lördag 1 oktober 2022

September – en profetisk månad som pekar på uppryckandet och vedermödan

 


Vi lever i högprofetiska tider! Det kan inte utryckas på annat sätt än att den tid vi lever i, med alla dessa häpnadsväckande och ofattbara tecken som sker, är själva beviset och försäkran om att ”en befallning, en ärkeängels röst och en Guds basun, mycket snart kommer att vara ett faktum.

Efter det ögonblicket behövs inga flera varningar, inga fler profetröster som på samma sätt som Noa, varnade för syndafloden som var på väg. Ingen helig Ande som längre kommer att tala profetiskt till församlingen.

Det blir en slags stillhet där dessa krafter som verkar i världen, tar en djup inandning och gör sig klar till att blåsa mörker över den här jorden. Vi upplever dessa tecken som sker just nu som ofattbara, men det kan inte jämföras med den mest skakande och odiskutabla händelse som är på väg att ske - Kristi brud som plötsligt blir borttagen från den här jorden.

Blås i basun på den 10 dagen i ett jubelår

3 Mos 25:28 - Du ska räkna sju årssabbater, det vill säga sju gånger sju år, så att tiden för de sju årssabbaterna blir fyrtionio. 29 Då ska du i sjunde månaden på tionde dagen i månaden låta basunen ljuda med kraftig ton. På försoningsdagen ska ni låta basunen ljuda över hela ert land."

Vi har precis avslutat Rosh Hashanah, och vi skulle i så fall köra på ”övertid” inne i en ny årsvecka, den elfte efter Israels födelse. Hur länga Herren tillåter att vi får lov till att vara med i denna nya och kanske avslutande årsveckan, vet och känner bara Herren. Men något som är intressant med denna högtid är att när året efter ett Shmita år är ett jubelår, så blåser man först den avslutande blåsningen, den sista basunen, på den 10 dagen i den 7 månaden, som då är Jom Kippur eller försoningsdagen för det judiska folket. Det är en av den viktigaste och allvarligaste högtiden i den judiska traditionen. Den är den dagen man ber Gud om förlåtelse.

Året 5783 vi har gått in i är ett jubelår, och därför kan vi förvänta att den sista basunen kommer att ljuda 10 dagar efter den 1 dagen, som då var den 27 september, då nymånen visade sig på himlen i Israel. Den sista basunen i denna högtid återstår alltså.

September – en profetisk månad

September blev lika profetisk och avgörande som vi trodde den skulle bli och i princip allt eskalerade och tog oanade och nya höjder. Här är några av de händelser som den här världen upplevde bara under den här månaden. Det blev en månad som både pekar på uppryckandet men också på vedermödans början.

GOG och Antikrist 

Här i september såg vi hur både GOG och Antikrist närmar sig varandra. Det är Putin (GOG) som proklamerade och sade: "Islam är vår partner i en ny världsordning".

Min överbevisning är att Antikrist ska komma från ett av de islamiska länder runt Israel. Så det är GOG och Antikrist som står tillsammans om denna nya världsordning man önskar skapa. Det som båda dessa har gemensamt är att bägge vill tillintetgöra Israel och det judiska folket. 

Iran (Persien) förbereder sig samtidigt för krig och köper militärflyg från Ryssland. Iran är ett av de länder som tillsammans med GOG, kommer att vända sig mot Israel i en gemensam attack. 

Ukraina konflikten 

Rysslands förra president Dmitry Medvedev, som kom med hotande uttalanden och refererar till Uppenbarelsebokens domsprofetior: 

"Och då kommer inte västländerna att kunna sitta i sina rena hus och lägenheter och skratta åt hur de försiktigt försvagar Ryssland med någon annans händer. Allt kommer att fatta eld runt dem. Deras folk kommer att ta tag i sorgen fullt ut. De kommer bokstavligen att få jorden att brinna och betongen smälter. Vi kommer att få mycket av det också. Det kommer att vara väldigt, väldigt dåligt för alla. När allt kommer omkring sägs det: "Ur dessa tre plågor, av eld, rök och svavel som kom ut ur deras mun, dog en tredjedel av folket" (Citat från Upp 9:18).” 

Alexandr Dugin, rysk filosof och geopolitiker och känd som Putins "hjärna", kommer också med en skrämmande uttalande om utvecklingen ikriget i Ukraina: 

"Vi står på randen av tredje världskriget, som väst tvångsmässigt driver på för. Och detta är inte längre en rädsla eller förväntan, det är ett faktum. Ryssland är i krig med det kollektiva väst, med Nato och dess allierade (men inte med dem alla: Turkiet och Grekland har sin egen position och vissa europeiska länder, i första hand, men inte bara Frankrike och Italien, vill inte delta aktivt i ett krig med Ryssland). Ändå kommer hotet om ett tredje världskrig närmare och närmare.
Alexandr fortsätter att argumentera för att det inte ens räcker för Ryssland ett fullständigt tillbakadragande från Ukraina, men det handlar om villkorslös kapitulation. Huruvida det kommer att komma till användningen av kärnvapen är en öppen fråga, förklarar Alexandr. Men sannolikheten för kärnvapen Armageddon växer för varje dag."

Om det här är tankar från en av Putins närmaste män, och en av dem som påverkar honom i hans handlingar när det gäller kriget, så står vi på randen av en kommande konfrontation mellan NATO och Ryssland, och ett kärnvapenkrig. 

Folkomröstning i Ukraina 

Ryssland ordnar folkomröstning av ockuperad mark i Ukraina, och Nato uttalar sig om att kriget nu går in i en ny fas och att detta är en upptrappning i Putins krig. Samtidigt uttalar sig Margarita Simonyan, som är en rysk journalist och chefredaktör för tv-kanalen Russia Today, på Twitter. Hon säger att det finns bara två möjligheter och alternativ i det här kriget - en seger till Ryssland eller atomkrig. Rysk statlig media ger samtidigt utryck för att valet att välja atomvapen verkar vara "upplagt" och att "alla kommer att förgöras" om väst "trycker upp oss i ett hörn". 

Global konflikt i 2022 

Serbiens President Aleksandar Vucic uttalade sig också här i september och kom med en förutsägelse om en global konflikt de närmaste par
månaderna: 

"Jag antar att vi går från fasen av en speciell militär operation och närmar oss ett stort krig, och nu är frågan var gränserna går, och om vi efter en tid, kanske om en månad eller två, kommer att gå in i en stor världskonflikt. som vi inte har haft sedan andra världskriget" 

Efter läckorna och sabotaget på Nord Stream 1 och 2 är den stora frågan om vem som står bakom, och om det kommer att föra in kriget i ett nytt och ännu mer allvarligt skeende? Det ser ut som att Serbiens president har rätt. Den här världen är på väg i en global konflikt, och något långt större än någon kan förutse.

Ryska och kinesiska fartyg utanför Alaska 

Utanför Alaskas kust har kustbevakningen observerat kinesiska och ryska fartyg. Stämmer den här nyheten, så är det ett tydligt tecken på att något håller på att ske och att Ryssland och Kina förbereder sig och gör sig klara.  

Kina/Taiwan 

Taiwans utrikesminister Joseph Wu gav klart besked om att Kina
förbereder sig för krig mot Taiwan Kina genomför fortfarande dagliga militärövningar inte långt från Taiwan, och han ser tydliga förberedelser för krig mot Kina. Men Joseph Wu är lika säker på att länder som USA, Storbritannien, Japan, Kanada och Australien kommer att stödja Taiwan om ett krig bryter ut. 

Spänningarna ökar mellan Kina och Taiwan. Kinas utrikesminister Wang Yi varnar för en stor konfrontation mellan de två supermakterna om Washington "inte ändrar kurs". 

Världsekonomin 

Det är Tuomas Malinen är verkställande direktör (VD) för GnS Economics i Helsingfors, som kommer med en varning som pekar rakt in i den tid vi lever i. Han skriver att Europa är på väg mot en total kollaps, och att vi bara kan vara veckor från det här. Han fortsätter med
att säga

"Situationen i Europa är mycket värre än vad många förstår. Vi står i grunden på randen av ytterligare en bankkris, en kollaps av vår industriella bas och hushållning, och därmed på randen av våra ekonomiers kollaps. "

Tyskland upplever den värsta inflations krisen sedan "The Weimer Republic" (1919-1933). Många andra europeiska länder upplever det samma, men Tyskland är tänkt att vara "klippan" i Europa som andra länder kan vara beroende av. Det här är inte bara en vanlig inflation som kommer och går, men något som pekar på något mer allvarligt. Om Tysklands producentpriser fortsätter att stiga med samma fart, så kommer landet att ha ökat med 100 % vid samma tidpunkt vid nästa år. 


Dystra utsikter för världsekonomin 

Påven har beslutat att flytta alla sina likvida tillgångar till Vatikanbanken senast den 30 september 2022. Det är något som ser ut till att ha allt med den globala finansiella situationen att göra. FedEx CEO går också ut och varnar och förväntar en världsvid ekonomisk recession. Sedan är det allt fler av Wall Streets största investerare som fortsätter att se mardrömsscenario för den amerikanska ekonomin. Just nu upplever vi historiska räntestigningar och en inflation som bara går uppåt. Samtidigt så faller pundet drastiskt och den globala valutan är i fritt fall.

Det är med andra ord varningar om mörka moln på den finansiella himlen. Vi är bokstavligt talat på väg till en kollaps av vårt nuvarande ekonomiska system, som banar väg för ett nytt antikristligt som kommer användas i vedermödans tid. 

En ny världsreligion 

En annan jättestor nyhet här i september, som både bekräftar den tid vi lever i, och det religiösa Babylon som kommer att få sin storhetstid i den första perioden av vedermödan. Det är påven som officiellt nu har infört och etablerat en ny världsreligion: Chrislam. Chrislam är en blandning av kristendom och islam, och är höjden av synkretism och religionsblandning. Skökokyrkan är klar till att inta sin position för vedermödans tid, en världsreligion är på väg att ta sin plats och påven är klar till att vara representant för denna skökokyrka. 


Israel vill ha en tvåstatslösning 

FN har precis avslutat sin 77 generalförsamling och för första gången har en israelisk premiärminister uttalas sig om att Israel nuär klar till en tvåstatslösning med en palestinsk stat! 

Det här är en profetisk nyhet av dimensioner och att den precis händer just nu är otroligt! Bredvid dessa andra otroliga nyheter de sista dagarna, har vi alltså Israel som nu bekräftar att man stödjer ett delande av landet Israel. Vem kommer att dela landet och vem kommer att stå för "avtalet med de många"?

Yair Lapid, Israels premiärminister, som precis har delat den profetiska nyheten att Israel nu stödjer och arbetar för ett delande av Israel och en tvåstatslösning säger: 


"Den framtida palestinska staten som kommer att finnas bredvid Israel måste vara fredlig och inte terror baserad, sa premiärminister Yair Lapid till FN:s generalförsamling på torsdagseftermiddagen, strax innan han återvände till Israel. Om det villkoret är uppfyllt är den bästa vägen framåt "ett avtal med palestinierna baserat på två stater för två folk", sa Lapid. Detta "är det rätta för Israels säkerhet, för Israels ekonomi och för våra barns framtid." 
Allt pekar på en avslutning av denna tidsålder och vedermödans början. Det är profetiska tider, och samtidigt är det också tider av vederkvickelse för Guds folk. I dessa profetiska tider får vi räta våra huvuden, för nu nalkas vår förlossning

Ni har delat mitt land 

Joel 3:1 -För se, i de dagarna och på den tiden, när jag gör slut på Judas och Jerusalems fångenskap, 2 ska jag samla alla hednafolk och föra dem ner till Joshafats dal. Där ska jag hålla dom över dem för mitt folks skull, min arvedel Israel som de har skingrat bland hednafolken. De har delat mitt land 3 och kastat lott om mitt folk.” 

Även om det här är en profetisk nyhet som visar på den tid vi lever i, så är en sådan beslutning långt i från Guds vilja. Efter vedermödan, när nationerna och hedningarna kommer att bli dömda innan1000-års rikets början, kommer Herren att döma nationerna för att de har delat Israel, Herrens land. Men kartan kommer att ritas om och Israels gränser kommer då att vara helt andra än den de är i dag. Israel kommer att få precis det land och område som Herren har bestämt. 

Avslutning 

Är det någon som längre tvivlar på att alla dessa ting som sker är förberedelser till vedermödans tid? Kan vi längre vara i tvivel om att dessa händelser pekar på församlingens avslutning och vårt kommande hopp?

Även om september var unik, så är min tro att det här kommer att fortsätta. Till den dag då Herren hämtar oss hem, kommer dessa nyheter att vara en del av vår vardag, där osäkerhet om krig, ekonomisk krasch, våldsamma naturkatastrofer är det som fyller överskrifterna i tidningen. Födslovåndor är en del av det som måste ske, och desto mer att vi närmar oss den avgörande tiden, kommer dessa att ta till i kraft och styrka. Men var vid gott mod, för Jesus kommer mycket snart tillbaka. 

Blås i basun, Herre

“Blås i basunen Herre, och låt mig få höra dess ljud. Låt mig få höra det ljud som vittnar om din återkomst, och min kommande härlighet. Låt ljudet höras från öst till väst, och låt det fylla himlen med kraft. Låt det bli en proklamation för ditt folk, men också för fiendens hela härskara. 

Låt denna världsmakt skaka, och låt dem få erfara att ditt folks vedermöda är slut, och att vi är ett folk dom inte längre kan nå. Låt fienden få veta, att du tänker döma den här världen, och att ditt folk är gömda i dina kamrar, bevarade från din vrede och denna vredens tid. Låt basunens ljud få bli en proklamation, som förkunnar din eviga seger över mörkret, att nedräkningen har börjat, och deras dagar är räknade.

Låt fienden få veta, att Herren har all makt i all evinnerlig tid, och att makten, äran och väldet, tillhör Dig och ingen annan. Trösta Herre ditt folk, att deras vandringstid är slut. Trösta ditt folk, att vi aldrig någonsin kommer att vara åtskilda igen, förenade för evigt i din oföränderliga kärlek. Trösta ditt folk, att allt är iordningställt och klart, att borden är dukade och bröllopsfesten kan få sin början. 

Kom och ta mig till en plats, där inte mörkret kan nå mig. Kom och ta mig till den plats, där ingen sjukdom och plåga kan nå min kropp. Ta mig till den plats, där varje del av min kropp är genomsyrad och omsluten av din härlighet och kärlek. Till den stad, där gräset, blommorna och träden sjunger, och tillber skaparen över allt. Där man kan höra de eviga tonerna, lovsånger som ingen människa någonsin har hört. Blås Herre, blås, och låt det ljuda.” 

Jesus kommer snart!

70 kommentarer:

 1. Hej! Jag tycker det är helt fel att redan nu peka ut någon som Gog! Tänk om du har fel!

  Frid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är Gog Ryssland
   Hesekiel kap 38
   Vad kommer att driva Gog att starta krig mot Israel
   Är det deras skatter och rikedomar. Dom har ju hittat olja och gas dom senaste åren att det lär jämföras med Saudi Arabien. Om Ryssland stryper gasen
   Kan Europa erbjudas gas framöver från Israel
   Det kan ju ge Putin en irritation o avundsjuka
   Det blir lite av mina tankar runt detta
   TZ

   Radera
  2. Intressant tanke! Något annat mycket intressant är att Gogs identitet är gömd i Torah!

   https://bit.ly/3UVIhdA

   Radera
 2. Angående Gog. Många väljer ju att placera Gogs härnadståg i Hesekiel 38 före tusenårsriket. Men varför? Själv tycker jag det verkar mer troligt att det inträffar efter de tusen åren, och synonymt med den Gog-händelse som Uppenbarelseboken skriver om. För då vet vi att Israel har haft ro för svärdet i 1000, vilket inte kan påstås om dagens Israel.
  Några tankar om det? Vet att åtminstone vår tradition säger att det är olika händelser, men varför?

  SvaraRadera
 3. Holger Nilsson varnar om det tredje världskriget

  https://flammor.com/varning-p2371.html

  Mikael

  SvaraRadera
 4. Det här är en intressant video från broder Bob Harber som har organisationen "feedmysheeptoday". Han delar tankar om Yom Kippur, som alltså sker den 10 dagen efter Rosh Hashanah (oktober 6/7) där han argumenterar för kopplingar mellan den här dagen och uppryckandet.

  https://www.youtube.com/watch?v=jKoBSj_R1dI&t=194s

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om det stämmer att vi befinner oss i ett jubelår som sker vart 50:e år, så betyder samtidigt att det nya året 5783, inte i princip börjar förrens 10 dagar senare, vid den sista basunen den 6/7 oktober. Vad som händer då är det ingen som vet, men det är värt att uppmärksammas och något som är väldigt intressant.

   Radera
 5. 1 John 3:2 - Mina älskade, nu är vi Guds barn, och än är det inte uppenbarat vad vi ska bli. Men vi vet att när han uppenbaras ska vi bli lika honom, för då får vi se honom sådan han är.

  ”Uppryckandet är den förvandling som levande troende upplever, när Herren vänder tillbaka för att hämta de troende till himlen. Människor kommer då att uppleva att bli förvandlade, utan att uppleva döden.”

  Uppryckandet är inte det samma som uppståndelsen av de döda. Uppståndelsen omfattar de syskon som redan har avsomnat i tron på Kristus. Dessa kommer att uppstå, och ryckas bort samtidigt och tillsammans med de levande troende, för att möta Herren på skyn. Uppryckandet är en världsvid händelse som kommer att ske för levande människor, som tror och bekänt Jesus som Herre i sina liv.

  Vårt saliga hopp!

  Mikael

  SvaraRadera
 6. Här är ännu ett länk till den otroliga nyhet som hände här den 14-15 september, då påven proklamarade början på en ny världsreligion: Chrislam.

  Det som gör det här så intressant ur profetiskt perspektiv är att uppenbarelseboken talar om en världsreligion, ett gemensamt ekonomiskt system med en världsledare.

  Efter uppryckandet kommer Antikrist träda fram och tala om en NWO (En ny världsordning). I början kommer Antikrist att rida på skökan, men till sist förgör han det religiösa Babylon och tar all tillbedjan själv.

  https://www.logically.ai/factchecks/library/065754d6

  Mikael

  SvaraRadera
 7. Ryssland flyttar nu Iskander-missiler som bland annat kan bära spräng-, kluster-, termobarisk- eller EMP-stridsspets och även kärnvapen, till staden Kherson i Ukraina. Om dessa ska användas för att "försvara" de nya gränserna vet vi inte, men det är en allvarlig upptrappning från Rysslands sida i kriget.

  https://en.rua.gr/2022/10/01/russia-deploys-iskander-m-missiles-to-kherson-within-reach-of-odessa-lvov-and-kyiv/

  https://www.youtube.com/shorts/J12rMAXGMsU

  Mikael

  SvaraRadera
 8. Något intressant med den judiska månaden Tishrie som vi är inne i är att den judiska traditionen sägar att det både är här att Adam skapades och Jesus föddes

  https://www.hebrew4christians.com/Holidays/Fall_Holidays/Elul/Creation/creation.html

  Mikael

  SvaraRadera
 9. USA ser en fantastisk möjlighet efter att Nord Stream bombats sönder!

  https://bit.ly/3fDnQ5j

  USA erkänner helt öppet när man läser mellan raderna och skäms inte över det heller! USA vill verkligen ha krig mot Ryssland!

  Guds frid

  SvaraRadera
  Svar
  1. F.d amerikansk regeringsrådgivare säger att Polen, Sverige och Danmark i samarbete med USA ligger bakom sabotaget mot Nord Stream!

   https://bit.ly/3RwF5T9

   Detta är krigsbrott och ansvariga politiker i respektive land borde ställas till svars! Europa är på väg mot en mycket hård och kall vinter!

   Bröder och systrar! Förbered er förutom andligt även praktiskt och mentalt!

   HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka!

   Guds frid

   Radera
 10. I can only imagine

  https://www.youtube.com/watch?v=DU0MwNpRq6M

  Kan vi föreställa oss den dag då vi kommer att få se Herren ansikte till ansikte. Kan vi föreställa oss den dag, då han kommer att torka varje tår från vår kind. Kommer vi att jubla i salighet, eller falla ner på våra knä och tillbe? Kommer att vi att omfamna vår Frälsare och Herre eller fälla tårar i ordlöst tacksamhet?

  Rom 14:17

  Vi lever i en tid där Jesu återkomst aldrig har varit så påtaglig som den är just nu. De senaste dagarna har Herren gett mig en övernaturlig frid, att han är med oss och vi behöver inte vara oroliga. Han är på väg för att hämta oss hem till sig. Den helige Ande har övernaturlig glädje och frid att ge oss, och han har lovat att vara med oss.

  Herrens rika välsignelse

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vilken underbar dag/ stund det blir
   När vår frälsare vi ser öga mot öga
   Jag tror vi faller ner på knä o tackar för hans tålamod med oss
   Hans stora kärlek som ingen i Världen kan ge oss.Jesus som gång på gång lyft oss när modet fallit och man saknar nödig kraft.
   TZ

   Radera
  2. Amen TZ. Jag tänker också om det är möjligt att stå upp i Herrens närhet i all hans härlighet och kraft. Jag tror att kärleken och härligheten som går ut från honom, där vi känner Herrens hjärta på nära håll, gör att vi helighet och i tacksamhet går ner på våra knän och bara tillber. Han är så helig, mäktig och allt igenom god. Vår älskade Herre och Gud.

   Tänk vilken dag!

   Mikael

   Radera
 11. Det är många som längtar till uppryckandet men varför ska det spekuleras så mycket i när det ska ske då endast Herren vet då det ska ske?!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det viktigaste när det gäller uppryckandet är själva väntan, längtan och trösten i den. Sedan kan det vara svårt att undgå att se på särskilda tider, om det nu är på det sättet att Herren uppfyller tider och högtider när det gäller Herrens komma? Jag tror och står för den imminenta väntan efter Herren där vi ständigt ska vara vakna och väntande, samtidigt kan jag se att Herren använder tider och högtider för att fullborda löften. Det som kanske är viktigast här är att när vi upplever tidstecken, som Herren bad oss om att lägga märke till, så ska vi ha en förståelse för att "dagen närmar sig" och vi ska ha en vetskap om att Jesu återkomst är närstående. Så jag önskar inte en överspekulation när det gäller bestämda dagar, men att vi lever med en förståelse av att Jesus kommer mycket snart.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 12. Yeshua Hamashiach - Jesus är HERREN!

  https://bit.ly/3C3apDg

  En underbar sång! HERREN JESUS KRISTUS kommer snart tillbaka!

  Guds frid

  SvaraRadera
 13. Det här kanske kan låta konstigt. Men ni som läser detta får gärna be för mig. Jag vet att jag inte är på rätsida med Gud. Och jag är livrädd för att jag är på väg åt fel håll när det kommer till evigheten. Be snälla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dyrbare broder. Jag känner inte till ditt liv, eller vad som har gått fel, men det jag vet är, att även om vi går tusen steg bort från Herren, så är han bara ett steg ifrån oss. Han är alltid trofast även om vi ibland är trolösa. Om du visste hur mycket Herren älskar dig, och önskar att ta dig i sina armar och göra allt nytt. Han vill förlåta det som har gått fel, upprätta det som har gått söndar och hela det som är brutet. Han står med öppna armar och väntar på oss när vi har kommit väck från vägen, så skynda dig in i hans öppna famn, för han har bara nåd, kärlek och fullständig upprättelse för dig. Så ber jag om att Herren ska ge dig en övernaturlig frid, så du vet från djupet av ditt hjärta, att du tillhör honom och är hans barn. Inget kan skilja dig från Herrens kärlek till dig. Så det enda jag kan höra Herren säga är: -Kom....

   Hela forumet lyfter upp dig inför Herren och ber för din situation.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 14. Guds frid, Herrens "älskade, kallade och heliga" (Rom 1:7)

  Även i natt vaknade jag precis kl. 03.10 och här på morgonen läste jag igen dessa underbara ord från Upp 3:10, där Herren lovar att bevara oss från prövningens stund

  "Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet ska jag bevara och rädda dig ur prövningens stund som ska komma över hela världen för att pröva jordens invånare. 11 Jag kommer snart. Håll fast vid det du har så att ingen tar din krona."

  Jesus kommer mycket snart, för att hämta oss hem, bevara oss och rädda oss från det mörker som är på väg över världen. I den tid som är får vi hålla fast i det som Herren har gett oss, och bevara vår krona.

  En välsignad dag till alla

  Mikael

  SvaraRadera
 15. Guds frid, Herrens "älskade, kallade och heliga" (Rom 1:7)

  Även i natt vaknade jag precis kl. 03.10 och här på morgonen läste jag igen dessa underbara ord från Upp 3:10, där Herren lovar att bevara oss från prövningens stund

  "Eftersom du har bevarat mitt ord om uthållighet ska jag bevara och rädda dig ur prövningens stund som ska komma över hela världen för att pröva jordens invånare. 11 Jag kommer snart. Håll fast vid det du har så att ingen tar din krona."

  Jesus kommer mycket snart, för att hämta oss hem, bevara oss och rädda oss från det mörker som är på väg över världen. I den tid som är får vi hålla fast i det som Herren har gett oss, och bevara vår krona.

  En välsignad dag till alla

  Mikael

  SvaraRadera
 16. NATO slår alarm!

  Nato slår alarm då Ryssland har släppt atomubåten Belgorod som kan vara på ett uppdrag. Belgorod är världens längsta kärnkraftsubåt som är 178 m lång och är avsedd för specialoperationer.

  https://opera.news/za/en/military/2a69400be64c6384f249ed2a8053da08

  Mikael

  SvaraRadera
 17. USA gör liknande tilltag och sjösätter världens mest avancerade hangarfartyg med plats till 9000 soldater och kärnvapen. Det ser ut som att bägge sidor rustar upp om det otänkbara skulle ske.

  https://www.dailystar.co.uk/tech/news/deploys-worlds-most-expensive-military-28144005

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Idag 4 Okt har Christer Ågren Apostlagärn 29 och Holger Nilsson talat in på Christers sida ett klipp som heter Var beredda
   Titta gärna in o lyssna

   Radera
  2. Underbart och tack för tipset. Dessa två underbara bröder som Herren använder på ett mäktigt sätt att sprida budskapet om Jesus och den tid vi lever i.

   Mikael

   Radera
 18. Förstlingskärvan

  3 Mos 23:10 - När ni kommer in i det land som jag ger er och ni bärgar in dess skörd, skall ni ta den kärve som är det första av er skörd och bära den till prästen.

  3 Mos 23:14 - Ingenting av den nya skörden, varken bröd, rostade ax eller korn av grönskuren säd, skall ni äta förrän på den dagen, inte förrän ni har burit fram offergåvan åt er Gud.

  Jak 1: 18-19 - I kraft av sin vilja födde han oss på nytt genom sanningens ord, för att vi skulle vara en förstlingsfrukt bland dem som han har skapat. Detta vet ni, mina älskade bröder.

  Herren är tydlig med att församlingen är förstlingsfrukten eller förstlingskärvan. Innan man använde eller tog något av skörden skulle förstlingskärvan först bäras in till prästen.

  Jag läste ett äldre inlägg där Tage Bergman skriver följande om denna förstlingsfrukt:

  ”Förstlingskärven är en bild på oss som förstfödda och friköpta, den är även en bild på uppryckandet. Vi rycks upp, och möter Jesus i skyn, och han för oss till sig i sin Faders hus [kammare] där han har berett rum åt oss (Joh. 14:2). Där är vi tills vreden [vedermödan] har gått över jorden. Det här är det första som händer i skördetiden [vedermödan], innan något annat skördas. Vedermödan kan inte börja innan det här har ägt rum.”

  Herren kommer med andra ord att hämta oss före vedermödans tid, före Antikrist framträdande och före det att något annat skördas, när vi talar om ändetidens skörd.

  Maranatha

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Halleluja..Amen!!🙏
   Y.A.

   Radera
  2. Amen! Underbara löften. Herren kommer snart

   Radera
 19. Älskade, kallade och heliga

  Rom 1:7 – Jag hälsar er alla som bor i Rom, ni Guds älskade, hans kallade och heliga

  Jag tittade närmare på dessa underbara verser i Rom 1:7. När Paulus kallar församlingen för ”älskade, hans kallade och heliga”, så var det inte bara en särskild hälsning till denna skara. Det är en gemensam benämning till alla dem som tillhör Herren. Det är på samma sätt som Herren ser oss på. Vi är älskade, kallade och heliga, genom Kristus.

  När vi tittar närmare på dess tre ord, så kan man se Herren underbara kärlek och nåd till oss. Ordet ”älskad” har sitt ursprung från ordet ”agape”, som är Herrens villkorslösa kärlek till oss. En kärlek utan gränser, ständigt närvarande och utan att mista sin kraft. Herren kan med andra ord inte älska oss mer än han gör.

  Ordet ”kallad”, så betyder det ”inbjuden eller kallade till ett ämbete eller till frälsning”. Herren har av nåd erbjudit sin frälsning till oss. Det är en gåva, genom tron, inte på grund av egna gärningar men något som bara har med Herren och hans verk att göra (Efe 2:8). Vi har upplevt ett kall och en inbjudan till denna underbara frälsning. Vilken underbar nåd!

  Ordet ”helig” betyder avskild av (eller för) Gud. Vi är avskilda av och för Herren. Precis som templet i GT skulle vara en särskild byggnad, avskild för Herren, så är vi borttagna ut ur den här världen, för att tillhöra honom. Vi är annorlunda, för vi tillhör inte den här världen, men har dött bort ifrån den, i Kristus. Nu tillhör vi Herren och genom Herrens nåd, kan vi stå rättfärdiga inför Gud. Denna underbara och oförtjänta helighet, kommer på samma sätt från Herren.

  Mikael

  SvaraRadera
 20. Hur skall man våga längta efter något när man är rädd att bli kvarlämnad. Jag vill vara tillräckligt men vågar inte riktigt längta efter dagen Gud skall hämta oss. Känns man alltid kan göra mer.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid och tack för att du delar dina tankar. Jag tror att det är många, inklusive mig själv, som många gånger har kämpat med tankar om att man är ovärdig i förhållande till uppryckandet, frälsningen och det att överhuvudtaget tillhöra Herren. Det vi ofta gör att vi jämför våra egna svagheter, nederlag och tillkortakommande med Herrens helighet och fullkomlighet. Vi vet natruligtvis att dessa två sakar, vår egen mänsklighet och Herrens fullkomlighet går och kan inte jämföras. Därför är Paulus tydlig med att förkunna att "Ty av nåden är ni frälsta genom tron, inte av er själva, Guds gåva är det, inte på grund av gärningar, för att ingen skall berömma sig (Efe 2:8). Allt eget beröm, gärningar och egen förmåga är helt utesluten när det kommer till frälsningen och det att tillhöra Herren och hans skara. Allt som har med korset, frälsningen och det eviga livet att göra är endast av nåd, genom tro.
   Precis som du vill jag gärna vara tillräcklig och göra mitt bästa inför Herren, men jag vet också, att det hjälper föga när det handlar om självrättfärdighet. Så den svåra utmaning för oss här i vår vandring på jorden, är att våga lite på att vi är "älskade, heliga och kallade", inte för vår egen skull med på grund av HONOM. Det finns absolut ingen fördömelse eller rädsla i Herren, och jag ber att den helige Andes övernaturliga frid och trygghet ska fylla ditt hjärta, så att du vågar tro på att du är älskad och värdig i Herren.

   Vi ses snart på himlens sky!

   Mikael

   Radera
 21. En fråga! Ska vi ta kärnvapen upptrappningen på allvar eller är det skrämseltaktik?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kort svar och som jag uppfattar det - Ja, vi ska ta det här väldigt allvarligt och allt tyder på att vi redan har gått in i ett nytt och mer allvarligt skeende. När vi upplevde Ryssland invasion här i februari, så passar det väldigt bra in i den tid vi lever i och det världskrig som uppebarelseboken talar om ska komma. Det här kommer aldrig att gå tillbaka till det normala igen. Det är en slags dominoeffekt, som har gjort att "rykten om krig" och inte bara i Europa, aldrig har varit mer allvarlig. Men det är samtidigt också ett tecken på att Herren mycket snart kommer att hämta sin församling, så att den 70:e och sista årsveckan kommer att få sin början.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. OM den här nyheten stämmer, så ser det ut till att ett kärnvapenkrig snart bryter ut. Putin skulle i så fall redan sitta gömd i en bunker och har tagit beslutning om ett kärnvapenanfall. Om vi är så nära ett kärnvapenkrig, så betyder det samtidigt att Herren är på väg efter sin församling.

   https://warnews247.gr/orgiazoun-ta-dytika-mme-to-nato-enimerose-gia-epikeimeno-pyriniko-chtypima-tis-rosias-o-poutin-echei-apofasisei/

   Mikael

   Radera
  3. Tack broder för snabbt svar och dina tankar runt detta! Kände att jag behövde få höra från dig, några kanaler varnar för ett större krig som kanske är på väg in över oss. Vi såg videon från Flammor igår och vi behöver vara beredda på sämre tider, ofattbart att de har sänkt nivån om att använda hemska vapen.

   Guds Frid

   Radera
  4. Ja, allt tyder på att vi nu är inne i slutskeendet för Guds församling, men för den här världen har det dessvärre bara börjat. Den här situationen kommer att eskalera och kan leda till det scenario som uppenbarelseboken beskriver.

   Men Herren är med och tar hand om oss. Låt oss komma i håg varandra här på forumet i bön. Många är otrygga och rädda för vad som ska komma och vi behöver Herrens övernaturliga frid.

   Mikael

   Radera
  5. Visst! Vi ska tänka på varandra och ha varandra i åtanke när vi läser och skriver här och i bönen.

   Radera
 22. En fråga! Om nu kärnvapenkrig utbryter även om det skulle vara begränsat kan då detta innebära att andra inseglet bryts? Personligen tror jag att om nu missiler avfyras kommer det bli begränsat då Bibeln säger att jorden skall för evigt bestå!

