tisdag 5 februari 2019

Israels profetiska resa


Det är inte så ofta, att jag får möjlighet att skriva ett längre inlägg på hemsidan ”Jesus kommer snart”. Men nu är ni varmt välkomna att ta del av det sista, som handlar om Israels profetiska resa, och på det fantastiska sätt som Herren har handlat med sitt folk, genom dom senaste 130 åren:


Herrens genuina finger

Det går en röd tråd genom hela den här genomgången, och det är Herrens genuina finger, där han, på ett makalöst sätt, har påverkat Israels och världens utveckling till den situation vi har i dag. Det är en fantastisk historia, som tydligt visar, att Herren aldrig någonsin har förskjutit eller förkastat sitt egendomsfolk. Det började för 130 år sedan, med den judiska frigörelsen, och det som senare blev till Israels pånyttfödelse i 1948, Jerusalems intagande i 1967 och senare påbörjandet och förberedelsen för ett tredje tempel.

Israel – Guds målstock

Landet Israel, Jerusalem, det tredje templet och det judiska folket, är och förblir det starkaste av alla tidstecken som pekar på Jesu återkomst. Om vi ser Guds handlande med det judiska folket, och använder dessa profetiska milstolpar som målstock och mätrör, för att tyda tiden och bekräfta vart vi befinner oss på Herrens profetiska tidslinje, så kan vi konstatera att tiden är mycket kort.

På ganska få år, har vi sett Israel bli en nation igen, efter nästan 2000 år i diasporan. Vi har sett Jerusalem bli Israels huvudstad, och vi har sett kolossala förberedelser till det kommande och tredje templet. Vi har samtidigt sett tecken i himlen som pekar på, att vi är mycket längre i tiden än vi själva tror. I inlägget följer en genomgång av fantastiska milstolpar, som inte är utan betydning, men bevis för både Guds existens, Herrens eviga löften till Israel och Jesu snara och dyrbara återkomst.

Jesus kommer snart!

4 kommentarer:

 1. Amen välsignad är Israel

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Marianne. Vi välsignar Israel, och vi ser fram till den dag, då varje löfte blir fullbordat och stadsfäst. Herren har sitt folk i sin hand, och han som bevarar Israel slumrar inte. Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Tack Mikael GVD

   Radera

 2. Herrens dag kommer som en tjuv om natten.

  När Herrens dag kommer är det ingen som vet.

  Paulus påstår att Herrens dag är dagen då Jesus kommer tillbaka.

  Paulus undervisade tessalonikerna om Jesu återkomst och sade bla att de skulle vara medvetna om att ingen kan veta vilken dag Jesus kommer tillbaka och att man därför alltid måste vara beredd.

  Jesus ville inte att vi skulle veta när Herrens dag är (Matt 24:36), men han ville att vi skulle vara vaksamma och beredda på att Herrens dag kommer när som helst (Matt 24:42).

  Varför skriver jag nu detta till er?

  SvaraRadera