lördag 25 mars 2023

Tidens tecken pekar framåt mot det som snart kommer ske!



Normalt när jag skriver, brukar jag ta utgångspunkt i ett bestämt ämne, tidstecken eller något som fyller i tiden.

De senaste veckorna har varit annorlunda. Jag behöver knappast nämna jordbävningar, bankkollapser, naturkatastrofer eller ett tredje världskrig som är runt om hörnet. Tecknen är så överbevisande att de öppnar ögonen ”på de blinda” och de ”andligt döva” hör och förstår, att vi lever i apokalyptiska tider där allting skakar i sina grundvalar.

Historiskt sett har vi aldrig någonsin tidigare levt i en tid som liknar denna. Noas tid utspelar sig igen, och Herrens profetiska ord ”att som det var på Noas dagar” skiner som fackla på den profetiska himlen. Vi lever i Noas dagar, och vi befinner oss i slutet av denna tidsålder. Vi är på väg in i den avslutande 7-årsperioden, innan Herren sätter upp sitt rike på jorden.

Ett överbevisande budskap

Rom 13:11 - Gör detta och tänk på tiden, att det är dags för er att vakna upp ur sömnen. Frälsningen är oss närmare nu än när vi kom till tro. 

De senaste dagarna har tidstecknen på något sett kommit lite i skymundan. Det är inte för att jag inte längre ser dem eller inte upplever dem bekräftande.

Den sista tiden har varit så överbevisande och Herren har gett mig så många personliga bekräftelser, att det inte längre är behov för fler tidstecken som bekräftar tiden. Det som har talat till mitt hjärta den senaste veckan, som till och med har fått tidstecken att blekna är den otroliga sanning att ”Jesus kommer tillbaka” och den korta tid som är kvar, är mindre än vi tror.

Uppryckandet av Guds församling är snart en realitet. Jesus hämtar sin väntande, vakande och längtande brud. En brud som älskar sin brudgum mer än något annat och som inte längre har något hopp i den här världen. Det som är kvar är bara en äkta, genuin längtan efter sin frälsares återkomst.

En människa utan Herren

1 Tess 5:2 - Ni vet själva mycket väl att Herrens dag kommer som en tjuv om natten. 3 När folk säger: "Fred och trygghet", då drabbar undergången dem lika plötsligt som värkarna hos en kvinna som ska föda, och de slipper inte undan.

För den människa som inte har tagit emot Herren som sin personlige frälsare, är det här en väldigt allvarlig tid. Den människa som står utanför arken när syndafloden kommer släppas lös över jorden, kommer att uppleva ett sataniskt mörker, en smärta och en tid utan jämförelse. Vi måste förstå, att varje människa skulle helt enkelt gå under på grund av det våldsamma mörker som kommer svepa över jorden, om inte Herren i sin nåd förkortade denne tid.

En vredens tid, en tid av mörker och en tid där helvetets brännande vind kommer att blåsa över jorden. Den andemakt i avgrunden som kommer att besätta antikrist, kommer att släppas lös. Ett krig kommer att utspela sig i himlarymden, och dessa demoniska makter kommer att bli nedkastade på denna jord. De kommer att plåga människan och göra allt för att förgöra skapelsen.

Tänka att gå igenom vedermödans trängsler för att sedan dö och vakna upp på en plats i total avsaknad av Gud. En evig dom och en evighet utan Herren.

”Dyrbare Herre, fräls sargade och förlorade själar. Och i vedermödans tid, låt ett uppvaknande ske så en stor skörd blir bärgad för Guds rike och Herren”.

Vem kan känna nöden

Upp 22:12 - "Se, jag kommer snart, och jag har min lön med mig för att ge åt var och en efter hans gärningar. 

Vem kan känna nöden, och vem kan känna tidens allvar vi lever i? Vem har förståelse för att Jesus mycket snart kommer att hämta sin församling, och vem har hört Herrens uppmuntrande röst, där han säger – ”Jag kommer snart”. Jag har valt att inte dela tidstecken i detta inlägg, men den nöd och det budskap som Herren har lagt på mitt hjärta.

Det är tid att räta våra huvuden, kära Syskon. Jesus, vår Frälsare och Herre, kommer mycket snart tillbaka. Vår vandringstid är över och vi är hemma i vårt eviga hem.

