lördag 12 november 2016

Är supermånen den 14 november ett profetiskt tecken?


Luk 21: 11 - och det skall bli stora jordbävningar, så också hungersnöd och farsoter på den ena orten efter den andra, och skräcksyner skola visa sig och stora tecken på himmelen.

Jesus profeterade, att tecken på himlen skulle vittna och peka på hans tillkommelse. Natten till den 14 november, kan vi uppleva den största supermåne som synts på himlen i närmare 70 år.

Sista gången vi upplevde samma fenomen, var i januari 1948, och alltså samma år som staten Israel blev upprättad. Vittnar denna måne på samma sett om kommande profetiska tecken för Israel och för denna världen?

Vad är en supermåne

En supermåne är när vi upplever en fullmåne, där månens samtidigt är så nära jorden som möjligt. Det gör att en supermåne kan upplevas som 14 procent större, och 30 procent ljusare än en vanlig fullmåne, då månen befinner sig längst bort från jorden.

Faktiskt är det på det sättet att vi har hela tre supermånar tre månader i rad i 2016, som visar sig på himlen i oktober, november och december. Men den supermånen som kommer här den 14 november, är den största av dessa tre. 

Naturkatastrofer

Många förknippar supermånen med stora naturkatastrofer som tsunamis och jordbävningar, där man menar att det kan vara månens dragningskraft som kan orsaka mer eller mindre kaos på jorden.

Flera hävdar, att supermånar som inträffade 1955, 1974, 1992 och 2011 sammanföll med ekstrema väderhändelser. I 1955 fick vulkanen Cotacatchi i Ecuador ett jättestort utbrott. 1974 dog 71 människor i Australien på grund av en cyklon som träffade staden Darwin. 1992 orsakade orkanen Andrew, att mer än 200 000 människor blev hemlösa. I 2011 upplevde vi ett av historiens största jordskalv, som mätte hela 8,9 på richterskalan.

Avslutning

De senaste åren, har vi upplevt flera tecken i himlen, där vi bland annat har upplevt en tetrad av blodröda månar, som alla inträffade på judiska högtidsdagar. Det är något, som historien tidigare har visat sig ha stor betydelse och konsekvens, för Israel och det judiska folket. Nu upplever vi på samma sätt en supermåne, som inte har varit ”större” eller närmare jorden sedan Israels födelse i 1948. Nästa gång månen kommer lika nära jorden, sker först i år 2034.  

Tecken i himlen vittnar om historiska händelser för det judiska folket, men dom pekar också på vår Herre och frälsares återkomst. Tidens tecken ropar i dag om Jesu snara återkomst!


Källa:8 kommentarer:

 1. Intressant! Det är också nu som jupiter rör sig in i jungfrun för att stanna där o röra sig i cirklar i 8 månader tror jag. Jupiter är Kungaplaneten. Kvinnan och draken? Spännande tider och så mkt längtan😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, och tack för din kommentar. Det är väldigt spännande tider, och det som gör det extra intressant är ju att det inte bara är enskilda tecken, men allt just nu, inklusive tecken i himlen, pekar på Jesu dyrbara återkomst.

   När det gäller Jupiter så hör det ihop med Upp kap 12, och det tecken som kommer att visa sig på himlen den 23 september 2017. Jag har skrivit ett inlägg om det som du kan ta del av om du vill:

   http://denytterstatiden.blogspot.dk/2016/08/pekar-tecken-i-himlen-pa-vedermodans.html

   Jungrun kommer att vara gravid med planeten Jupiter i cirka 9 månader, där kungen sedan blir "född".

   Guds rika välsignelse i hoppet om Herrens tillkommelse
   Hälsningar

   Mikael

   Radera
  2. Ja där fanns en betydligt bättre förklaring än den jag åstadkom😁 vet du om kraschen som ska ha skett i jupiter -94 (?) kallades något i stil med sko eller fot?

   Radera
  3. Desvärre, det kan jag inte hjälpa dig med.

   Guds rika välsignelse
   Mikael

   Radera
  4. 😊 Har hört att den hette nåt med det = hälen ska krossa ormens huvud. Men jag är inte säker

   Radera
 2. Guds Frid Mikael,

  Intressant läsning. Supermånen verkar börjat ha effekt redan i dag. Ett kraftigt Jordskalv 7.9 på Richterskalan i Nya Zeeland.
  Samt ett flertal relativt kraftiga efterskalv runt 6.0.
  Tillika så kom det en tsunamivarning och en havsvåg på ca 1 meter.
  Det har även varit skalv i Filipinerna på 6.6 och 5.7 i Argentina.

  Vi får de vad Måndagen ger för resultat.

  Vänligen
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Tack för din kommentar och intressant information. Ja, jag kunde se att det har varit en del stora jordbävningar runt om det senaste dygnet, där den största var på hela 7.9 i Nya Zeeland.

   Supermånen kan ju både utlösa jordbävningar och tsunamis, men samtidigt vara ett tecken i himlen som pekar på profetiska händelser i den här världen.

   Guds rika välsignelse
   Hälsningar

   Mikael

   Radera