad

Det finns företalare som argumenterar för att det var den här månaden som Gud skapade världen och Adam, den första människan.

Noas ark stannade på Araratberget (1 Mos (8:4)

Den judiska traditionen säger att Abraham, Isak och Jakob föddes i denna månaden

Herren förde ut Israels barn ut ur Egyptens land (2 Mos 12:51)

Herren delade det röda havet för Israels barn (2 Mos 14:21). Traditionen säger att detta hände 7 dagar efter uttåget från Egypten.

Israels barn gick igenom Jordan och satte sina fötter för första gången i det förlovade landet (Jos 4:19)

Efter att ha ätit manna i öknen i 40 år, fick Israels barn för första gången äta av skörden i Kanaan, det förlovade landet (Jos 5:10)

Jesus dog och sedan uppstod från de döda, på den 17 dagen i månaden Nisan (Joh 20)

Avslutning

Samtidigt med att vi ser dessa underbara mirakler i en och samma månad, så är många av dem samtidigt symboler på uppryckandet och uppståndelsen från de döda.

Är det i samma månad som Herren på samma sätt som Israels barn, kommer att föra sitt folk igenom Jordan och in i det förlovade landet? Är det här, att vi för första gången får lov till att smaka på frukterna i vårt himmelska land? Är det här att vi på samma sätt som Herren, kommer att uppleva att gravar töms och de döda uppstår?

Om det skulle ske, så betyder det att Herren om 7 år kommer att skapa en ny värld, som han gjorde för 6000 år sedan. Vi får en ny jord där rättfärdighet bor.

Men samtidigt så är det förstlingsfrukten som skördas i den här månaden. På samma sätt som Jesus var Guds förstlingsfrukt i det att han var den första som uppstod, så är Herrens kropp också en förstlingsfrukt bland dem som han har skapat (Jak 1:18)

Maranatha

Mikael

15 kommentarer:

 1. Vet man när Nisan börjar Mars eller April ? tack broder du trogen delar med dig av så mycket uppmuntrande och varnande som sker nu YEHSUA all ära vi ger , han kommer snart Allt gott i Herren jag önskar dig Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Enligt wikipedia.
   Det är en månad på 30 dagar. Nisan börjar mellan 12 mars och 11 april, och den sista dagen är mellan 10 april och 10 maj i Gregoriansk kalender. År 2023 kommer 1 Nisan att inträffa den 23 mars.

   Radera
  2. Guds frid,
   Ja, det är helt rätt. I år inträffar Nisan den 23 mars. Tekniskt sett är det dagen efter den nymåne som inträffar 15 dagar före eller efter vårdagjämningen, dvs när dagen är längre än natten. I år är vårdagjämning den 20 mars och vi har nymåne den 21 mars. "Nyårsdagen" är med andra ord den 22 mars, som efter klockan 18 på kvällen är den 23 mars, och Nisan 1. (I den hebreeiska kalendern) Sista dagen är den 21 april.

   Mikael

   Radera
 2. Stora jordbävningar är ett tidstecken i sig själv. I 2023 har vi redan sett stora jordbävningar runt om i världen.

  I januari var det en jordbävning på hela 7.9 utanför Indonesien. Sedan hade vi jordbävningen i Turkiet på 7.8 på richterskalan i februari. Den 3 mars fick Vuanatu (ligger mellan Australien och Fiji) en jordbävning med magnituden 6,5 (Drabbade länder: Solomon Islands, Nya Kaledonien och Vanuatu). Senast i dag fick området utanför Nya Zeeland en jordbävning på hela 6.9.

  Jesus kommer snart

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så tätt dom kommer nu , jordbävningar på många platser. Och eftersom vi ser hur det händer profetior nu titt o tätt så är vi inne i det att allt ökar nu. Känns inte som värkarna avtar eller stannar upp , utan ökar. Det går så fort nu inför vårt saliga hopp.
   Snart är vi hemma ich skall få se vår frälsare ❤️
   TZ

   Radera
  2. Det går väldigt fort och vi är absolut i säsongen för Jesu dyrbara återkomst. I dag satt jag i bilen och greps av tacksamhet över att Jesus snart kommer tillbaka. Jag satte sedan på musik, utan att veta vad som skulle spelas. Då kom denna bekräftande sång:

   https://www.youtube.com/watch?v=4s0Zb189Sco

   Herren är underbar!

   Mikael

   Radera
 3. Guds frid och tack Mikael,
  Uppryckandet är nära!

  Ett tidstecken i sig är att fler och fler menar att det inte finns något uppryckande eller att det kommer i slutet av vedermödan.
  De vill stjäla vårt saliga hopp och vår glädje i det himmelska.
  Bort det!
  INGEN kan rycka oss som tillhör Herren ur Hans hand eller ta vårt saliga hopp ifrån oss.

  Vissa menar att vi alltid bara ska stanna på jorden och inte få se och uppleva det himmelska.
  Avsäger mig och skakar stoftet av mig från lögn och villoläror.

  Guds rika välsignelse
  Maria

  SvaraRadera
 4. Förtydligande;

  Det är inte frälsningsavgönde om vilken uppfattning man har angående tidpunkten för uppryckandet.
  Men ett uppryckande av bruden till sin brudgum när basunen ljuder ; vårt saliga hopp är bibliskt och sker inte efter vedermödan.
  Bara Gud vet exakt när men bruden känner till säsongen och när det närmar sig.

  Maranatha!
  Maria

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi är ju bjudna till bröllopet. Det är väl därför så många känner nu aningar att det närmar sig. Och att allt går så fort nu av uppfyllelserna av profetior. Längtan ökar.
   TZ

   Radera
  2. Tack för en välsignad hälsning, Maria.

   Ja, låt oss hålla fast i den dyrbara sanning att Jesus kommer före vedermödans tid, för att hämta sin brud. Som du skriver är det inte frälsningsavgörande, men absolut viktig.

   Och som du skriver - Vi lever i säsongen. Tidstecken och den profetiska klockan pekar rakt in i den tid vi lever i. Jag tror att Jesus kommer snarare än vi tror.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 5. 2 Kor 4: 18 – Vi riktar inte blicken mot det synliga utan mot det osynliga. Ty det synliga är förgängligt, men det osynliga är evigt.

  ”Jag riktar blicken mot det osynliga, och jag ser dig. Jag vänder blicken bort från mig själv, bort från mina omständigheter och sträcker mig mot din härlighetstron. Det osynliga, det som mitt öga omedelbart inte kan se"

  Mikael

  SvaraRadera
 6. Nordkorea hotar med en "snabb, överväldigande handling"

  Nordkorea har hotat att vidta "snabb, överväldigande handling" efter att USA flög en kärnvapenkapabel B-52 bombplan över den koreanska halvön i en övning med sydkoreanska stridsplan.

  Kim Yo Jong, syster till diktatorn Kim Jong-Un, gjorde hotet när USA och Sydkorea fortsätter att genomföra gemensamma militära övningar.

  "Vi håller vårt öga på de rastlösa militära rörelserna från de amerikanska styrkorna och den sydkoreanska marionettmilitären och är alltid i beredskap för att vidta lämpliga, snabba och överväldigande åtgärder när som helst enligt vår bedömning", sa Kim Yo Jong i uttalandet. som rapporterats av statliga medier.

  https://www.foxnews.com/world/north-korea-threatens-action-after-us-flies-nuclear-capable-b-52-bomber-over-korean-peninsula

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera
 7. Kära Syskon,

  Det som blir allt mer är uppenbart och det som både tecken och det inre vittnesbördet pekar på, är att två saker är närstående. Allt pekar på att den här tidsåldern, denna nådens hushållning som började för cirka 2000 år sedan, nu går mot sitt slut. Varje tidsålder som vi har upplevt i människans historia har allesamman avslutats med en dom. Här kommer vi att uppleva det samma. Denna tidsålder kommer snart att upphöra och den kommer avslutas med en dom (vedermöda).

  Det andra som också är ett faktum är att vi är väldigt nära upprycknadet av Guds församling. Vi lever i säsongen och vi lever i tiden. Herren uppmuntrar oss att vara vid gott mod, för dagen nalkas och en ny morgon gryr för Herrens barn.

  Vi lever i avgörande tider och Jesus kommer mycket snart tillbaka.

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
 8. Job 19:25-27

  Men jag vet att min återlösare lever, att han till sist ska träda fram över stoftet.

  26 När sedan min sargade hud är borta,ska jag i mitt kött skåda Gud.

  27 Jag själv ska få skåda honom, jag ska se honom med egna ögon, inte med någon annans. Därefter längtar jag i mitt innersta.

  "Våra hjärtan och vårt innersta längtar efter att få skåda Honom som är vår Återlösare och Frälsare"

  Mikael

  SvaraRadera
 9. USA:s underrättelsetjänst varnar för "komplexa" hot från Kina, Ryssland, Nordkorea och Iran.

  Den realitet vi står inför blir allt mer klar och tydlig för den här världen. Här senast går USA ut och varnar för den konstellation som blir allt mer tydlig och uppenbar. En allians bestående av Kina, Ryssland, Nordkorea och Iran.

  Kina sätter in krigsorienterade "försvarsmobiliseringskontor" rikstäckande mitt i krisen. Ryssland har börjat med våldsamma attacker på Ukraina och de senaste 24 timmars utveckling ser inte bra ut.

  Den här världen är på väg mot förtappelse, men vårt hopp står till Herren och hans frälsande kraft.

  I helgen delar jag ett inlägg som är ett vittnesbörd om hur Herren kommer att frälsa sin församling från vedermödans tid. Det blir ett allt mer viktigt budskap i denna sena tid. Herren kommer tillbaka för att rädda och hämta sin brudeskara innan vredens tid kommer över jorden.

  En välsignad helg i Herren

  Mikael

  https://www.foxnews.com/politics/us-intel-community-warns-complex-threats-china-russia-north-korea

  SvaraRadera