  Guds frid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror att det andra sigillet bryts och löper parallellt med den fjärde vredesskålen som kan vara på väg! Skålen töms över solen och människorna bränns av eld, våldsam hetta. När kärnvapen detonerar blir det enorm hetta och därför finns det risk för att tredje världskriget är nära förestående. Jag håller med om att det kan vara begränsat eftersom Uppenbarelseboken 6:8, de fick makt över en fjärdedel av jorden, att döda med svärd, av hungersnöd, av pest och jordens djur. Kärnvapenbärande nationer USA, Europa med Ryssland och Kina ligger sämre till eftersom dessa är i konflikt.

   Guds frid

   Radera
  2. Men när skulle då den första, andra och tredje vredesskålen har skett? Anser du vidare att basunerna redan har påbörjats?

   Guds frid

   Radera
  3. Den första skålen har redan tömts över jorden och sker kontinuerligt, det händer sedan våren 2021! Basunerna har också påbörjats, någon eller några med kvarvarande effekt! Den femte basunen var gräshoppsarmen som lösgjordes från bottenlösa gropen "corona" den sjunde var införandet av pharmakeia! Håller du med?

   Guds frid

   Radera
  4. Guds frid. Nej, jag håller inte med. Herren kommer inte att bryta några sigill, basuner eller vredesskålar innan församlingen är borttagen. Jag är helt överbevisad om att vi inte är inne i vedermödan ännu, även om vi ser tecken på att den här närstående. Uppryckandet, Antikrist framträdande etc. återstår.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 23. Vi kommer att bo på denna jord när vi går in i milleniet men när den tiden är slut står det nya himlar och jord? Hur tyder vi det, är det denna jord som moderniseras?

  SvaraRadera
 24. Enligt LP skall himmel och jord brinna, höjder och berg försvinna, kan det vara så att planeter ramlar ner på jorden och täcker över och gömmer våra dumheter🤔

  SvaraRadera
 25. Jag har tidigare skrivit ett inlägg om den jord vi bor på i dag, 1000-års rikets jord och sedan det nya Jerusalem som kommer ner från himlen.

  http://denytterstatiden.blogspot.com/2017/02/en-ny-himmel-och-en-ny-jord.html

  Egentligen är det väl frågan inte så viktig om det är en förnyad eller nyskapad jord vi kommer bo på, men att i fullbordan av allt, kommer Gud att skapa nya himlar och en ny jord. Herren kommer att slå i hop sin himmel, med ett nytt universum för att skapa en perfekt boplats, som kommer att vara vårt hem för evigt. Det nya Jerusalem är vårt eviga hem.

  Himmelriket där Gud bor, kommer att expendera till att omfatta hela universums skapelse, som kommer att formas och förvandlas till en perfekt och härligt domän, som passar för himlens härlighet. (2 Pet 3:13, Jes 65:17-19)

  Mikael

  SvaraRadera
 26. Vet du något mer om sista basunen, är det över?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror du tänker på det sista basunen, som man blåser i ett jubelår som då är Jom Kippur? Nymånen sågs den 27 september, så beroende på om man räknar den 27 som den första dagen, så hamnar vi på den 7 eller senast den 8 oktober.

   Mikael

   Radera
  2. Ja de är över. Nu får ni vänta 7 år till. ( ursäkta sarkasmen)
   Jag tror faktiskt de är allt för många som känner sig vilsna och oroliga i den tid som är och då drar men efter alla halmstrån som kan ge de svar man vill ha. Exempelvis att uppryckandet skulle ske nu runt de judiska nyåret. Då skulle från de oroliga tiderna.
   De förslås inte från någon här att själv be, läsa bibeln och söka svaret själv med ledning av den helige anden!?! Alla vill ha en Quick Fix och få svaret serverat. Jag tror inte de funkar så. Uppryckandet kommer när ytterst få förutspått det tror jag!
   Jag tror de dröjer nåt eller några år till. Men sådana kommentarer brukar raderas.

   Radera
  3. Guds frid, Mats. Tack för din kommentar.
   Jag har tidigare svarat andra med tanke på Herrens imminenta återkomst genemot den tanke att Herren använder sina högtider till att fullborda sin återkomst (även då uppryckandet). Jag är absolut tillhängare till tesen om Herrens imminenta återkomst, som kan ske när som helst och också utanför Herrens högtider. Om man ser tillbaka på mina inlägg genom åren, så är det också dessa som fyller mest. Dvs. Jesus kan komma när som helst, det finns inga tecken som först måste uppfyllas och vi skal leva i en ständig förväntan. Men sedan finns det två högtider som jag ändå brukar nämna varje år, den ena är Pingst och den andra är basunhögtiden, för båda två är starka förebilder på uppryckandet. När vi sedan vet att de första uppfylldes vid Herrens första komma, och de sista kommer uppfyllas vid Herrens återkomst till Israel, så kan man inte annat än att ställa sig frågan om också uppryckandet uppfylls genom en högtid?

   Ingen har riktigt kolla på Herrens kalender, och inte heller jag. Många argumenterar för att basunhögtiden är i september, och andra att vi i år har en leap-month, dvs. att vi ska lägga till en extra månad. Jag tror att det viktigaste är att vi lever i en ständig förväntan och att tecknen visar oss att vi närmar oss "dagen". Vi lever i tiden och min absoluta överbevisning är att det inte kommer att gå ytterligare 7 år till. Vi behöver bara titta ut över världen för att få en förståelse för att det inte är lång tid tills dess att Herren kommer.

   Det tredjevärldskriget, GOG-kriget, Antikrists framträdande och vilddjurets märke är bara några sakar som vi kan se är på väg och det är inte lång tid kvar. Om man har en personlig tro på att Herren först kommer om ett par år, så tror jag att det är det samma som att säga "att min Herre dröjer" och inget tyder på att utvecklingen i den här världen kan fortsätta utan att det har stora konsekvenser. Något av det viktigaste här är ju det faktum att vedermödan inte kan inträffa innan församlingen först är borttagen, så fortfarande är nådens dörr öppen.

   Så det är inte tala om ett "Quick Fix" här. Om uppryckandet kommer genom ett uppfyllande av Herrens högtider eller genom den imminenta händelsen, så gör man klokt i att varje dag förvänta och göra sig beredd för Herrens komma.

   Mikael

   Radera
  4. Mark Biltz som du brukar hänvisa till Mikael har enligt honom själv räknat fram att människan nu är 5993 år! Det skulle innebära om nu Mark Biltz har rätt att den sista årsveckan började 27 september vilket innebär att vi skulle ha gått in i vedermödan! Hur ser du på detta nu? Har Mark Biltz rätt eller fel? Han har ju rätt om nu människan är 5993 år!

   Guds frid

   Radera
  5. Guds frid,

   Det finns många "räknesätt" som om årstal stämmer är väldigt intressanta. Det ena är den som du själv nämner, dvs. att vi lever 1 vecka från år 6000. Vi skulle i så fall gå in i det sjunde årtusendet om sju år, som då är 1000-års riket. Det är 2000 år sedan Jesus trädde in i sin tjänst och skulle bli messias. Det blir han i stället 2000 år senare dvs. i 2029. Vi går in i den 11:e årsveckan efter Israels födelse, som står för kaos och oordning. Sedan har vi fikonträdets profetia, som talar om att den generation (70-80 år) som ser Israel bli en generation, ska se ändetidens profetior uppfyllande.

   Så det finns många saker som pekar på den tid vi lever i nu. Jag tänker att vi får ge året ut, men om Herren inte skulle komma tänker jag att det beror på två saker. Vi använder inte rätt kalender i förhållande till Herrens sätt att räkna. Vi har till exempel inte i så fall rätt förståelse för fikonträdets profetia eller människans skapelse år, eller så gör Herren som han vill och går ut över det vi förväntar med hensyn till tid.

   Tiden får visa och det kan ju vara på det sättet att vi är en månad efter. Vi får se hur det utvecklar sig, för brevid dessa milstolpar där vi ser tidsräkningar som talar för Herrens komma, så vittnar tidens tecken att tiden är mycket knapp. Ingen har den fulla förståelsen, men när Herren kommer, så kommer allt ge mening, och det kommer ske på precis rätt dag i rätt tid.

   Jag är inte så nervös för att uppryckandet inte sker, men hur länge vi kommer att få vara med i dessa sista dramatiska månader som kan vara kvar.

   Mikael

   Radera
  6. I min ungdom predikades och sjöngs om att Jesus kommer mycket snart, "tänk om han kom idag" alla väntade, nu sägs det i många kyrkor att allt inte är uppfyllt, att evangelium inte har nått alla ännu, samtidigt som församlingar fylls med mycket som inte har där att göra, många äldre som är grunden i församlingar körs över på olika sätt, många kan inte ens gå på grund av ljudvolym, röstningar genomförs med datorer som äldre är dåliga på, fick nyss reda på att ett allvarligt beslut tagits via datorer av alla medlemmar i församlingen, men varken jag eller mina vänner har någon vetskap om detta, (ungefär som Putins röstning) vet om när det skulle tas ett viktigt beslut i min ungdom, att alla ringde runt för att så många som möjligt av oss skulle ställa upp för att rösta "rätt" för mig känns det som bedrägeri, idag röstas det för olika bokstavskombinationer, då gäller det att få rätta människor att ställa upp för att rösta.

   Radera
  7. Guds frid,

   Ja, det är en väldig tråkig utveckling. När det gäller "evangeliet om riket som ska förkunnas i hela världen", så är det viktigt att poängtera att det är ett löfte som först blir upfyllt under vedermödan och i tusenårsriket.

   Det evangelium som predikas är inte det nådens evangelium som blir predikat i församlingens tidsålder, men i stället evangeliet om riket. Detta evangelium blir predikat av de 144000 utvalda judarna som kommer att förkunna Messias upprättelse av det messianska riket. Nådens evangelium som vi känner det blir avslutat i och med att församlingens tidsålder blir avslutad.

   Mikael

   Radera
  8. Matt 7
   21 Icke kommer var och en in i himmelriket, som säger till mig: ’Herre, Herre’, utan den som gör min himmelske Faders vilja.

   Apg 2
   21 Och det skall ske att var och en som åkallar Herrens namn,
   han skall varda frälst.’

   Har undrat mycket över dessa texter, räcker det med Herre Herre i dom yttersta dagarna.

   Har också tänkt på hur församlingar bryts ner och fylls med sådant som för mig känns helt fel, kanske räddas dessa som får fel kunskap, men vad händer med dom ledare  som bryter ner församlingar och splittrar.

   Matt 18:7
   Ve världen för förförelsers skull! Förförelser måste ju komma; men ve den människa genom vilken förförelsen kommer!

   Radera
 27. Har Salomos tron just blivit upptäckt?

  https://bit.ly/3ErmEfI

  Guds frid

  SvaraRadera
 28. Kära Syskon,

  Det här är dessvärre allvarliga nyheter på den senaste utveckling

  Ni har säkert följt med i de senaste nyheterna och utvecklingen i kriget mellan Ryssland och Nato. Det är förundransvärt och häpnadsväckande hur snabbt utvecklingen går, och att det allt mer ser ut till att vi är på väg i en global konflikt där kärnvapen kommer användas.

  Det tredje världskriget och den ”stora olyckan” kommer allt närmare. Här är några nyheter bara från de senaste dagarna:

  Samtidigt med att Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj nämns i förbindelse med Nobels fredspris kommer han med ett motsägande upprop. Ukrainas president uppmanar nu västvärlden till ”ett förebyggande anfall på Ryssland”, så de vet vad de kan förvänta sig, om de använder kärnvapen (!). Nato har ju tidigare hotat Ryssland att slå tillbaka med kärnvapen om Ryssland skulle använda dessa. Men nu menar Zelenskyj att man ska ta första steget och slå till först. Skulle presidenten få sitt önska uppfyllt, så skulle det omedelbart utlösa ett tredje världskrig.

  https://www.zerohedge.com/geopolitical/zelenskys-call-nato-preemptive-strikes-russia-attempt-spark-ww3-kremlin-says

  Stämmer det här så finns det redan amerikanska trupper i Ukraina som slåss mot Ryssland:

  https://www.youtube.com/watch?v=VTNbxxUA9fA&t=2s

  För första gången så är det USA som kommer med en doms-besked och inte Ryssland. Biden går nu ut och säger att ”Armageddon närmar sig”. Det är Biden varnar för att världen skulle möta "Armageddon" om Putin använder ett taktiskt kärnvapen i Ukraina. I sin skarpaste bedömning hittills säger USA:s president att världen är det närmaste den har kommit kärnkraftskatastrof på 60 år

  https://www.theguardian.com/us-news/2022/oct/07/biden-warns-world-would-face-armageddon-if-putin-uses-a-tactical-nuclear-weapon-in-ukraine

  Rysslands president Vladimir Putin påstås förbereda ett kärnvapenangrepp från en bunker som rymmer högsta tjänstemän, familj, vänner och säkerhet för presidenten. Det ser ut som att det är en utveckling som inte går att stoppa. Desto mer trängda Ryssland är, desto mer desperata blir deras handlingar.

  https://www.mirror.co.uk/news/world-news/vladimir-putin-hiding-bunker-preparing-28149497

  Det är länge sedan att jag har nämnt Birger Claessons och Ingvar Harknäs profetia om en rysk invasion av Sverige. Det är sådana profetior man helst vill blunda för och verkligen tro och hoppas att det inte sker. Samtidigt så har jag haft en oroskänsla i mitt hjärta den senaste tiden, om att detta scenario dessvärre kan bli en verklighet. Igen uppmanar jag att be för vårt land och våra gränser och att Herren ser i nåd till vårt land.

  http://denytterstatiden.blogspot.com/2018/01/den-roda-hasten-och-rysk-invasion.html

  Vi lever i allvarstider, men där vi samtidigt kan förvänta Jesu dyrbara återkomst

  Jesus kommer snart!

