fredag 31 mars 2017

Ett uppryckande kring vår/sommar?


När vi ser ut över världen, så kan vi ta del av tydliga tecken som pekar på att Jesus mycket snart kommer tillbaka. Ingen människa har exakt kännedom om tidspunkt för Herrens komma, men själva tiden omkring och säsongen ska vi känna igen.

På samma sätt som på hösten, när temperaturen börja falla och träden börjar tappa sina blad. Då vet vi, att sannorlikheten för att det snart kommer snö börjar närma sig. Vi vet inte vilken dag den första snön kommer, men när den kommer sker det inte som en överraskning för oss, då vi känner tiden och har sett tecknen på det som kommer.

Vi lever i en tid och i en säsong, där vi kan se att det är stor sannorlikhet att ”snön är på väg att falla”. Därför kommer uppryckandet av Guds församling inte som en överraskning för oss, då Herren genom lång tid har visat, vädjat och uppenbarat för oss, den tid vi lever igenom tidens tecken. Det är en dyrbar sanning som vi tror och vandrar i, att Herren när som helst kan komma tillbaka för att hämta sin vakande och väntande brud.

Uppryckande på våren/tidig sommar?

Förutom själva tiden omkring uppryckandet, finns det då andra bibelställen som talar om en bestämd tid där vi ska vara extra uppmärksamma på hans komma? Jag tror det. Jag vill dela några bibelställen med er och hänvisa till ett tidigare inlägg som jag har skrivit, som kan vara en häntydning till tidspunkt för uppryckandet av Guds församling, nämligen den tid vi lever i just nu, nämligen på våren eller tidig sommar.

Höga Visan

Höga Visan 2: 10-13 - Min vän börjar tala, han säger till mig: Stå upp, min älskade, du min sköna, och kom. 11 Ty se, vintern är förliden, regntiden är över, den är förbi. 12 Blommorna visar sig på marken, sångens tid har kommit, och turturduvans röst hörs åter i vårt land. 13 Fikonträdets gröna frukter skiftar färg, vinstockarna står redan i blom, de sprider sin doft. Stå upp, min vän, min sköna, och kom!

Här kan vi se brudgummen som kommer till bruden, och säger till henne att ”stå upp, och komma till honom”. Det är en härlig parallell till Jesus som en dag, kommer att tala och kalla sin brud till sig, för att vi ska vara tillsammans med honom.

I Höga Visan kommer brudgummen i en tid när vintern är över, och blommorna visar sig på marken och fåglarna kan höras åter igen. Vi kan också se att fikonträdens frukter skiftar färg, och vinstockarna står i blom, något som ses samtidigt och börjar i april i Israel.  

Floden på Noas tid

Luk 17:26 - Så som det var på Noas tid, så ska det vara under Människosonens dagar. 27 Folk åt och drack, gifte sig och blev bortgifta, ända till den dag då Noa gick in i arken. Då kom floden och gjorde slut på dem all

Syndafloden på Noas tid är en bild på vedermödan som kommer över den här världen. Guds ord säger att Noas tid står som en förebild på ändetiden, och att på samma sätt som på Noas tid, kommer Jesus återkomst att vara.
Det var på sjuttonde dagen i andra månaden som djupets källor bröt fram, och himlens fönster öppnade sig (1 Mos 7:11). Andra månaden i Bibeln är den judiska månaden ”Siv”. Siv motsvarar vår april/maj månad.

Som på Lots tid

Luk 17: 28-30 - På samma sätt var det på Lots tid: de åt och drack, köpte och sålde, planterade och byggde, 29 men den dag då Lot lämnade Sodom regnade eld och svavel från himlen och gjorde slut på dem alla. 30 På samma sätt ska det bli den dag då Människosonen uppenbarar sig.

Lot och Guds dom över Sodom och Gomorra, är också en bild på församlingen, vedermödan och Jesu återkomst. Här kan vi se att i precis tiden före det att Herren dömde Sodom och kallade ut Lot, var en tid då människan köpte, sålde, planterade och byggde.

Självklart kan man plantera året runt, men den tid då man på ett särskilt sätt förbinder med att så och planta, är på våren omkring april/maj.

Högtiden Shavout/Pingsten

Jag har tidigare skrivit ett inlägg om den judiska högtiden Shavout, eller Pingsten som vi kallar den. När jag började studera den här högtiden, så upptäckte jag hur otroligt många häntydningar det finns till församlingen, och uppryckandet. I år faller Shavout den 31 maj/1 juni.

Jag refererar från inlägget:

Pingsten, eller Shavuot, är högtiden utan datum. Det är där att judarna har en ceremoni som heter ”dekorera bruden”, där man festar dagen efter. Det är en tydlig och fantastisk association till Herren som hämtar sin brud och sedan håller bröllopfest.

Vi har Moses som på samma dag hörde basunens ljud, och sedan fick gå upp på berget för att möta Herren. Enok, som är en bild på församlingen, som både föddes och blev uppryckt på själva pingstdagen, som alltså är samma dag som församlingen föddes. Ruts bok, som är en bok om skörd och återlösning, som Pingsten och den 50 dagen handlar om. Kung David, som man också tror både föddes och dog på Shavuot.

Alltsammans, som kan vara tecken och häntydningar till uppryckandet av församlingen.

Avslutning

Uppryckandet av Guds brud är ”imminent”, och en händelse som vi alltid ska och leva i en förväntning till. När det är sagt, kan vi ändå se bibelord och högtider, som på ett särskilt sätt häntyder till att uppryckandet på våren/tidig sommar.

När vi lever i 2017, där vi ser det profetiska ordet bokstavligt talat uppfyllas inför våra ögon, finns det med andra ord all anledning till att vara vaken och leva i en förväntan och förberedelse till att brudgummen vänder åter. Vi är på väg mot en av historiens största händelser – nämligen uppryckandet av Guds församling.

Jesus Kommer Snart!2 kommentarer:

 1. Guds Frid Mikael,
  Det är mycket som sker i denna tid vi lever i som stämmer överens med skriften i Bibeln på flera ställen. Människor är fullt upptagna med att se till sitt eget bästa. Trots att andra runt om i världen drabbas av allehanda katastrofer och lider svårt.
  Vi ber till Herren för alla drabbade speciellt barnen att de skall få bästa möjliga hjälp.
  Hoppas att det profetiska ordet snart kan uppfyllas.

  Vänligen
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid syskon,

   Ja, Guds ord är tydligt med att kännetecknet för den generation som lever i den sista tiden kommer att vara egenkära, penningkära och stolta. Människan kommer att älska njutning mer än Herren.

   Vi ber om en genuin väckelse, där människan vänder sig bort från sig själv och till Herren. Han väntar och står med utsträckta händer för att hela, frälsa och upprätta varje längtande själ.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera