måndag 6 mars 2017

Israel och ändetidens jordbävningar


På flera ställen i det profetiska ordet, kan vi se att Israel kommer att vara knytet till jordbävningar, som kommer att skaka och förändra landet. Den senaste stora jordbävningen i Israel var i 1927, där cirka 500 människor omkom.

Under de senaste tolv månaderna har vi sett en ökad seismisk aktivitet nära eller i Israel, där den högsta i 2016 var på hela 5.0 på richterskalan.

Israel förbereder sig

Frågan har för nyligen diskuterats i Israel, där ett utskott för utrikesfrågor, har rest frågan om Israel är klar till att hantera en större jordbävning. Utskottet konstaterade, att om det skulle ske, så kunde man riskera att uppemot 7 000 människor kommer att dö, och landet skulle uppleva skador för miljarder.

Det är som taget från uppenbarelseboken, då en kommande jordbävning som sker i samband med de två vittnenas död i Upp kap 11, kommer att orsaka precis 7 000 människors död.

Israels kommande jordbävningar

Guds ord beskriver flera jordbävningar i Israel i ändetiden, som både kommer att rädda landet från fienden, och som kommer att vara en del av Guds domar. Här är en beskrivning av dom:

Gog/Magog kriget

Hes 38:18 - Men på den dag då Gog kommer över Israels land, säger Herren, HERREN, då skall jag släppa loss min vrede. I min nitälskan och min vredes eld försäkrar jag: På den dagen skall det bli en stor jordbävning i Israels land.

En av de jordbävningar som Israel kommer att få uppleva i ändetiden, sker i förbindelse med Gog/Magog kriget, som många menar ligger i början eller just före den sista och 70:e årsveckan. När Gog anfaller Israel, så kommer Herren på ett övernaturligt sätt att gripa in och beskydda sitt egendomsfolk Israel.
Förutom en jordbävning, sänder Herren både slagregn, hagelstenar, och låter det regna eld och svavel över Gogs soldater.

De två vittnenas död

Upp 11:12 – Och de hörde en stark röst från himlen säga till dem: "Kom hit upp!" Och de steg upp till himlen i ett moln, och deras fiender såg dem. 13 I samma stund blev det en stor jordbävning, och en tiondel av staden störtade samman. Sju tusen människor dödades vid jordbävningen. De övriga greps av skräck och ärade himlens Gud.

Det sker ytterligare en jordbävning i Israel i förbindelse med de två vittnenas död och uppståndelse, som jag tror sker i mitten av vedermödan. 

I samma ögonblick att de två vittnena blir uppryckta till himlen sker en lokal jordbävning i Israel, som gör att en tiondel av Jerusalem kommer att störta samman, och sju tusen människor kommer att dö. Samtidigt, så kommer denna jordbävning att utlösa en form av väckelse, då människor som ser detta kommer att gripas av skräck och ger ära till himlens Gud. 

Jerusalem delas

Upp 16: 18 – Den sjunde tömde sin skål över luften. Och en stark röst gick ut från tronen i templet, och den sade: "Det har skett." Och det kom blixtar, dån och åska och en stor jordbävning, en sådan som inte har förekommit så länge det funnits människor på jorden, så väldig var den. Den stora staden rämnade i tre delar, och folkens städer störtade samman. Gud kom ihåg det stora Babylon och räckte det bägaren med sin stränga vredes vin. Alla öar flydde och bergen fanns inte mer. Stora hagel, tunga som talenter, föll ner från himlen över människorna, och de hädade Gud för hagelplågan, eftersom den var mycket svår.

Den sista jordbävningen i Israel, sker i slutet av den stora nöden när ängeln tömmer den sjunde vredesskålen över jorden.

Det här är en jordbävning som saknar motstycke, och är helt utan jämförelse av vad vi tidigare har upplevt. Det är den kraftigaste jordbävning som jorden någonsin har eller kommer att uppleva igen. Själva Jerusalem kommer att delas i tre delar, och alla folkens städer kommer att störta samman. Det är med andra ord en global jordbävning, som har förödande konsekvenser för både Israel och hela jorden. 

Avslutning

Det kanske inte är något tillfälle, att vi börjar se fler och större jordbävningar i Israel i tiden framöver. Vi vet att bibeln profeterar om flera stora kommande jordbävningar i just landet Israel. 

Jordbävningar kommer att vara ett ändetidstecken för Israel, som kommer att vara ett kännetecken för både vedermödans början, dess mittpunkt och i själva slutskedet i förbindelse med Jesu återkomst.


Tidens tecken pekar på att Jesus kommer mycket snart!


Källa:


2 kommentarer:

 1. Guds Frid Mikael

  Det märks att antalet jordbävningar i länder runt medelhavet har ökat i antal den senaste tiden.
  Rumänien M 4.1 Azorerna M3,5 i dag Tisdag, Azorerna M 4.3, Schweiz M 4.7 samt på gränsen till Georgien M 4.8 under Måndagen.

  Så någonting är på gång.
  Herren som vet när dagen är inne.

  Vänligen
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid syskon,

   Det är väldigt intressant, när vi bokstavligt talat kan se och märka hur allt drar ihop sig, där tidens tecken pekar på Jesu dyrbare återkomst.

   Maranatha - Du vår Herre kom!

   Välsignade hälsningar

   Mikael

   Radera