  Mikael

  SvaraRadera
 29. Ja, bröder och systrar, nu eskalerar det snabbt. Jag är faktiskt överraskad över Putins låga agerande i detta kriget hittills men det hela verkar skruvas upp så till slut blir han tvungen att agera ordentligt. Då är frågan, vad gör han? Jag själv har hela tiden tänkt att han för sin egen och Rysslands skull borde genomföra ett blixtanfall mot USA:s kuster och dess städer gemensamt med Kina, alternativt Pentagon och andra militära baser. Genom att genomföra en sådan aktion skapar han en chockverkan i både USA och NATO. Den enorma ubåten Belgorod försvann nyligen från övervakningen och vi vet inte var den befinner sig nu. Den ubåten kan bestyckas med det värsta Ryssland har i sin arsenal när det gäller ubåtar så vi har all anledning att vara oroliga. Vidare verkar det som att Ryssland har tillräckligt med ubåtar för att både skicka en skvadron till USA som fixar anfallet där samtidigt som man kan behålla tillräckligt många här i Europa utifall det behöver anfallas här också. Då pratar vi enbart ubåtar. Vi vet ju att Ryssland, liksom USA har underjordiska baser med kärnvapenrobotar redo och dessutom på de ytgående krigsfartygen. Dessutom har vi Kina i bakgrunden som avskyr USA lika mycket som Ryssland. Det tål att nämnas igen, en militär union mellan Ryssland och Kina kan varken USA eller någon union i världen mäta sig med. Vi vet faktiskt inte heller vad för slags vapen Putin eller Xi har tillgång till som inte omvärlden känner till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Björn och tack för intressanta tankar. Ja, det ser ut som att Ryssland intill vidare har hållt tillbaka, men att han kanske på det sättet har förlorat mer än han hade räknat med. Jag tror som du att just nu ser vi en allvarlig eskalering från bägge sidor, och en annan lösning än krig ser dessvärre mer än omöjlig. Kina kommer också snart att röra på sig och röster säger att oktober/november kan vara då de sätter in mot Taiwan. Serbiens president gissade på en global konflikt inom ett par månader, och då hamnar vi i november. Med den här hastigheten och på det sätt som det utvecklar sig, så ser 2022 allt mer avgörande ut, och då tänker jag både på uppryckande och vedermöda.

   Mikael

   Radera
 30. Är delar av Krim bron saboterad eller är det gjort med CGI??

  SvaraRadera
 31. År 2022 är fortfarande högaktuell när det gäller uppryckandet, vedermöda och i förhållande till Herrens kalender.

  Flera källor argumenterar för att den sista banuen först blåser i november månad, beroende på vilken kalender man tar utgångspunkt i. Men jag kommer kanske inte dela så många mer datum i år, men mer att vi måste vara vakna i den tid vi lever i.

  Jag tror på Herrens 7000-åriga plan och jag tror på att vi om 7 år har fullbordat dessa 6000 år. En tanke kan vara att när Herren säger att vedermödans tid blir förkortad, kan det så vara att Herren i sin nåd, låter oss gå över tid, och att den i så fall bli förkortad genom att börja senare. Om Herrens sätter sina fötter på Oljeberget i 2029, och vedermödan först inleds i en kortare tidsperiod än 7 år, så har ju den tiden blivit förkortad. Upplever vi en nådatid, men där den tiden ändå på ett givet tidspunkt måste sluta och vedermödan går igång? Det är bara en tanke, men många saker tyder på det.

  Jag har inte hemma över dagen och kvällen, men jag släpper igenom inlägg men kanske utan möjlighet för att svara på dem just nu.

  Herren välsignelse, beskydd och kraft över var och en. Herrens nåd och kärlek är allt vi behöver i vår vandring med honom.

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det står i Bibeln att vedermödan blir förkortad för de utvaldas skull vilket jag tolkar som församlingen! Kan det vara så att när uppryckandet sker blir ju vedermödan förkortad för församlingen?

   Guds frid

   Radera
  2. Jag tror att det är någonting temporärt när vi rycks upp! Lärjungarna väntade in den helige ande efter att Jesus återvänt till himlen. Därför kan det bli något liknande när Herren återkommer, vi blir förvandlade med den helige ande, andligt medvetna med härlighetskropp när vi ser honom komma i skyn! Matteus 24:30

   Guds frid

   Radera
  3. "Se jag säger er en hemlighet: Vi skall inte alla insomna, men vi skall alla förvandlas, i ett nu, på ett ögonblick, vid den sista basunens ljud. Ty basunen skall ljuda och de döda skall uppstå odödliga, och vi skall förvandlas" (1 Kor 15:51-52)

   Jag tror det blir något alldeles fantastiskt underbart som vi inte ens kan föreställa oss och jag tror det kommer gå oerhört snabbt, men jag tror också att vi på något sätt genom Den Helige Ande kommer vara medvetna om det!

   Guds frid

   Radera
 32. Till anonym som skrev att basunerna och vredesskålalarna redan har införts! Jag håller inte heller med! Men vedermödan kan ha börjat den 27 september och om detta stämmer är andra inseglet mycket snart på väg att brytas!

  Guds frid

  SvaraRadera
 33. Har du sett Mark Biltz förarbete och forskning om sol och månförmörkelser, solen ska vändas i säckväv och månen förvandlas till blod, det bildar ett mönster och är bakgrunden till att sigillen öppnas? Om vedermödan börjar i september, när har sigillen öppnats?

  Guds frid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Ja, Mark Biltz gör ett jättearbete när det gäller tecken i himlen och vår förståelse för den tid vi lever i. Även om vi ser och har sett starka tecken i himlen, exempelvis blodmånen i maj och sedan tecknen i himlen vid Shavuot den 15 juni, så är dessa milstolpar när det gäller Herrens återkomst. Så även om tecknen har varit där, så har första sigillet och därmed vedermödan ännu inte börjat ännu. Det första sigillet är ryttaren på den vita hästen, som är antikrists framträdande. Det har ännu inte skett och församlingen är ännu inte borttagen. Så Guds församling väntar fortfarande på uppryckandet, som efterföljs av förbundet med de många, som triggar vedermödan och det första sigillet.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 34. Det börjar också att röra på sig i västra Ukraina, vid gränsen mot Belarus/Vitryssland. Det är Ukraina som just nu spränger gränsbroar mot Belarus. Den ryska nyhetsbyrån Interfax meddelade i dag att "nästan alla gränsbroar har sprängts, och gränsvägar och järnvägar är helt minerade"

  Det här kan också vara en farlig utveckling och en del av kriget, som drar in grannländer som Belarus. Belarus som i förvägen har spänningar med Polen.

  https://goodwordnews.com/ukraine-blows-up-border-bridges-with-belarus-minsk/

  Mikael  SvaraRadera