lördag 17 oktober 2020

Israel är kännetecknet för uppryckandet av församlingen

 


Ett folk åt sitt namn 

Apg 15:13-18 – När de hade slutat tala, sade Jakob: "Bröder, hör på mig. Simeon har berättat om hur Gud först såg till att han vann ett folk åt sitt namn bland hedningarna. Det stämmer överens med profeternas ord, där det heter: Därefter skall jag vända tillbaka och åter bygga upp Davids fallna boning. Dess ruiner skall jag bygga upp och jag skall upprätta den igen, för att alla andra människor skall söka Herren, alla hedningar, över vilka mitt namn har nämnts. Så säger Herren, som gör detta, det som är känt från evighet.

När Jakob delar det här så har det gått cirka 20 år efter korset, och det är uppenbart att Guds profetiska klocka för Israel har stannat. Jakob som var ledare för församlingen i Jerusalem förkunnade att Israel har blivit tillsidosatt för en tid, medan Herren har uttagit sig ett folk, bland hedningarna (församlingen). Efter det så skulle han åter vända sig mot Israel.

Detta folk bland hedningarna är församlingen, och den tid och plats de skulle föras bort ifrån, är Israels återupprättelse på jorden. Därefter, det vill säga att sekventiellt efter församlingens tid på jorden, kommer Herren att fortsätta sitt program med Israel och upprätta Davids fallna hydda. Så snart kyrkan är fulltalig, kommer Herren att föra bort oss, innan han fortsätter med Israel, som också summan av det som Paulus skriver om i Rom 11:25.

Israel markerar uppryckandet

En stor del av Guds plan och det profetiska ordet har med Israel och det judiska folket att göra, som både innebär deras kallelse, deras tillfälliga förstockelse, och deras kommande upprättelse. Det betyder att Israel är hjärtat i ändetidens händelser, och desto mer vi närmar oss Jesu återkomst, kommer Mellanöstern, Israel, och det judiska folket att vara i mittpunkt och ha en central plats i det profetiska ordet. Israel är samtidigt det stora kännetecknet, där vi kan avläsa hur nära vi är själva uppryckandet av församlingen. När vi ser utvecklingen i Mellanöstern, och när vi upplever världens ledare ropa efter ett fredsfördrag mellan arabländerna och Israel, där ”fred och säkerhet” blir huvudfrågan, och när vi ser hur Jerusalem allt mer blir en stötesten, då vet vi att Jesu dyrbara återkomst står för dörren.

Jakob proklamerade i APG 15:14-16, att sekventiellt efter församlingens utväljelse tid, så kommer Herren att fortsätta sitt program och plan för Israel. När Guds syfte för församlingen är komplett, så kommer Herren att hämta hem sitt folk och sin församling. Vi lever i en tid där Herren förbereder, och är klar till att fortsätta sina planer med Israel sitt egendomsfolk. Det betyder att uppryckandet av församlingen, och vårt saliga hopp, står för dörren.   

Avslutning

Häromdagen fick jag en underbar dröm av Herren. Den varade inte så länge, men den kändes så verklig, att jag vaknade av den. Jag var utanför, och tittade och såg upp mot en molnig himmel. Mitt på himlen var det ett runt stort hål, där ljuset och den blå himlen kunde lysa igenom. På sidorna och runt hålet fanns änglar, och jag visste med det samma, att det här var uppryckandet och tidpunkten då Jesus hämtade oss hem. Omedelbart drogs jag upp mot hålet och öppningen på himlens sky. Jag lyftes uppåt med en så hög hastighet, att det sög till i magen. När jag närmade mig himlen så vaknade jag. Klockan visade precis 04.00 på morgonen, och i strongs Hebrew har 400 betydelsen mat, måltid och middag.

Jesus kommer mycket snart, och inom en snar framtid kommer vi att sitta vid en dukat bröllopsbord, för att hålla en himmelsk fest. En bröllopsfest mellan Jesus och hans älskade brud.

 

Jesus kommer snart!

11 kommentarer:

 1. Amen, halleluja Jesus tack för att du visade Mikael min bror denna drömmen och tack Mikael för att du berättade detta för oss det värmer att få ett sådant härligt vittnesbörd om vad som strax kommer att hända, jag fick ju själv en syn från herren härom dagen skrev ner den under förra rubriken som visade mycket rök från ett visst håll och en rökpelare från ett annat håll som herren visade mig på krig som nu pågår eller krig som strax kommer att bryta ut, det är så spännande med dessa drömmar och syner som herren ger oss när vi har gått och lagt oss man vet aldrig vad för underbart herren har tänkt visa för den som sover men man vet att allting hänger ihop med herrens snara ankomst och hans uppryckande av alla de som tillhör honom, hem till vårt eviga hem.

  Varma Hälsningar från din broder

  Niklas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Niklas och tack för att du delar det Herren ger dig.

   Björn Ekholm har en ganska intressant tanke, där han lyfter fram den gamla kvinnans profetia från 1968 som har fått stor uppmärksamhet. I följe den skulle ett stort krig bryta ut i förbindelse med Jesu återkomst. Det vill säga att i förbindelse med uppryckandet, så kommer ett världskrig att bryta ut. Kan det vara på det sättet, att det krig Herren har visat dig, just är det krig som snart kommer att bryta ut och är förbundet med vårt uppryckande. Gav Herren dig fler detaljer om dessa rökpelare som du såg?

   Herrens välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Wow, 4 är även dalet - dörr. Jesus är porten till himmelriket.

  Alla som vandrar i ljuset står nu inför olika uppenbarelsee och prövningar med fokuset på det välsignade hoppet.

  Vill upplysa om att kalendrar även Judiska är off the hook 30dgr.

  26/10 är feast of trumpets och day of atonement, hamnar på samma dag pga Jubileår 2020. Levitiucus 25:8

  31/10 är feast of tabernacles.  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Broder,

   Det har varit ett så spännande år och allt eftersom så förstår vi mer och på det sätt som ändetiden utvecklar sig.

   Ja, du har rätt i att allt är flyttat lite grann på grund av att vi är i ett jubelår. Men vi vet att vi lever i säsongen och Herren kommer mycket snart!!

   Guds rika välsignelse


   Mikael

   Radera
 3. Jag måste säga att det du skriver om den sista tiden är utifrån också mina studier av Guds ord och andens medgivande. Vill bara uppmuntra dig till en klarsynt blogg där du tydliggör intrikata frågeställningar på ett mycket adekvat plan för framställningen av den yttersta tiden vi nu lever med.Gå gärna in på min hemsida och läs. https://www.efterfoljelse.se/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack ska du ha broder.

   Ja, ingen har ju den fulla uppenbarelsen med hänsyn till ändetidens utveckling, och heller inte jag. Men jag tror att Herren önskar att vi ska veta och ha en förståelse för den.

   Ändetiden, tidspunkt för uppryckande osv, är ju ingen frälsningsavgörande fråga, så vi välsignar andra syskon som har andra hållningar.

   Gud välsigne dig och din egen hemsida.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 4. Frågan är om konflikten mellan Azerbajdzjan och Armenien är den lilla konflikt som den gamla kvinnan i Valdres såg 1968 i sin syn som skulle vara starten på det tredje världskriget? Det skulle ju börja som en liten konflikt som inte löses utan som istället breder ut sig och till slut blir hela världen involverad.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Björn,

   Ja, så kan så vara. Det är ju en konflikt som får så mycket uppmärksamhet, men som har potential till att bli ganska stor. Så vitt jag förstår, så har både Rysland och Iran varit inblandade i denna konflikt tidigare.

   Guds rika välsignelse
   Mikael

   Radera
 5. Svar till Mikael Nä, det herren visade mig var att när jag cyklade hem från mitt jobb när jag cyklade neråt, då visade herren mig flera rökpelare med mycket rök långt borta från där jag var likaså var den rökpelaren jag såg när jag cyklade rakt neråt också långt borta och min tanke som dök upp var konflikten i Nagorno karabach som nu pågår och ett kommande krigsutbrott i Mellanöstern, det finns ju en profetia om att innan Netanyahu avgår/slutar som premiärminister så kommer han att tvingas angripa Iran och deras kärnvapen och med tanke på att de enligt en uppgift på Holger Nilssons blog/flammor bara hade 3,5 månad kvar räknat från mitten av september år 2020 och att Netanyahus tid som premiärminister går ut efter 1,5 år efter uppgörelsen med sin motståndare efter valet, då finns det ju inte mycket tid kvar för hans del att agera om den profetian ska slå in,den som lever får se vad som händer men med tanke alla syner man fått av herren + allt annat som hänt i år världen runt, så lär det ju garanterat att hända något alldeles extra och kanske mer än det.

  Hälsningar Niklas till broder Mikael i samarbete med herren

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Niklas,

   Intressant att du, och på samma sätt som Björn, nämner Nagorno-Karabakh konflikten Azerbajdzjan och Armenien. Tiden får visa men det är väldigt intressant.

   Guds underbara frid och nåd!

   Mikael

   Radera
 6. Valdres profetia påminner mycket om Kaukasien konflikten+ att det står i samband med när Jesus kommer åter och stämmer väl med den andra drömmen av totalt 3 som herren gav Dana samt flera av de synerna som herren visade mig i år 2020 som jag aldrig har haft några tidigare år+ den drömmen när herren talade till mig december morgonen år 2011. Jag skickade en fråga till Holger Nilsson om det möjligen kunde vara Gog/Magog kriget som skulle börja där uppe i Kaukasien men han hade inte tänkt på det när jag frågade honom för Gog/Magog kriget bör ju komma innan 3:dje världskriget för efter det kriget kommer ju världen inte att gå att leva på när alla kärnvapen de har, har används som man vet kommer att ske. Jag har ju på något ställe läst oklart var att när Israel har fått ro efter svärdet och haft fred i många år då ska Gog/Magog kriget ske och det har ju inte Israel idag men då är det ju inte förrän efter tusen årsriket när Antikrist har varit bunden i 1000 år, men då skulle det ju komma ner en ny himmel och en ny jord är det tänkt eller är det möjligen där i mellan som Gog/Magog kriget kommer att ske innan det andra inträffar?? Men oavsett vilket är ju inte vi som lever på denna jorden nu med då i alla fall så vis är det ju betydelse löst för oss att veta av den anledningen. Men det ska ju dessutom råda en väldig kris på jorden som politikerna inte kan lösa det är ju då denna Antikrist kommer fram som kommer att lösa de problemen som gör att han kommer att få sin beundran och tillit från väldigt många och när han fått det och fått all makt det är då han tvingar folk att ta hans märke för att få köpa/sälja och då går de människorna förlorade när de går i hans fälla.

  Guds Frid & Herrens Välsignelse

  Niklas

  SvaraRadera