tisdag 8 november 2016

En syn om uppryckandet och det kommande mörkret


Det är inget tvivel om att vi med hastiga steg är på väg mot vedermödans tid, och själva avslutningen av denna tidsålder. Det betyder samtidigt, att vi för allvar börjar närma oss och kan förvänta att Herren mycket snart, kommer för att hämta sin vakande och väntande brud.

Två syften som går hand i hand

Jag upplever att den här hemsidan har två syften. Dels, att varna och blåsa alarm för vedermödans tid, och för det mörker som är på väg in över jorden. Det andra syftet är att skapa hopp, glädje och förväntning kring Jesu återkomst, och uppryckandet av Guds församling.  

Det mörker vi upplever i världen, och hoppet om Jesu återkomst går hand i hand. När mörkret tilltar, ger det oss samtidigt hopp, att Herren snart ska komma tillbaka för att hämta oss hem. Det är ett levande hopp som handlar om vår förlossning, och vår kommande härlighet. 

En syn om uppryckandet och mörker

En kär broder från Norge, Arne Steien, delar en syn som Herren gav honom i oktober månad, som bekräftar det som jag själv upplever i mitt hjärta. Arne delar följande upplevelse:

”Min familj och reste till Canada, närmare bestämt till Victoria som ligger på Vancouver Island, för att vara tillsammans med min hustrus familj. Natten mellan den 1 och 2 oktober blev jag väckt. Jag så upp mot himlen, och fick se en stor vit stad som fyllde himlavalvet. Jag stängde mina ögon, men såg samma syn oavsett om mina ögon var öppna eller stängda. Medan jag betraktar denna stad, får jag se många små ljus som kommer flygande in till staden, och dessa ljus blev ett med staden. Inga explosioner, men det var en frid över det hela! Medan detta skedde, fick jag se en gestalt. Det var en som var gammal, klädd i fotsida kläder, med en herdestav i sin hand. Han framtonade som en som var vänlig, men bestämd. Han sade; -Det kommer att bli mörkt! Detta är vad jag såg och hörde, varken mer eller mindre. Jag kan fortfarande se både staden och ljusen framför mig, och gestalten som sa dessa ord.”

Avslutning

Herren väcker sin församling, genom det som vi kallar tidens tecken, som är profetiska tidstecken som gäller församlingen, den här världen och för Israel. Ingen känner den exakta dagen för Herrens återkomst, men tiden runt omkring ska Herrens församling känna till.

Vi lever i tiden, och i den ”säsongen”, då vi kan förvänta att Herren vänder åter, för att hämta sitt folk till sig. Vi kan märka en ”urgency”, och en tillskyndelse att ett mörker och Herrens dag är på väg, och mycket närmare än vi tror.

Guds ord är tydligt med, att en dag och på ett givet ögonblick, kommer den nuvarande tiden att vara slut. Hur dyrbart blir då inte Guds löfte, när vi ser att ”I dag är räddningens stund och frälsningens dag”. Hur desto viktigare blir det inte då, att gripa frälsningens ögonblick, väl vetande att frälsningens och nådens dörr, en dag kommer att stängas för gott. 


Jesus kommer snart!

4 kommentarer:

 1. O så underbart att få vänta på vår Herre Jesus Kristus tillkommelse ! Men mitt hjärta gråter för dem som ännu inte förstått tidens allvar ! Låt oss kära syskon, mera gå inför Herren i bön för dessa bönebarn !Låt oss oxå var dag lägga vårt liv på nytt på Guds altare o överlämna oss helt i Hans hand, Gud välsignar dej Mikael för din tjänst för Herren,, det uppmuntrar , det stärker ! Di syster i Herren Inga-lill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Inga-lill.

   Jag instämmer helt i din nöd, och i ditt upprop. Vi måste lägga ner våra liv, och resa bönens altare i våra liv - för den här världen, och för de förlorade själars skull.

   Herrens rika välsignelse

   Hälsningar
   Mikael

   Radera
 2. Mycket intressant läsning och texten inger stort hopp.

  Hälsningar
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid!

   Ja, det ger verkligen hopp i en mörk tid. Vårt kommande hopp lyser klart på en mörk himmlen, och vetskapen om att Jesus kommer snart, ger hopp, glädje och förväntan. Det ger oss samtidigt kraft att fortsätta vår vandring mot det himmelska Jerusalem.

   Guds rika välsignelse
   Mikael

   Radera