lördag 5 november 2022

Rebecca och Isak – Församlingen och Kristus – Uppryckande före vedermödan

 


 

1 Mos 17: 4 – ”Se, detta är mitt förbund med dig: Du skall bli fader till många folk.

1 Mos 17: 6 – Jag skall göra dig mycket fruktsam och låta folkslag komma från dig, och kungar skall utgå från dig.

Isaks födelse var ett uppfyllande av Guds löften till Abraham. Herren hade lovat Abraham en son tillsammans med Sara, och att Abraham skulle bli en stor nation och en fader till många folk, genom Isak.

Herren prövar Abrahams hjärta

När Sara är nittio år gammal, föder hon löftessonen på sin ålderdom, precis på det sätt som Herren hade lovat Abraham och Sara. Isak var alltså deras enda barn, som Herren skulle fullborda sitt förbund och sina löften igenom.

En tid därefter prövar Herren Abrahams hjärta, och ber honom gå tre dagsresor bort för att offra. Brännoffret på altaret skulle vara Isak, hans enfödde och älskade son.

Isak en bild på Kristus

När Abraham är lydig Herren, så är hela händelsen en skuggbild på det Gud gjorde på korset cirka 2000 år senare, och det finns mycket i historien som pekar på att Isak är en tydlig bild på Jesus Kristus:

Herren kallade Isak, Abrahams ”ende son”, även om Abraham redan hade ytterligare två söner just då. På samma sätt är Jesus Guds ende son. (1 Mos 22:2)

Isak skulle offras på samma plats där Jesus offrades på Golgata höjd. (1 mos 22:14)

Resan till offerplatsen tog tre dagar, på samma sätt som Jesus var i graven i tre dagar och nätter. (1 Mos 22:4)

Isak bar själv veden till brännoffret upp till platsen, på samma sätt som Jesus själv bar sitt kors sista vägen till korset. (1 Mos 22:6)

Abraham och Isak gick tillsammans och i samförstånd, på samma sätt som Fadern och Sonen var i samförstånd. (1 Mos 22:8)

Isak är alltså en tydlig bild på Jesus, och det verk som hände på Golgata kors. Abraham litade helt på Herren i situationen, och trodde Gud om att Isak skulle återuppstå igen efter offret.

Tjänaren Elieser – en bild på den helige Ande

1 Mos 15: 2-3 – Men Abram sade; ”Herre, Herre, vad skall du ge mig? Jag går ju bort barnlös, och arvinge till mitt hus är Elieser från Damaskus.” Abram sade vidare; ”Se, mig har du inte givit någon avkomma. En av mitt husfolk ska ärva mig.”

Senare när Isak ska hitta en brud, skickar Abraham sin äldste tjänare i sin hushållning, Elieser, att hitta en brud åt Isak bland sin egen släkt. Ingenstans i hela historien i kap 22, ser vi tjänarens namn. Men i 1 Mos kap 15:2 får vi veta att Abrahams äldste tjänare heter Elieser, och var från början arvinge till Abrahams hus.

I Joh 15:26-27, får vi veta flera saker om den helige Ande. Han har utgått från Fadern, och vittnar om Kristus. Han är samtidigt vår hjälpare och sanningens Ande.

Tjänaren Elieser är en bild på den helige Ande. Han hade blivit sänd av Abraham. Han var anonym och talade inte om sig själv, men vittnade för Rebecca, den kommande bruden, om Isak. På samma sätt talar den helige Ande inte om sig själv, men pekar och vittnar om Jesus till församlingen. Elieser möter Rebecca vid vattenbrunnen, som kan vara en bild på den helige Andes utgjutande i våra liv. Själva namnet Elieser, betyder på samma sätt som den helige Ande ”tröstare”.

Rebecca – Kristi brud

På samma sätt som att Isak är en bild på Kristus, och tjänaren Elieser är en bild på den helige Ande, är Rebecca en förebild på församlingen, Kristi brud.

Rebecca kommer från samma stad som Abraham, som då låg i Babylonien. Babylonien är en bild på den här världen, som också församlingen kommer och blivit tagna utifrån. Rebecca är samtidigt släkt med Abraham, och är på samma sätt som alla kristna, andligt talat är Abrahams säd. (Rom 4:16)

Rebecca får också gåvor av Elieser när hon möter honom, där den helige Ande på samma sätt ger församlingen nådegåvor allt efter sin vilja. När Rebecca har talat med tjänaren, springer hon hem och berättar om allt det hon har sett och upplevt. Församlingens uppgift är också att gå ut och berätta om ”de glada nyheterna” och vittna om allt det som Herren har gjort i våra liv.

Räddade från natten

Tjänaren Elieser ankommer på kvällen till brunnen i staden där Rebecca bor. Kvällen symboliserar oordning, kaos och förvirring, där natten är på väg som är en bild på själva vedermödan och Herrens dag.

Vi ser det på samma sätt i 1 Mos 24:63, där Isak möter sin blivande brud på kvällen. Han kommer emot henne, och han för in henne i sin mors tält, där Rebecca blir Isaks hustru.

En ren jungfru inför Kristus

Vi får veta att Rebecca är en ung flicka, som ingen man hade kommit nära (1 mos 22:16). På samma sätt är församlingen en ren jungfru inför Kristus, och trolovad med en enda man.

I slutet av historien, 1 mos 24: 62-67, ser vi att Isak (brudgummen) återvänder mot kvällen, innan natten (vedermödan), och Elieser (Guds Ande) håller på att föra (uppryckandet) Rebecca (bruden) för att möta Isak ansikte mot ansikte för första gången. På samma sätt kommer den helige Ande, att rycka upp församlingen, på kvällen, innan dess att natten och vedermödans tid börjar, och vi kommer att få se och möta Herren vår brudgum för första gången.

Avslutning

Rebecca och Isak är en underbar berättelse som samtidigt är en skuggbild på församlingen, Kristus och uppryckandet. 

På samma sätt som att tjänaren hämtar Rebecca på kvällen för att möta Isak, sin kommande man, innan natten börjar, kommer Herren att hämta och ta bort bruden innan dess att Guds domar kommer att gå ut över jorden. Vedermödan är inte ämnad för Herrens brud, och därför är församlingen sparad från tid och plats när det gäller vedermödans tid och domslut. 

Vårt saliga hopp, är vår Gud och Herre Jesus Kristus, som kommer att frälsa oss från den kommande domen och förena sig själv med sin kommande brud. 

Mikael

 

 

43 kommentarer:

 1. Tecken i himlen

  Joel 2:3 - Och jag ska göra tecken på himlen och på jorden, blod, eld och rökpelare. 31 Solen ska vändas i mörker och månen i blod innan Herrens dag kommer, den stora och skrämmande.

  I förbindelse med Herrens dag, som här pekar på vedermödans tid, ska solen vändas i mörker och månen i blod. Det betyder att vi kommer att få uppleva varnande tecken i himlen som pekar på det mörker som kommer att gå ut över världen.

  Här den 8 november upplever vi den andra och sista blodmånen under 2022 som också är en månförmörkelse. Den är synlig i Asien, Australien och norra USA. Blodmånen inträffar samma dag det är mellanårsval i USA.

  I den judiska traditionen är en månförmörkelse ett dåligt omen för Israel och det judiska folket, och en blodmåne pekar på krig (ett svärd)

  Och här i Joels bok så föregår Herrens dag, en tid av dom, något som kan vara en blodmåne. Det som gör den här blodmåne intressant är att den infaller tre dagar före den 17 dagen i den andra judiska månaden Cheshvan. Det datumet är den 11 november 2022.

  Något annat intressant är solens placering på himlen just den 8 november. Precis då är solen i stjärnbilden Vågen som är en bild på dom.

  Det betyder att tre dagar före årsdagen för Noas syndaflod, som är en bild på vedermödans tid, så upplever vi en blodmåne på himlen. Solen är samtidigt inne i stjärnbilden Vågen. Vi har med andra ord tre händelser som samtidigt kan vara tecken som pekar på dom och ändetidens syndaflod.

  I och med att Herren bad oss om att titta efter tecken i himlen, så är det här väldigt intressant. Det sker i en tid där vi upplever att både uppryckandet och inte minst vedermödans tid närmar sig och att den domstid som Joel profeterar om är på väg.

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera
 2. Nordkorea fortsätter att avfyra robotar nära Sydkoreas gräns

  Den 2 november avfyrade Nordkorea över 20 robotar, varav en slog ned nära Sydkoreas territorialvatten – första gången så skett sedan slutet av Koreakriget 1953. I fredags siktade Sydkoreas militär 180 nordkoreanska stridsflygplan, varpå de svarade med att själva skicka upp 80 jaktplan.

  Nordkorea har även inför en ny lag , som godkänner kärnvapenattacker i "förebyggande syfte" när regimen i Pyongyang känner sig hotad.

  https://www.svt.se/nyheter/utrikes/sydkorea-nordkorea-har-avfyrat-robotar-i-havet

  Mikael

  SvaraRadera
 3. Ljud hörs underifrån floden Eufrat!

  https://bit.ly/3t4WRmG

  Uppenbarelseboken 9:13-14

  Och den sjätte ängeln stötte i sin basun. Då hörde jag en röst från de fyra hornen på det gyllene altare, som stod inför Guds ansikte, säga till den sjätte ängeln, den som hade basunen: 》Lös de fyra änglar, som hållas bundna invid den stora floden Eufrat.》

  För första gången och jag tror alla människor som för första gången sett videon och hört ljud komma underifrån floden Eufrat måste vara första gången! Vad kan detta betyda? Kan det vara så att inom mycket kort tid kommer dessa fyra änglar släppas lösa? Dessa fyra änglar är fallna änglar det vill säga demoner! Icke troende kommer bli chockade när de ser detta hända! Det är hög tid för dem som icke ännu har tagit emot HERREN JESUS KRISTUS till sitt hjärta och som sin personlige Frälsare innan det är för sent och det är hög tid för de kristna som sover att vakna upp!

  HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka!🙏

  Guds frid

  SvaraRadera
 4. Blodmåne 8:e november! Ändetidens tidstecken!

  https://bit.ly/3t0w8aI

  Blodmånar är beskrivit i Bibeln som sker alltmer i ändens tid! Intressant är att denna blodmåne sker samtidigt under det amerikanska mellanårsvalet! Vad betyder detta? Kan domen vara på väg mot USA? Blodmånar kan sätta igång jordbävningar! Jag tror det är viktigt att vi ber att HERREN JESUS KRISTUS vilja sker i det amerikanska mellanårsvalet liksom vi alltid ber att Guds vilja ska ske! Det verkar ske många astronomiska fenomen just under denna månad november!

  Var vaksamma bröder och systrar! Håll er tätt nära HERREN JESUS KRISTUS!

  HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka!🙏

  Guds frid

  SvaraRadera
 5. Hej Mikael.
  Tack för dina förtydligande ang detta med församlingen kopplat till Isak och Rebecka. jag tycker det är så intressant och livgivande att få mer förståelse, för varje dag som går.

  Tror du att alla människor som tagit emot Jesus Kristus som sin personlige Herre och Frälsare kommer med i uppryckandet?
  Hur blir man viss om att inte vara en sovande kristen ?
  Och hur vaknar man mer, som kristen, så att säga?

  Vad är det att vara andligt sovande?
  Hur vet man att man är redo att möta Jesus när skyn brister?

  Mvh /Anonym

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid och tack för din fråga.

   Ja, jag tror att alla som har tagit emot Jesus som sin personlige frälsare kommer med i uppryckandet.

   Det är bara pefekta människor som kommer i himlen, och det betyder att om det inte var för Jesus så klarade ingen av oss att komma in. Precis som att frälsningen bara var av nåd, så är uppryckandet det också. Inte heller här gäller egna gärningar.

   Paulus själv ger svar på vem som får följa med i uppryckandet och det beskrivs i 1 Tess 4:16-17:

   Ty när en befallning ljuder, en ärkeängels röst och en Guds basun, då skall Herren själv stiga ner från himlen. Och först skall de som dött i Kristus Jesus uppstå. Därefter skall vi som lever och är kvar ryckas upp bland moln tillsammans med dem för att möta Herren i rymden. Och så skall vi alltid vara hos Herren

   Här skriver Paulus att ALLA som är döda eller levande i Kristus rycks upp för att möta Herren i rymden. Det betyder, att Jesus kommer samla och rycka alla till sig som är en del av hans kropp, oavsett kyrkotillhörighet och andligt mognadsstadium.

   Om du är en äkta pånyttfödd kristen och har tagit emot Jesus som din personlige frälsare, om du har blivit renad i Jesus dyrbara blod och har fått förlåtelse från din synd, så har du löfte om att du är Guds barn och är en del av Kristi kropp. Då har du också tagit emot den helige Ande som samtidigt är en pant på vårt arv, med löfte om att vi en dag ska få möta Jesus på en brusten sky.

   Efe 1:4 – liksom han innan världens grund blev lagd har utvalt oss i honom för att vi skulle vara heliga och fläckfria inför honom.
   1 Pet 1:20 – Han var utsedd redan före världens skapelse men har i dessa tider uppenbarats för er skull.

   Precis som Jesus, så är vi utvalda i honom redan innan världens grund blev lagd. Paulus talar om att vi redan före skapelsen var utvalda i honom. Herren såg utöver tiden, utvalde dig och skrev ditt namn in i Livets bok.

   Rom 8:29-30 – Ty dem som han i förväg har känt som sina har han också förutbestämt till att formas efter hans Sons bild, för att Sonen skulle vara den förstfödde bland många bröder. Och dem som han har förutbestämt har han också kallat. Och dem som han har kallat har han också förklarat rättfärdiga. Och dem som han har förklarat rättfärdiga har han också förhärligat.

   Om en människa är frälst, så visste Gud om det före han skapade jorden. Före det att han gav Adam sitt första andedrag, så tittade Herren ut över det stora tidsrummet, och såg det ögonblick där människan tog en självständiga beslutning att följa och tjäna honom. (har känt) Och det var där han gjorde en ”plats reservation” i hans rike, och han lovade att aldrig ta bort ditt namn ut ur livets bok. (har förutbestämt.) När tiden var inne talade han våra hjärtan, väl vetande att vi ville ge respons (han kallade). När vi gjorde det, så renade han oss från alla våra synder, och alla dem som vi kommer att göra från det tidpunkt och fram (förklarat rättfärdig). Och snart en dag, kommer han att ge oss en ny evig kropp och en plats i närheten av Honom i hans rike (förhärligat).

   fortsättning i nästa inlägg..

   Radera
  2. Frälsningen är en Guds gåva från Herren. En gåva som är fullständigt oförtjänt och helt utan egen förtjänst (Efe 2:8). Om frälsningen endast är av nåd, så är alla egna gärningar utelämnade, för annars var frälsningen inte av nåd.

   Det betyder, att vårt liv och position i Herren fast. Vi har redan dött och uppstått med Kristus på korset, och vi sitter redan i det himmelska med Herren (Kol 3:1). Vi är rättfärdiggjorda, utvalda och heliga (Rom 3:28). Vi har samtidigt fått det löfte från Herren, att ingenting i den här världen kan skilja oss från denna kärlek i Kristus (Rom 8:39).

   I Kor 1: 30 – Honom har ni att tacka för att ni är i Kristus Jesus, som Gud för oss har gjort till vishet, rättfärdighet, helgelse och återlösning,

   Jag upplever en del otrygghet, när det gäller vissheten om att få följa med när Jesus kommer tillbaka. Många syskon upplever fruktan och tvivlar på sin egen frälsning, där man förtvivlat tittar på sin egen svaghet och brister, i stället för det verk som Herren har gjort i våra liv.

   Före världens grundval blev lagd, såg och utvalde Herren dig (Efe 1:4). Han älskade dig då du fortfarande var död i dina synder och överträdelser (Efe 2:5). Före det att församlingen var född, bar han varje synd som funnits eller kommer att finnas, och spikade fast det skuldebrev som anklagade dig på korset (Kol 2:14). Det gör att han genom ett enda syndoffer, ser på dig som fullständigt rättfärdig och fullkomlig inför Gud (2kor 5:21, Heb 10:14). Vi har blivit satta med Jesus i den himmelska världen, i Kristus Jesus (Efe2:6), och han har förberett ett rum åt oss, för att vi ska vara där han är (Joh 14:2). Snart en dag kommer Herren att kalla alla dem till sig som är i Kristus Jesus.

   Mikael

   Radera
  3. Hej Mikael. Tack för ditt svar.
   Men hur förklarar man då Jesu egna ord om att en ska ryckas med, den andra lämnas kvar?
   Om man tex läser Levi Petrus bok (Jesus kommer snart) och Frank Mangs böcker ser man att ”de ovisa ljungfruarna” lämnas kvar?

   Jag menar inte att debattera utan vill ställa frågan med respekt, då jag uppriktigt undrar.
   Läser man även Ingvar harknäs bok så talar han om kvarlämnade, efter uppryckandet.

   Tack för dina fina ödmjuka svar.
   Allt gott
   Mvh /Anonym

   Radera
  4. Guds frid,

   När det gäller de tio jungfrur i Matt kap 25, så är det en bild på Jesu synliga komma och dessa jungfrur är de vakande i vedermödans tid. Oljan är en bild på den helige Ande, men jag har svårt att se i ordet att den Ande som vi har fått del av genom frälsningen kan ta slut? När vi fick den helige Ande som ett sigill i våra hjärtan, så kan man varken "ge bort" eller "gå och köpa" denna. De tio jungfrur är heller inte representerat som bruden här. Alla tio kunde ju inte gifta sig med Herren.

   När det gäller kvarlämnade, så kan det vara tala om människor som är uppväxta inom traditionen eller i kristna familjer, men man har aldrig själv tagit avgörande beslut att följa Herren. Så det kan med andra ord vara människor som aldrig har varit frälsta eller fått en egen personlig upplevelse med Jesus.

   Matt 13:39 - Fienden som sådde det är djävulen. Skörden är tidens slut, och skördemännen är änglar. 40 Som när ogräset samlas ihop och bränns upp i eld ska det bli vid tidens slut. 41 Människosonen ska sända ut sina änglar, och de ska samla ihop ur hans rike allt som förleder och alla som gör orätt 42 och kasta dem i den brinnande ugnen. Där ska man gråta och gnissla tänder. 43 Då ska de rättfärdiga lysa som solen i sin Fars rike. Hör, du som har öron!

   När det gäller "en ska ryckas med och en annan ska lämnas kvar" så utspelar det sig efter vedermödans tid, där ängarna (ändetidens skördemän). I Matt 13 är det förklarat ganska tydligt.

   Matt 13:39 - Fienden som sådde det är djävulen. Skörden är tidens slut, och skördemännen är änglar. 40 Som när ogräset samlas ihop och bränns upp i eld ska det bli vid tidens slut. 41 Människosonen ska sända ut sina änglar, och de ska samla ihop ur hans rike allt som förleder och alla som gör orätt 42 och kasta dem i den brinnande ugnen. Där ska man gråta och gnissla tänder. 43 Då ska de rättfärdiga lysa som solen i sin Fars rike. Hör, du som har öron!

   Även om vi har använt dessa bibelverser på ett annat sätt genom att visa att några ska "lämnas kvar", så gäller det att läsa hela sammanhanget. Det handlar om tiden efter vedermödan där änglarna samlar ihop och rycker bort alla dessa som inte får lov till att gå in i "Riket för Israel". Det vill säga att det är en välsignelse att få lov att "bli kvar" efter vedermödans tid. Den som rycks bort efter vedermödan blir kastad i den brinnande ugnen.

   Herrens rika välsignelse

   Radera
  5. Hej.
   Tack för ditt utförliga svar.
   Allt gott. Mvh /Anonym

   Radera
  6. Att sakna olja liknar mer att sakna kunskap, det blir svårt för den som inte har kunskap att snabbt fylla på.

   Radera
 6. Verkar som Kiev planerar evakuera sina 3 miljoner invånare. Tänker på profetian om att uppryckandet sker då.

  https://www.nytimes.com/2022/11/05/world/europe/kyiv-ukraine-electricity-russia-infrastructure.html

  SvaraRadera
 7. Tillägg: Tidigare länk är låst men går att läsa på BBC. Än inga konkreta planer men planering görs.

  https://www.bbc.com/news/world-europe-63535263

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Erica.

   Ja, jag såg nyheten och tänkte direkt på profetian. Ännu så länge är det bara planläggning, men för att förhindra en katastrof så blir man snart tvungen till att börja evakuera.

