tisdag 14 mars 2017

Jag kommer ner för att hämta dig


Den röst, som en gång talade ljus i mörkret och skapade liv i universum ut ur tomma intet, kommer en dag att ropa mitt namn. Samma röst, som för två tusen år sedan ropade på Lazarus att komma ut ur graven och tog honom tillbaka från döden, kommer en dag att kalla mig att komma ”Hit upp”. 

Det är samma röst, som en gång talade och befallde vågorna på Genesarets sjö att vara stilla, som mycket snart kommer att hälsa mig välkommen hem och tala tröstande och kärleksfulla ord i mitt öra.

Som stora vatten

Hans röst är som stora vatten, fylld med makt och aktoritet. Hans befallning fyller universum ändar, där skapelsen vittnar om hans makt. Samtidigt är hans röst fylld med kärlek och omsorg, och en tröst och balsam för min själ.

Herrens mun talar ord som min själ längtar efter att höra, och han talar direkt till mitt hjärta och helt utan förbehåll. Han känner mitt hjärta, och mitt innersta är blottat, avklätt och naket inför honom. Han tar mitt hjärta, beskyddar det, och håller det i sin hand.

Han sjunger för mig

Sef 3:17-18 - "Frukta inte, Sion, låt inte dina händer falla! Herren, din Gud bor i dag, en hjälte som frälser. Han glädjer sig över dig med lust, han tiger stilla i sin kärlek, han fröjdas över dig med jubel." 

Engelsk översättning: (NLT): For the LORD your God is living among you. He is a mighty savior. He will take delight in you with gladness. With his love, he will calm all your fears. He will rejoice over you with joyful songs.”

Han tar mig i sin famn, lyfter mig upp och håller mitt tätt intill hans hjärta. Han har väntat på att jag ska komma, och han gläds över stunden att få vara tillsammans med mig, bara han och jag. Han sjunger en sång över mitt liv. Det är en kärlekssång, från djup till djup, som rör och förvandlar mitt innersta.

Han sjunger om hans unika och villkorslösa kärlek för mig, och på det sett som hans ögon ser mig i all min ofullkomlighet. Han sjunger om den nåd han har gett mig, och på det sätt han älskar och är med mig. Orden han ger mig helar, upprätter och ger hopp, och det finns inte längre plats för fruktan eller oro i mitt liv, ingen rädsla för morgondagen och för det som ligger framför.

Jag kommer för att hämta dig

”Jag kommer för att hämta dig hem till mig, för att du ska vara där jag är. Du är köpt med mitt blod, och du tillhör mig. Du är min och jag är din. Du är skapat för mig, till mig, och för att vi ska ha gemenskap och vandra tillsammans i all evighet.

Låt blicken, din uppmärksamhet och ditt hjärta vara fäst på mig i den korta tid som är kvar. Låt inte den här världen stjäla din uppmärksamhet, och låt inget stjäla den första kärleken till mig. Med evig kärlek har jag älskat dig, och jag har fäst mitt namn vid dig. Du är kallad, utvald och förutbestämd till en evighet tillsammans med mig. Jag har en härlighet i beredskap för dig, långt större än du kan be eller tänka, och något som ingen människa tidigare någonsin har sett eller hört. En kort tid så kommer jag. Jag kommer ner för att hämta dig.”


Jesus kommer snart!

8 kommentarer:

 1. Halleluja,, vilken framtid, vilket hopp och vilken längtan detta ger i mitt inre! Hela mitt hjärta ropar i glädje: Kom Herre Jesus ,, KOM ! Men låt oss med allvar be,, var dag och stund om väckelse för våra bönebarn och alla de som ännu inte tagit emot Jesus Kristus. Vi har alla ett val att ta,,, vill vi släppa i Honom som gett sitt dyrbara blod för oss på korset,, eller inte ? Gud har en tid ,,tidens slut,,det har Han redan fastslagit från allra första början. Inget kan ändra på detta och det är Han och endast Han Gud Fadern som vet denna tidens slut- Men Gud, låt oss dina lärjungar verkligen gå ut och vara just detta,, lärjungar .Gud välsignar dig Mikael, syster i Herren Ingalill.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din hälsning Ingalill.

   Jag tycker att broder Holger Nilsson säger det så bra, att vi ska verka medans vi väntar, och vi väntar medan vi verkar.

   I all vår väntan på Herren, fortsätter vi vårt lärljungaskap, och vi fortsätter att gå ditt han kallar oss att gå, och göra det han kallar oss att göra. Framför allt får vi söka Herrens ansikte ännu mera, för vårt land och för varje själ som inte har sin sak klar med Herren.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Svar
  1. Guds frid Marianne,

   Må Herren snart komma, och hämta de sina. Våra hjärtan ropar och längtar efter vår underbare frälsare.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Guds Frid Mikael,

  Vi längtar och ser med glädje fram emot den stora dagen när Herren Jesus kommer oss till mötes.
  Fram till dess fortsätter vi att lära oss mer av Ordet samt att bedja för Israels barn och verka för godhet.

  Vänligen
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Syskon,

   Ja, det är sant. TIlls dess att Herren kommer får vi fortsätta att gå i förutberedda goda gärningar, som Herren har för oss. Han vill att vi ska bära bestående frukt, där vi har bredvillighetens sko på våra fötter.

   Må Herren välsigne just er i er vandring och gärning för Herren till dess att han kommer tillbaka.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 4. Tack käre broder för allt du skriver och uppmuntrar!! Fast var beredd på att det kanske kan bli så att församlingen är med i vedermödan. Återstår att se men bra att vara beredd. Allt gott!!!
  Gunilla

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för din hälsning Gunilla,

   Jag önskar också dig allt gott och Guds rika välsignelse, i väntan och i hoppet om Herrens tillkommelse.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera