fredag 4 november 2016

USA varnar för solstormar med globala konsekvenser


Solstormar, och konsekvensen av dessa, är ett scenario som liknar mycket av det vi kan läsa och ta del av i uppenbarelseboken. Solstormar hotar jorden ungefär vart 100 år, och experter varnar för att vi redan är på ”övertid” innan det sker igen. Forskare i USA har nyligen släppt den första karta någonsin, som visar vilka områden som har högst risk för att drabbas av solstormar inom närmaste tid.

Något ännu mer överranskande är, att den amerikanska myndigheten precis har gått ut och varnat landet och civilbefolkningen för en kommande katastrofer, om det skulle vara så att dessa solstormar träffar USA och resten av världen.

Solstormar

Solstormar är helt enkelt mycket kraftiga utbrott eller explosioner på solen, som påverkar och stör jordens magnetfält.

En konsekvens av dessa utbrott är att dessa skulle resultera i stömavbrott och påverka flygtrafikens radarsystem. Vi skulle också uppleva att ström och kommunikationssystemet kunde bli fullständigt utslaget, och därmed skapa stor kaos och påverka livet på jorden.

USA varnarI ett nyligen släppt pressmedelande från det Vita huset i Washington, går man ut och varnar för viktigheten av att koordinera och förbereda nationerna för kommande ”space weather events” (rymdoväder).

I artikeln står det bland annat:

”Rymdväderförhållanden, i form av solstormar, solenergipartiklar, och geomagnetiska störningar förekommer regelbundet, en del med mätbara effekter på system och teknisk infrastruktur, såsom Global Positioning System (GPS), satellitverksamhet och kommunikation, flyg, och det elektriska kraftnätet. Extrema väderhändelser - de som väsentligt kan försämra kritisk infrastruktur - skulle kunna inaktivera stora delar av det elektriska kraftnätet, vilket resulterar i överlappande fel, som skulle påverka viktiga tjänster såsom vattenförsörjning, hälsovård och transport. Rymdväder har potential att samtidigt påverka och störa säkerhet över hela kontinenter”

USA vädjar också efter globala initiativ med samarbeta på tvärs av länder och regeringar:

”Det här kräver partnerskap mellan regeringar, räddningsledare, den akademiska världen, media, försäkringsbranschen, och privata sektorn.”

Inom 120 dagar

Artikeln visar också att det inom 120 dagar från det att artikeln skrevs (13 oktober 2016), ska själva handlingsplanen vara färdig, något som tyder på att det ska gå snabbt och något som kräver omdelbar handling från USA och omvärlden.

Avslutning

När uppenbarelseboken beskriver den sista årsveckan, så beskrivs den med kosmiska störningar som blixtar, dån och åska, solen som bränner människan med eld, och solen, månen och luften som kommer att förmörkas.

När USA går ut och varnar omvärlden för kommande rymdoväder, och något som kommer att få globala konsekvenser, är det en bekräftelse på det som vi kan se att Bibeln varnar för och något som kommer över den här världen i vedermödans tid. Tidens tecken pekar på ett snarligt uppryckande av Herrens brud och Jesu dyrbara återkomst.

Herrens rika välsignelse

Mikael


Källa:Inga kommentarer:

Skicka en kommentar