tisdag 26 februari 2019

Venezuela krisen kan utvecklas till krigVenezuelas president, Nicolas Maduro, fortsätter att förneka den humanitära kris som pågår i landet. En kombination av oljekris, ekonomisk vanskötsel och korruption, har gjort att Venezuela har genomgått en radikal förvandling, och har gått från att vara ett rikt land till ett land i djup kris. Matbristen är stor, arbetslösheten hög, och sjukdomar som mässling och malaria har blossat upp. Samtidigt ser det ut som att situationen har utvecklat sig till något som kan bli till en internationell politisk kris.

En kris som kan utvecklas till krig

Det är Maduro, som går ut och varnar för att USA:s inblandning i Venezuela krisen, kan utveckla sig till en internationell kris. Både Kina och Ryssland ger fullt stöd till den sittande presidenten, medan USA och resten av västvärlden stödjer den själv utnämnde Juan Guaido som Venezuelas president. Maduro varnar för, att om USA fortsätter att blanda sig, kan situationen utveckla sig till ett reguljärt inbördeskrig, och något som kunde utvecklas att bli värre en Vietnam-kriget. Ryssland som är redo att hjälpa Venezuela, varnar samtidigt för USA inblandning.

Extrema konflikter

Varje år så delar ”International Crisis Group” 10 konflikter som världen bör hålla ett extra öga på i tiden framöver. På listan hittar vi konflikter som Jemen, Afghanistan, Kina och USA, Israel och Iran, Syrien men också Venezuela. Orsaken är att det finns risk för militärt ingripande utifrån, och något som kunde utveckla situationen till en internationell kris.

Avslutning

Vi upplever rykten om krig, som är Jesu profetiska uppfyllande om den absolut sista tiden. Det betyder helt konkret, att den här världen, aldrig någonsin kommer att uppleva tider av fred till dess att Jesus kommer tillbaka. Tvärtemot, så är ett av ändetidens kännetecken, länder som reser sig upp mot varandra, där våld, terrorism och krig präglar samhällen, städer och riken.

Jesus kommer snart!
Källa:
2 kommentarer:

 1. Det är viktigt att vi alla är redo för att Jesus vilken dag som helst kommer att hämta hem oss frälsta som älskar honom, att alla väljer att tillhöra Jesus innan det är för sent att ångra sig,för en evig och härlig framtid i himlen tillsammans i en enda stor familj.Guds frid & välsignelse Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Niklas,

   Vilken dag som helst! Vi behöver inte vänta på ytterligare tecken för Herrens återkomst. Uppryckandet är "imminent" och en händelse utan föregående tecken. Vi kan bara vänta, bida och veta, att Herren är för dörren - och han kommer mycket snart.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera