lördag 29 oktober 2022

Rabbiner håller redan möten med messias

 


De största tidstecken vi kan uppleva är dem som har med Israel att göra.

Den generation som såg Israel bli en nation i 1948, kommer att se ändetidens profetior uppfyllas. När Jesus profeterade om sin återkomst för 2000 år sedan, beskriver han sin återkomst till det judiska folket och då han sätter sina fötter på Oljeberget, utanför Jerusalem. Ordet beskriver också ett tredje tempel som kommer att stå färdigt i mitten av vedermödan. Ett tempel, som kommer att bli använt av antikrist. Så när vi ser och upplever förberedelser för uppfyllandet av vedermödans profetior, så vet vi också att Jesu återkomst är när.

Här ser vi en annan intressant nyhet som är knuten till den stora förväntan till messias framträdande, som vi upplever i Israel just nu. Faktiskt påstår erkända rabbiner, att de redan har haft möte med denne messias!

Rabbiner har haft möte med messias

Det var Chaim Kanievsky, en av de mest erkända rabbiner i Israel, som
påstås har haft möten med den utlovade messias. Denne rabbin gick bort tidigare i år, men som innan sin död berättade för en av de andra rabbiner, att han redan var i kontakt med den utvalde. Rabbi Zisholtz som vidaregav denna information, säger bland annat följande om det som händer just nu:

”förlossningsprocessen är på väg att börja ske mycket snabbt och i snabb takt. Det är viktigt att människor förblir lugna och stadiga för att agera ordentligt i rätt tid.”

”Att få ut ordet nu när Messias är närmare än någonsin är en fråga om liv och död. Har du inte hört talas om Gog och Magog? Det är vad som kommer att hända väldigt snart. Just nu är situationen mer explosiv än du kan föreställa dig. Alla måste veta om de är på insidan eller om de kommer att lämnas utanför.”

Precis som denna rabbi, så är det många ortodoxa rabbiner som samtidigt erkänner att GOG/Magog kriget är närstående och tolkar tidens tecken efter det som sker. Många rabbiner vågar helt enkelt inte åka från Israel just nu, då man förväntar att denne messias snart ska träda öppet fram.

Vattnet i Gennesaretsjön

Något annat intressant som denna artikel nämner är att det finns en gammal profetia som talar om att denne "messias" ska träda fram när vattnet är fyllt i Gennesaretsjön. På grund av torka har det fattats vatten i många år, och i 2017 så var sjön på sitt lägsta nivå i 100 år. Det otroliga är nu att vattnet har stigit på ett otroligt sätt de senaste åren. Redan här i april 2022 var sjön nästan full och på sin högsta nivå på 30 år. Nu tror man att sjön är helt full om bara några veckor, som då skulle vara tecknet för att messias i så fall träder fram.

Falska profeter och messiasgestalter

Matt 24:23 -Om någon då säger till er: Här är Messias, eller: Där är han, så tro det inte. 24 Falska messiasgestalter och falska profeter ska träda fram och göra stora tecken och under för att om möjligt bedra även de utvalda.

Till och med de ortodoxa judarna erkänner att GOG kriget och messias framträdande är nära. Hos Herren väntade församling finns en förväntan efter Kristi uppenbarelse och vårt uppryckande. Hos Israel finns en förväntan till messias och den messianska tidsåldern.

När Jesus profeterar om den sista årsveckan och vedermödans tid, så kommer det att under den tiden finnas falska messiasgestalter och falska profeter, som kommer att träda fram och göra stora tecken. Det kommer att vara så överbevisande att till och med de utvalda judarna kommer att bli bedragna.

Här är ett exempel på en sådan falsk messiasgestalt:

https://www.youtube.com/watch?v=LFCqULKxxz8&t=19s

Det är den ortodoxa rabbiner Yanuka Rav Shlomo Yehuda, som får stor uppmärksamhet i Israel just nu, och som många pekar på som messias. Här påstås det också att han faktiskt utför under, som då är falska tecken som bedrar. Falska messiasgestalter är ett tecken som är knuten till ändetiden och särskilt den sista årsveckan

Tidstecken efter tidstecken visar sig på den profetiska himlen som pekar på vår Frälsare och Herres dyrbara återkomst

Mikael