Jesus kommer snart

Mikael

20 kommentarer:

  1. Halleluja Amen längtar hem FRID Shalom över dig broder

    SvaraRadera
    Svar
    1. Amen! Jag delar din längtan

      Maranatha
      Mikael

      Radera
  2. Nordkorea hävdar att de testar ett "radioaktivt tsunamivapen" till havs

    Landet hävdade på fredagen att de har testat en kärnvapenkapabel undervattensdrönare utformad för att generera en gigantisk "radioaktiv tsunami"

    Mikael

    https://www.pbs.org/newshour/politics/north-korea-claims-to-test-a-radioactive-tsunami-weapon-at-sea#:~:text=SEOUL%2C%20South%20Korea%20(AP),naval%20strike%20groups%20and%20ports.

    SvaraRadera
  3. Jesaja 12:2

    Se, Gud är min frälsning,
    jag är trygg och inte rädd,
    för Herren Herren är min styrka
    och min lovsång.
    Han har blivit min frälsning."
    3 Med fröjd ska ni ösa vatten
    ur frälsningens källor.

    Ordet "frälsning" som används två gånger i denna vers är ordet "yeshuha". Det är samtidiget det hebreiska ordet och namnet för Jesus. Herrens namn var Yeshuha, som betyder "Herren/Jahve frälser".

    Ordet "yeshuha" betyder samtidigt befrielse, hjälp, räddning, trygghet och seger. Allt i detta underbara namn - Yeshuha/Jesus, vår Frälsare och räddning.

    Maranatha

    Mikael

    SvaraRadera
    Svar
    1. En av dom finaste sånger som finns

      Herren är min starkhet
      Och min lovsång
      Herren är min starkhet
      Och min lovsång
      Han blev mig till frälsning
      Han blev mig till frälsning
      Herren är min starkhet
      Och min lovsång.

      Radera
    2. https://www.youtube.com/watch?v=GSY-fzWZjyk

      Radera
    3. Tack för att du delar denna underbara sång.

      Herrens rika välsignelse

      Mikael

      Radera
  4. Amen! Halleluja! Maranatha!

    Guds frid och välsignelse broder Mikael.


    Det är oroligt och instabilt i Israel med protester på gatorna mot regeringens vilja till lagändringar bland annat.
    Nu har även försvarsministern blivit avskedad.

    Ber om frid, beskydd, frälsning och välsignelse till Israel, Jerusalem och det judiska folket.
    Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Guds frid, Maria.

      Ja, vi fortsätter att be för Israel och det judiska folket. Det är oro i Israel just nu, och samtidigt måste man förhålla sig till Iran som är ett stort hot när det gäller kärnvapen.

      Maranatha

      Mikael

      Radera
  5. Det väcker starka reaktioner efter Rysslands besked om att placera kärnvapen i Belarus. Det innebär att Rysslands de facto-gräns kommer närmare såväl EU som Nato

    https://www.di.se/nyheter/ryssland-ska-placera-karnvapen-i-belarus/

    Mikael

    SvaraRadera
  6. Rekommenderar a l l a att följa den messianske juden Monte Judah på Lion and Lamb ministries.

    Han har bl a en helt fantastisk undervisning om Uppenbarekseboken; ”Revealing the book of Revelation”

    Nu, inför HERRENs påsk undervisar han om de olika delar som ingår i den.

    M y c k e t intressant.

    🥀

    SvaraRadera
  7. Ukraina kräver nu ett akut FN-säkerhetsmöte om Putins kärnkraftsplaner för Belarus. Ukrainas regering kallade på söndagen till ett krismöte i FN:s säkerhetsråd för att "motverka Kremls kärnkraftsutpressning" efter att Rysslands president Vladimir Putin avslöjat planer på att stationera taktiska atomvapen i Vitryssland. En ukrainsk tjänsteman sa att Ryssland "tog Vitryssland som ett kärnkraftsgisslan."

    Det är två saker som blir allt mer uppenbart för mig. Det ene är att vi närmar oss uppryckandet av Herrens brud och det andra är att Herrens 21 domslut över den här världen är på väg.

    https://www.pbs.org/newshour/world/ukraine-demands-emergency-un-security-meeting-over-putins-nuclear-plans

    Mikael

    SvaraRadera
  8. https://www.expressen.se/tv/nyheter/meteorologen-blir-chockad-i-live-tv-jesus-hjalp-dem-/

    SvaraRadera
  9. Skulle Sverige gå med i Nato, så bliver Sverige ett legitimt mål för Ryssland.

    Det är oroväckande att vi börjar se ett närmande på utombibliska profetior som just talar om ett rysk attack på Sverige.

    Vi lever i en sen tid och Jesus kommer mycket snart tillbaka

    https://www.dn.se/varlden/ryska-ambassadoren-sverige-ett-legitimt-mal/

    Maranatha

    Mikael

    SvaraRadera
    Svar
    1. På grund av att Sverige släppt neutraliteten då är vi antagligen tvingade att anpassa oss till våra grannar, men om resultatet blir att alla utom Sverige är med i Nato, då blir det bara för fienden att promenera in i vårat land, för ingen av våra grannar kan ställa upp i direkt konfrontation med vår fiende, för att vi inte är ett Natoland, så är Natos regler.
      Ur den synvinkeln stämmer profetbudskapen.

      Radera
  10. Israel är i mycket fokus just nu, och Netanyahu och ser en risk för inbördeskrig. Kan det vara på det sättet att utifrån det kaos som råder i Israel, träder snart en falsk messias fram för att få fred och ro i landet. Samtidigt så förmår denne person att skapa ett tillfällig fred i hela Mellanöstern.

    https://tv.aftonbladet.se/video/354337/netanyahu-det-far-inte-bli-inboerdeskrig

    Mikael

    SvaraRadera
  11. Den tidigare israeliske försvarsministern Benny Gantz varnar för att Israel är ett steg från inbördeskrig!

    https://bit.ly/40o3jUE

    SvaraRadera
  12. Den ekonomiska turbolensen fortsätter och nu kommer varningar att hela 200 banker är i farzonen.

    Det ser ut som att allt som kan skaka är på väg att skakas just nu. Ändetidens tecken lyser som profetiska vägmärken och pekar på Herrens snara komma. Vi är nära och Jesus pekar på sin imminenta återkomst.

    https://www.vice.com/en/article/m7bj4a/financial-researchers-worry-nearly-200-banks-at-risk-amid-catch-22

    Maranatha

    Mikael

    SvaraRadera
  13. Jesaja 13:6

    Jämra er, för Herrens dag är nära.
    Den kommer som förödelse
    från den Allsmäktige.
    7 Därför sjunker alla händer,
    och alla människors hjärtan
    tappar modet.
    8 De grips av skräck,
    av plågor och smärtor,
    av vånda som en födande kvinna.

    1 Tess 5:1

    När det gäller tider och stunder, bröder, behöver vi inte skriva till er. 2 Ni vet själva mycket väl att Herrens dag kommer som en tjuv om natten. 3 När folk säger: "Fred och trygghet", då drabbar undergången dem lika plötsligt som värkarna hos en kvinna som ska föda, och de slipper inte undan.

    Det är födslovåndor för det barn som håller på att födas fram. Men före Jesu återkomst till Israel och upprättandet av Gudsriket på jorden, så kommer den här världen att uppleva värkar och födslovåndor som kommer att kulminera i vedermödans tid.

    Vi väntar på vår underbara Jesus som snart kommer för att hämta sin barn det himmelska. Jag längtar!

    Maranatha

    Mikael

    SvaraRadera
  14. Situationen mellan USA och Kina blir ytterligare anspänt då Taiwans president besöker USA just nu. Samtidigt med detta besök varnar Kina för konsekvenser.

    Det är otroligt så snabbt relationen och spänningarna mellan USA och Kina har utvecklas den senaste tiden, och det blir allt mer uppenbart att det inte alls är otänkligt med en militär konfrontation mellan dessa länder.

    Taiwan, världsekonomin och Israel är några av de tidstecken som blir nämns i nästa inlägg. Tidstecken som pekar på Jesu återkomst.

    En välsignad helg i Herren

    Mikael

    https://www.youtube.com/watch?v=JiGmBtxpqR4

    https://www.npr.org/2023/03/30/1166970205/taiwans-president-arrives-in-the-u-s-amid-warnings-from-china

    SvaraRadera