   Det är på ett otroligt sätt hur vi ser profetiors uppfyllande och tydliga föraningar på vedermödans början. Även om många av oss följer med i dessa tidstecken, så går det nu så voldsamt snabbt att man kan inte annat än att bli förundrad. Förundrad över att pusselbrickor faller på plats och förundrad över hur hastigt Herren arbetar.

   Det betyder att vi mycket snart är på väg hem!

   Maranatha

   Mikael   Radera
 8. Vi har tidigare nämnt Cherson i södra Ukraina, som kan bli avgörande för krigets utveckling. Det ser ut till att Ryssland nu går ut och varnar invånarna att lämna staden senast den 7 november, då man tror att den ukrainska militären är på väg. Är kriget på väg in i ett nytt skeende och kommer vi att se Nato gå in i kriget för att stoppa Ukraina?

  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/loudspeakers-leave-the-city-by-november-7

  Mikael

  SvaraRadera

 9. https://youtu.be/uJPeaK20zvg

  SvaraRadera
 10. Försökte lägga in Vi reser hem - Donald Bergagård & Roland Lundgren, länken funkar inte för mig själv men du kanske får rätt länk.

  SvaraRadera
 11. Delar av den förstörda Krimbron är nu snart på plats, en metallkonstruktion som väger drygt 300 ton kommer att monteras och i början av december resterande! De får beröm för mycket snabbt arbete!

  SvaraRadera
 12. 11 alarmerande varningar

  Den amerikanska militären har precis skickat 11 (!) alarmerande meddelande (emergency action messages), som en nödåtgärd till amerikanska styrkor världen över.

  Vanligtvis är dessa meddelande på noll, och när det händer något häpnadsväckande kan det vara högst tre i allt. I går skickades hela elva av dessa hastande meddelande ut över världen.

  Det kan vara en övning där man testar systemen, men det kan också tyda på att något allvarligt håller på att hända.

  https://halturnerradioshow.com/index.php/en/news-page/world/eleven-11-emergency-action-messages-transmitted-to-us-military-today

  Mikael

  SvaraRadera
 13. 15 meddelanden nu.Koder för kärnvapen.
  Ev. Pga en brittisk ubåt som brunnit.

  Olika religiösa ledare undertecknat klimatdeklaration i Jerusalem.
  Religionsblandning med klimatet som täckmantel.

  Det accelererar snabbt nu...

  SvaraRadera
 14. Matt 24:6 - Ni kommer att höra stridslarm och rykten om krig. Se då till att ni inte blir skrämda. Ty detta måste hända, men därmed har slutet ännu inte kommit.

  Ryktet, hotet och förberedelsen för ett tredje världskrig har aldrig varit så påtagligt som det är just nu. Lika oförberedda som vi var för andra världskriget kommer vi att vara det inför nästa och kommande storkrig. Det kommer att bli ett krig med förödande effekt för många av de stora nationerna. Det vi ser är förberedelser för den röda hästen som ganska snabbt efter uppryckandet kommer att träda fram och utlöser världskrig.

  Om Herren dröjer så kommer nästa inlägg att handla om den röda hästen, det andra sigillet som Herren kommer att bryta i början av vedermödan.

  Precis som det blev nämnt i förra inlägget - "det accelererar snabbt nu". Det går snabbare än vi anar och förödelse och dom är på väg. Jesus kommer mycket mycket snart tillbaka och vi är snart i vårt himmelska hem.

  Vilken nåd och tröst!

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja längtan förstärks för var dag. Många upplever detsamma
   Att något nytt är på väg. Världen blir aldrig sig lik igen som den har varit.Många vittnar och undervisar nu om uppryckelsen på you Tube.
   Mitt inre vill ropa ut
   Kom Herre Jesus kom!
   TZ

   Radera
  2. Ja, det är helt fantastiskt att se det rop, längtan och förväntan som finns hos Herrens väntande brud över hela världen. En förväntan jag inte har upplevt på samma sätt tidigare. Men vi har också upplevt dessa våldsamma och överbevisande tecken som pekar på Jesu komma och vedermödans början. Vi är så nära nu.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 15. De fyra hästarna står och stampar och vill rusa iväg över jorden men den Helige Ande håller tillbaka tills uppryckandet.
  Så så nära nu. Två månar, en liten tid in, lite oroligt ...
  Kom älskade Herre Jesus kom!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen! Det er precis så det är. Allt är iscensatt och klart. Den här världen står på gränsen till allt det som uppenbarelseboken beskriver. Vi har på ett otroligt sätt upplevt hur profetior får sitt uppfyllande i den tid vi lever i. Det enda som fattas är den sista basunens mäktiga ljud som kommer att utlösa uppryckandet av Guds församling. Den helige Ande träder till sida, in i arken, och vi kommer att flytta oss med honom.

