torsdag 24 november 2016

Ett gästinlägg av Rune Johansson: Ekonomin – Globalisternas Redskap


För flera år sedan talade Herren till mitt hjärta, att hålla ett öga på Mellanöstern och världsekonomin, som på ett särskilt sätt visar på den tid vi lever i. Ännu en gång, har jag den stora glädjen att få dela ett inlägg av Rune Johansson, på hemsidan ”Jesus kommer snart”: 
Jag tror att Herren har rest upp Rune, för att dela fakta och redogöra för det egentliga tillståndet och verkligheten i världsekonomin.  

Det amerikanska valet

Om det amerikanska valet skriver Rune:

Så var då denna hektiska och manipulerade amerikanska valrörelse över. För den stora majoritet som förlitade sig på valundersökningar presenterade av köpta mainstreammedia så blev resultatet också en stor överraskning. För oss som genomskådade denna manipulation och sökte oss till oberoende källor kom resultatet dock inte som någon skräll. Ett flertal finansiella bedömare menade under hela senare delen av valrörelsen att Trump högst sannolikt skulle gå segrande ur striden.

Hur kunde då valet få denna utgång? Det finns självklart ett flertal olika faktorer som påverkat valutgången. I denna artikel kommer vi att koncentrera oss på de finansiella orsakerna och försöka analysera om Trumps politiska agenda ur ekonomisk utgångspunkt är möjlig att genomföra.

Klyftorna ökar

Rune visar, att klyftorna i USA ökar, och inte minst under Obamas tid som president. Rune skriver:

Många i den så kallade medelklassen tvingas idag ha två eller rent av tre olika jobb för att kunna sätta middagsmat på bordet. De senaste publicerade officiella siffrorna på den amerikanska arbetslösheten presenterades som 4,9 procent. Detta är kraftigt manipulerade tal och långt ifrån den reella verkligheten.

Det finns en mängd statistik som visar att de ekonomiska klyftorna i det amerikanska samhället ökat under flera decennier och inte minst under Obamaadministrationens åtta år. Ett exempel är att behovet av matkuponger steg kraftigt i finanskrisens spår, nivåer som sedan närmast cementerats. Idag är en av sju amerikaner beroende av matkuponger för sitt dagliga uppehälle.

Statsskulden ökar

Ett stort tecken som visar på det förfärliga tillstånd som den amerikanska ekonomin befinner sig i är på det sätt som statsskulden i USA ökar. Där skriver Rune följande:

Samtidigt med den ekonomiska kräftgången har den amerikanska statsskulden ökat med lavinartad fart. Fram till 1971 var den amerikanska dollarn knuten till guldet genom Bretton Wood. När Nixon i augusti dåvarande år offentliggjorde beslutet att dollarn omvandlats till en fiatvaluta öppnades också möjligheten att starta sedelpressarna vilket också betydde att skuldsättningen gavs potential att ta fart.

Under USA:s 240-åriga historia hade statsskulden fram till 1971 nått upp till strax under 0,5 biljoner USD. Från 1971 fram till idag har skulden multiplicerats 40 gånger till dagens 19,8 biljoner USD. Mycket av denna ökning har skett under Obamas åtta år vid makten då skulden under hans båda presidentperioder har fördubblats. Färska uppgifter talar om att det nya räkenskapsåret med start 1 oktober visar att skuldökningstakten under 2017 kommer att bli rekordstor, kanske uppemot 2,4 biljoner USD.

Avslutning

Vi är med stora steg på väg mot avslutningen av den här tidsåldern, och den svarta hästen, som innebär en ekonomisk krasch och hyperinflation kommer allt närmare. Vi kan redan nu se och uppleva förstadiet till det som kommer, och på vilket sätt det kommer att påverka världsekonomin.

Jag vill avsluta med att använda ett citat från David Wilkerson, som Rune använder i sitt inlägg. Det är från boken ”Amerikas Last Call, där Wilkerson profeterar mot den amerikanska nationen:
”Jag kan säga er att den amerikanska drömmen mycket snart kommer att förvandlas till den amerikanska mardrömmen. Det kommer att ske mycket hastigt och ingen kommer att egentligen kunna förklara hur det går till. Det kommer bara att finnas säljare men inga köpare.
Ni kommer att få se Amerikas president och senaten sitta i krismöten om nationens ekonomi. Paniken kommer att vara total. Vanligt folk kommer att förlora allt och många kommer att begå självmord.
Men mitt i denna turbulens så kommer Gud att ha ett folk berett med en fullkomlig frid i sina hjärtan och de kommer att vara ett starkt vittnesbörd för människor.”

Jesus kommer snart!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar