söndag 10 februari 2019

Tidstecken februari 2019 - Magnetfält, supermåne och extrem hettaSom en introduktion på hemsidan ”Den yttersta tiden”, står det ”-vi behöver inte leta efter tidens tecken, vi lever mitt ibland dem”.  När vi lever ”mitt ibland dem”, betyder det, att vi är omslutna av dem, och att dessa tecken är tydliga för den här världen, för Israel och Guds församling.

Den profetiska klockan

Det verkar som att alla dessa tre grupper, tror att vi lever i tidens avslutning eller i extrema och väldigt utmanande tider. Flera rabbiner i Israel, tror att dom står med ena benet i den messianska tidsåldern, där dom när som helst förväntar Messias framträdande. Den här världen pekar på domedagsklockan, som nu symboliskt talat står på två minuter i tolv, som en symbol på den extrema tid som människan och jorden lever i. För Guds församling står vi inför en av historien mäktigaste händelser, nämligen den att Herren mycket snart kommer att rycka sin församling till sig. Vi lever helt enkelt i profetiska tider!

Jordens magnetfält rör sig mot Sibirien

Jordens magnetfält rör sig allt snabbare mot Ryssland. Det är samma magnetfält som skyddar jorden mot den så kallade solvinden och solstormarna. Forskarna säger att man här i 2018, upptäckte att den nordliga magnetiska polen rör sig snabbare än man trott. Det kan leda till, att polerna byter plats med varandra, men något som senast hände för 700 000 år sedan. Om magnetfälten blir svagare, så blir jorden mer sårbar för den så kallade solvinden.

Starkaste ”supermåne” sedan 1948

Det sker något ganska unikt, då vi tre månader i rad har en så kallad ”supermåne”. Den 21 januari, hade vi en superblodmåne, och vi kan uppleva en supermåne den 19 februari och till sist den 21 mars. Det som gör supermånen unik här den 19 februari, är att månen inte har varit närmare jorden, och därmed lyst klarare, sedan 1948 då Israel blev en pånyttfödd nation.

Fem års hetta väntar

År 2018 blev ännu ett rekord år med hänsyn till global uppvärmning. Men nya studier visar, att även de kommande fem åren kommer att bli onormalt varma på jorden. Det är forskarstudier, som har publicerats i Nature Communications, som visar ökad sannolikhet för extrema temperaturer. Experterna varnar för att ökade och extrema temperaturer, kommer att leda till torka, översvämningar och orkaner.

Avslutning

Heb 10:37 - För: Ännu en kort liten tid, så kommer han som ska komma, och han ska inte dröja.

För 2000 år sedan skrev Hebreerbrevets författare denna fantastiska proklamation. Genom historien har vi sett världen utveckla sig, och i dag 2019, har vi nått till en punkt, där allting är förberett för en tid, som aldrig någonsin tidigare har funnits för människan på den här jorden.

Uppenbarelseboken innebär både ett kall, en dom, förtappelse och frälsning. För Guds församling, så innebär den hopp. Det underbara hopp, att innan det första sigillet bryts, som innebär Antikrist framträdande, så är vi kallade hem till Herren. Min personliga tro är. att vi lever i den tid, och i den säsong, där den himmelska basunen kommer mycket snart kommer ljuda. En basun som talar och vittnar om förvandling, frälsning och evig frid för hans utvalda, älskade och kallade.

Jesus kommer snart!

Källa:
3 kommentarer:

 1. Tack för en underbart sida du har. Och intressanta inlägg. Var välsignad!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så hemskt mycket för din uppmuntrande hälsning. Det är underbart att få lov att vara på resa tillsammans. En resa där vi upplever tidens tecken på väg mot Jesu dyrbara återkomst och vårt himmelska hem.

   Guds rika välsignelse, och Herrens nåd, kärlek och frid i överflöd.

   Hälsningar
   Mikael

   Radera
 2. Den blodröda månen uteblev den 19/2 2019 men det är sånt som händer emellan åt, det är inte allt som slår in när man tror att det ska ske.

  SvaraRadera