torsdag 2 mars 2017

Se, han gör allting nytt!


Jes 43: 1-2 - Men nu, så säger Herren, han som har skapat dig, Jakob, han som har danat dig, Israel: Frukta inte, ty jag har återlöst dig, jag har kallat dig vid namn, du är min. 2 Om du än måste gå genom vatten, är jag med dig, eller genom strömmar, så skall de inte dränka dig. Om du än måste gå genom eld, skall du inte bli svedd, lågan skall inte bränna dig.

Fienden vet inte när uppryckandet kommer ske. Men Satan, som har följt människan sedan tiden i lustgården, vet och känner tiden väl. Han vet mycket väl att hans tid är begränsad, och han vet att hans tid är kort.

På samma sätt som församlingen, väntar han på uppryckandets dag av Guds brud och församling. För när den händelsen sker, så vet att han att han har en begränsad tidsperiod på sju år, och han vet att han efter 3.5 år kommer att bli besegrad och nedslängd på jorden.

Som ett rytande lejon

1 Pet 5:8 - Var nyktra och vakna. Er fiende djävulen går omkring som ett rytande lejon och söker efter någon att sluka.

Det betyder, att fienden som vet att vi börjar närma oss slutet på den här tidsåldern och den tid då han kommer att bli bunden för 1000 år, blir allt mer desperat, och är därför i förberedelse för den sista och avslutande tiden.

En del av Satans agenda, och en del av hans plan, är att i den korta tid som är kvar, föröka motståndet och den andliga kampen mot Herrens väntande och rena brud. I ett sista försök att få Herrens brud att ge upp, i ett sista försök att få Guds församling att börja kompromissa med den här världen, där vi kommer till ett punkt då vi ger bort vår renhet och vår första kärlek till Jesus.

Ge inte upp

Framför allt försöker fienden att få oss till att ge upp, så att vi slutar tro på att Herren är med oss i varje omständighet, och att han är med oss i varje steg på vår vandring.

Han vill att vi slutar tro på att Herrens villkorslösa kärlek räcker för varje område i våra liv, och att vi slutar tro på att Gud i sin allmakt, fortfarande ser till varje detalj och omständighet i våra liv.

Till varje väntande själ

Det här inlägget är ett uppmuntrande ord till varje väntande och längtande själ. Det är till er som suckar och bidar efter vårt dyrbara hopp, om att Herren mycket snart ska komma tillbaka. Jag önskar och tror av hela mitt hjärta, att Herren vill och kommer att fortsätta styrka och hjälpa var och en.

Ju närmare vi kommer Herrens dyrbara återkomst, kommer också det andliga motståndet att öka, och fienden kommer att försöka att ta och stjäla glädjen, tron och hoppet från våra liv. 

Genom eld & vatten

Om du än måste gå genom vatten, är Herren med dig, eller genom strömmar, så kommer det inte att dränka dig.

Löftet är, att han kommer att vara med dig i varje steg du tar, och att på varje väg han leder dig in på, har han vandrat på först. När strömmarna önskar dränka dig och elden vill förtära ditt liv, så är han där trofast och sann. Det finns ingenting eller någonting, som kan skilja dig från Herren eviga och villkorslösa kärlek. Låt honom omsluta, trösta, styrka och hjälpa dig. Han är inte långt borta, men väntar på att få lägga sin hand på ditt liv.

Avslutning

Upp 21:5 - Och han som satt på tronen sade: "Se, jag gör allting nytt.

Det är det här löftet som vi lever för och väntar på. Vi väntar helt enkelt på det ögonblick, när Herren kommer att göra allting nytt. Han kommer inte bara att förvandla våra kroppar, till att bli lik hans. Han kommer att förvandla varje omständighet, varje relation, och göra något fullständig nytt som påverkar hela vårt liv, helt in i varje andetag.

Herren kommer att göra allting nytt – det gamla kommer att var glömt, och den här tidens lidande kommer att kännas och vägas lätt, i förhållande till den härlighet som kommer. Ge inte upp min käre vän. Vi är inne på den absolut sista sträckan, och mycket snart är vi hemma. Du är inte ensam eller övergiven. Han upprätthåller dig med sin rättfärdighets högra hand, och Herren kommer att fullborda och slutföra det han verk han har påbörjat i ditt liv.

Jesus kommer snart!


7 kommentarer:

 1. Guds frid Mikael,

  Tack för dina stärkande och uppmuntrande ord.
  De var precis vad som behövdes en dag som denna. Den har känts ovanligt tung och motig ända från i morse.
  Så det kändes som att något var på gång att hända.

  I går kväll var det som att golvet under sängarna skälvde och vibrerade på ett ovanligt sätt. Vi har också hört klingande ljud som liknar slag på metall av oförklarlig sort.

  Vi känner att Herren ger oss förnyad kraft och stöd att fortsätta.

  Vänliga Hälsningar
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart kära syskon att det kunde vara till att styrka och välsigna. Särskilt i en tid som denna, behöver vi Herrens nåd, kraft och villkorslösa kärlek mer än någonsin, och på varje område i våra liv.

   Han vill och kommer att vara med oss, i varje steg vi tar, tills vi är helt framme och vi har fullbordat vårt lopp. Herren älskar oss så högt, och kan inte vänta tills den dag, då han äntligen ska förenas med sin brud.

   Herrens rika välsignelse, med önska om förnyad kraft i era liv.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera
 2. TACK för detta du skrivit Mikael ! Gud använder dig verkligen att du med den Heliga Andes hjälp får förmedla hjälp och tröst i denna svåra sista tid!! detta var exakt det jag behövde få höra om idag! har känt mig prövad , och den onde skjuter ju pilarna exakt där som det gör som mest ont! Men Tack gode Gud för dessa underbara löften från vår Herre och Frälsare att Han är med oss på varje steg ända tills vi är hemma ! Må Gud välsigna dig rikligen Mikael för denna underbara tjänst som du har här genom detta du skriver! Så många ggr som det hjälpt mig att få nytt mod. Vi får hjälpas åt , vi som älskar vår Jesus , hjälpas åt så att vi fattar nytt mod tills Han, vår Konung kommer för att hämta oss hem ! Underbara, härliga framtidstro och löfte! Din syster i Herren Ingalill

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Ingalill för din uppmuntrande och välsignade hälsning.

   Herren är tröstens Gud, som tröstar, styrker och hjälper oss i all vår nöd. Herren känner våra svagheter och våra omständigheter, och vet precis vad vi behöver.

   När Jesus säger att han är med oss alla dagar intil tidens ände, så menar Herren med all sin kraft, alla sina löften och all sin kärlek och nåd. Vi syskon får be och lyfta upp varandra i bön, så att vi bär varandras bördor.

   Jag ber att Herren ska fortsätta styrka, hjälpa och välsigna dig och genom allt. Herren är med dig syster!

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 3. Detta var precis vad jag behövde läsa!!
  Du är använd av Herren , Mikalel!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Underbart Marcus att det kunde vara till välsignelse och uppmuntran. Jag ber om att Herren ska omsluta både dig och hela din familj, och på ett särskilt sätt ska vara med er i tiden framöver.

   Guds rika välsignelse

   Varma hälsningar

   Mikael

   Radera
  2. Tack för din hälsning!

   Radera