   Allt ropar ut: Jesus kommer snart!!

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 16. Ibland får man ta en del med en nypa salt när det gäller det som kommer fram på youtube. Men när det harmonerar med bibliska profetior så blir det ändå intressant. Det är tidigare tipsat om det väldigt konstiga ljud man har observerat i floden Eufrat som är på väg att torka ut. Här är en video som visar dessa konstiga ljud man har inspelat:

  https://www.youtube.com/watch?v=W-YGY7PDqRA&t=2172s (21:02 inne i videon)

  Det vi vet med säkerhet är att just vid floden Eufrat finns bundna änglar just nu. Dessa kommer snart kommer att släppas lösa.

  Upp 9:15 – Då släpptes de fyra änglarna lösa, de som för den timmen, den dagen, den månaden och det året som rustade för att döda en tredjedel av människorna.

  Upp 9: 17 - Och hästarna hade huvuden som lejon, och ur deras mun kom eld och rök och svavel. Av dessa tre plågor, elden röken och svavel som kom ur deras mun, dödades tredjedelen av människorna.

  Det kommer att utlösa domar som bland annat kommer att orsaka att en tredjedel av människorna dör, genom något som liknar kärnvapenkrig.

  Tidens tecken pekar på Jesu dyrbara återkomst

  Mikael

  http://denytterstatiden.blogspot.com/search/label/%C3%A4nglarna%20vid%20floden%20Eufrat

  SvaraRadera
 17. Tänker på Israel
  Templet skall kanske byggas nästa år. 5 kvigor på plats , så en borde vara helt röd hela vägen. Vi har sååå många profetior som slår in nu. Allt är klart för byggas. Offeraltaret på plats. Judarna är snart hemma alla.
  TZ

  SvaraRadera
 18. Hej Mikael.
  Vet du några böcker på svenska, som kan förklara uppenbarelseboken, de olika hästarna, vredeskålarna etc?
  Tack på förhand.
  Mvh /Anonym

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Jag har själv skrivit ett par inlägg som tar utgångspunkt i sigill, basuner och vredesskåler. Du är välkommen till att läsa dem här:

   http://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2014/01/sigill-basuner-och-vredesskalar-del-1.html

   http://jesus-kommer-snart.blogspot.com/2014/01/sigill-basuner-och-vredesskalar-del-2.html

   Sedan kan jag rekommendera två undervisare som också har varit till stor inspiration för mig själv:

   Den ene är Nils Ibstedt som har väldigt bra undervisning om ändetiden och uppenbarelseboken. Du kan köpa hans böcker här:

   https://vingarden.org/produkt-kategori/bocker-av-nils-ibstedt/

   Den andre är en norsk författare som heter Oskar Edin Indergaard. Hans böcker kan vara lite svårare att få tag på men finns både som nya och använda. Oskar Indergaard är en av de teologer som har betytt mest för mig och min syn på ändetiden, Israel och församlingen, nådenshushållning och den 70:e årsveckan. Jag hade förmånen att vara i kontakt med Oskar innan han gick hem till Herren. Det är inga av Oskars böcker som är översatta, men om man kan läsa och förstå norska så kan jag verkeligen rekomendera det.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Nils Ibstedts bok om
   Uppenbarelseboken har jag oxå köpt. Bra och utförlig. Även David Jeremia skriver utförligt och bra i sin bok Tidens tecken . Ganska ny bok. Brukar även kolla han på you tube.
   Sen är Dan Johansson en av mina vänner. Tillhört samma församling i många år. Amir Tsarfati har jag oxå hans senaste bok Dagen närmar sig . Utkom 2022. Amir är messiansk jude och det gör boken extra speciell

   Radera
  3. Tack för att du delar.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
 19. Tack snälla du!!!! :)
  Mvh /Anonym

  SvaraRadera
 20. Vill rekommendera Saron Granö på Youtube Här finns mycket undervisning om Uppenbarelseboken. Med vänlig hälsning, Kumling

  SvaraRadera
 21. Kina har precis uttalat sig om att de förbereder sig för krig. Det väcker förhågor om att Kina förbereder sig för en invasion av Taiwan. Kina och Taiwan kan vara ännu ett tecken som pekar på en eskalering av världssituationen och Jesu återkomst.

  http://themostimportantnews.com/archives/china-is-preparing-for-war-i-will-give-you-one-guess-who-the-primary-opponent-will-be

  Mikael

  SvaraRadera
 22. Blås i trumpeten, Herre

  ”Jag hörde en mäktig dånande röst, och den överdövade allting annat. Allt runt omkring mig tystnade, och fick lov till att ge plats och uppmärksamheten vidare till denna röst. När jag hörde rösten, så kände jag igen den med det samma. Det var samma röst som en gång hade kallat mig, och vädjat till mitt hjärta att överlåta mitt liv till honom. Det var samma röst som många gånger sedan, hade talat ömt och uppmuntrande till mitt hjärta i min vandring med honom. Rösten var den samma, men tonläget var ett annat. Nu talade han med auktoritet, och det var en mäktig befallning som gick ut. Det var som ett dånande vatten, ett åskväder och en stormvind på samma gång. Rösten krävde, och lät befallningen ljuda genom universums galaxer. Ingen skulle missta sig, eller ha fel om dess betydning eller innebörd. Budskapet var tydlig och klart – och det var rättat till en person och ett folk.-”Kom hit upp mitt folk”!

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja längtan inom oss ropar
   Kom Herre Jesus och hämta ditt folk . Vi längtar 🙏
   Löst ifrån Världen mer o mer . Det måste vara en förberedelse. Hade nöd ikväll när vi bad i Sverige Live om familjeväckelse. Guds hjärta berörs när vi får nöd.
   TZ

   Radera
 23. Israel anklagas för att ha bombat iransk missilkonvoj i Syrien.

  Det skulle vara tala om en konvoj som tros smuggla iranska vapen som korsade gränsen från Irak, när Israel inledde luftangrepp i östra Syrien.

  https://unitedwithisrael.org/israel-accused-of-bombing-iranian-missile-convoy-in-syria/?utm_source=newsletters_unitedwithisrael_org&utm_medium=email&utm_content=Anti-Israel+Supermodel+Replaces+Kanye+at+Adidas%3B+Israel+Destroys+Iranian+Missile+Convoy%3B+German-funded+Event+Equates+Palestinian+Nakba+with+Holocaust&utm_campaign=20221110_m170373280_Anti-Israel+Supermodel+Replaces+Kanye+at+Adidas%3B+Israel+Destroys+Iranian+Missile+Convoy%3B+German-funded+Event+Equates+Palestinian+Nakba+with+Holocaust&utm_term=Israel+Destroys+Iranian+Missile+Convoy

  Mikael

  SvaraRadera
 24. Psaltaren 3:4

  Men du, Herre, är en sköld
  runt omkring mig.
  Du är min ära,
  du lyfter mitt huvud.

  5 Jag ropar högt till Herren,
  och han svarar mig
  från sitt heliga berg. Sela

  En välsignad helg i förväntan på Herren

  Mikael

  SvaraRadera
 25. Iran hävdar att de har byggt ett hypersoniskt vapen som kan flyga fem gånger ljudets hastighet, röra sig in och ut ur atmosfären och träffa avancerade antimissilsystem. Det gamla Persien får starkare och kraftigare vapen, och frågan är om de inte redan är i besittelse av kärnvapen?

  Som vi redan vet så är det Israel som är målet

  https://www.dailymail.co.uk/news/article-11412319/Iran-built-hypersonic-missile-general-claims.html

  Mikael

  SvaraRadera
 26. Holger Nilsson skriver och uppmärksammar också om COP27 och det interreligiösa initiativet:

  https://flammor.com/nya-budord-p2409.html

  Mikael

  SvaraRadera
 27. Till och med samnytt har med, Klimatrörelsen blir religion på riktigt – ska ersätta tio Guds bud, men det är "Som tur är en låst artikel"

  SvaraRadera
  Svar
  1. Varför är det tur att den artikeln är låst?

   Radera