lördag 8 oktober 2022

Jesu återkomst före vedermödan!

 


Kära Vänner, 

Som ni säkert vet, har jag under årens gång skrivit en del inlägg som argumenterar för ett uppryckande före vedermödans tid. Dessa inlägg har jag tittat igenom och försökt samla, och förhoppningsvis är det något jag kan dela med er här någon gång i tiden framöver . Det blir ett lite längre inlägg, delat som en PDF, så man snabbt kan läsa och dela med andra.

Jag upplever att det mer än någonsin är viktigt att känna sig trygg i sin frälsning, och det att Guds församling blir hämtad innan Antikrists framträdande och vedermödans tid. Nu vi nu ser dessa överväldigande tecken i himlen och på jorden, låt oss då i stället glädja oss över att vår vandringstid snart är över, och det att Herren mycket snart kommer för att hämta oss hem. Här delar jag en liten försmak på själva början på det samlade inlägget:

Ett försvar för Pre-trib läran

En fråga många ställer sig i förhållande till Jesu återkomst, är när uppryckandet av de troende skall ske? Är det före, under eller efter vedermödans tid? Man talar om tre olika rättningar i frågan: pre-trib läran, mitt-trib och post-trib läran. Det här kommer att bli ett försvar för pre-trib läran. Det vill säga, att uppryckandet av de troende sker innan vedermödans start.

Israel, hedningarna och församlingen

När det gäller Jesu tillkommelse, så är det tre saker vi måste skilja åt. Det är Guds plan för församlingen, Israel och för hedningarna. Felet vi ofta gör är att vi blandar ihop Guds löften och planer för Israel, med och för församlingen. När församlingen tar Israels plats och omvänt, blir det fel. Vi måste alltså skilja på, när Gud talar till Israel och när Gud talar till församlingen.

På lagens tid var Israels folk de speciella bärarna av Guds frälsningsplaner. GT:s huvudtema är Messias, hans komma och hans rike – Det härliga, lovade riket, där judarna ska bli det centrala folket och Israel ska bli mittpunkt för jordens geografiska, politiska och andliga centrum. Herrens lag ska utgå från Sion, och hans ord från Jerusalem. Folkslagen ska strömma dit, och rättfärdighet, frid och frälsning ska råda på jorden, i detta fredsriket, som också är tusenårsriket.

Det profeterna såg

Heb 1:1 – Sedan Gud i forna tider många gånger och på många sätt hade talat till fäderna genom profeterna, har han nu i den sista tiden talat till oss genom sin Son.

Hela GT är full av löften, som blev givet och delat genom profeterna. Det var löften som handlade om Israel, som Guds utvalda folk, Messias, som den lidande tjänaren, Messias, som konung på Davids tron, ändetiden och det messianska riket (tusenårsriket). Det profeterna inte såg och något som Herren inte hade uppenbarat var den kristna församlingens tid, som är en parantes mellan Jesu första och andra komma. De såg med andra ord inte tiden mellan Messias lidande och den kommande härligheten (tusenårsriket) (I Pet 1:11).

Att folkslagen skulle bli frälsta som konsekvens av det messianska rikets upprättelse, var alltså ingen hemlighet i GT. Men att Herren hade förberett en särskild hushållning för hedningarna, genom att sända den helige Ande till jorden för att utvälja ett himmelskt folk vid Guds nåds evangelium, var en hemlighet på den tiden. Därför är heller inte församlingen nämnd i GT, och också väldigt begränsat i Jesu undervisning.

Församlingen – Kristi hemlighet

Efe 3:2–6 - Ni har ju hört om det uppdrag som Gud i sin nåd gav mig med tanke på er, hur jag genom en uppenbarelse fick lära känna den hemlighet som jag redan i korthet har beskrivit. När ni läser detta kan ni förstå min insikt i Kristi hemlighet. I forna generationer var den inte känd för människor så som den nu har uppenbarats genom Anden för hans heliga apostlar och profeter:  att hedningarna har samma arv som vi, tillhör samma kropp och har del i samma löfte i Kristus Jesus genom evangeliet.

Det grekiska ordet for hemlighet är ”mysterion” där huvudbetydningen är ”något som är helt nytt och inte har varit förut”. Denna fantastiska hemlighet, att vi hedningar har blivit medarvingar till Guds löften, blev först förmedlat genom aposteln Paulus, som fick del av det genom en uppenbarelse av Herren (Kol 1:25-27). Den helige Ande och församlingen är oskiljaktiga i denne hushållning. Den helige Ande är permanent inneboende i de troende, församlingens hjärta, och är panten på vårt arv intill uppryckandets dag.

I vår hushållning är församlingen den helige Andes tempel, det enda tempel som Herren känner till på jorden i dag. Att den helige Ande har tagit sin boning här på jorden, är egentligen det enda som är till hinder för att Antikrist kan träda fram.

Uppenbarelseboken är tredelad

Upp 1:19 – Skriv alltså ner vad du har sett och vad som är och vad som skall ske härefter.

Herren visar Johannes att uppenbarelseboken är tredelad. Det som Johannes redan har sett, det som har varit och det som ska ske härefter.

Vad du har sett

I Uppenbarelseboken kapitel 1 har Johannes sett den förhärligade Jesus ståendes ibland ljusstakarna av guld. Han ser den uppståndne segerherren från Golgata, stå mitt ibland de 7 ljusstakarna av (de 7 församlingarna) av guld, med 7 stjärnor (de 7 församlingarnas änglar) i sin hand. Johannes ser Jesus som den förhärligade människosonen, som lammet, som lejonet av Juda stam, som den store domaren och som Konungarnas Konung och herrarnas Herre.

Vad som är

I kap 2 och 3 ser han det som är. Johannes fick ta emot ett budskap till de sju församlingarna. Breven är en överblick över församlingens urskillnings tid, utifrån en profetisk och historisk tidslinje, helt i från församlingens födelse till Jesu återkomst. Sju brev som representerar församlingen och dess andliga utveckling genom alla tider, intill bortryckandet. Det första brevet sänds till församlingen i Efesos representerar församlingens första tid, nämligen den apostoliska tiden. Det sjunde och sista brevet sänds till Laodikea församlingen. Det andliga mörker som skissas upp i brevet är en beskrivning på den allra sista tiden innan Jesus kommer tillbaka. Det vill säga att Laodikea församlingen är vedermödans eller ändetidens församling.

Vad som ska ske härefter

Till sist skulle han skriva ner det som skulle ske härefter, med andra ord efter församlingens profetiska tid på jorden. Ordet ”härefter” är det grekiska ordet ”meta tauta”, som betyder ”efter dessa saker”. Dvs. vad som ska ske sekventiellt efter församlingens tidsålder, som är presenterat genom de sju breven.

Upp 4:1 – DÄREFTER (dvs, när församlingens tid på jorden är över, och den är blivit fulltalig) såg jag, och se, en dör stod öppen i himlen, och den röst jag först hade hört TALA TILL MIG, SOM EN BASUN, sade: ”KOM HIT UPP, så skall jag visa dig vad som måste ske härefter.” (nämligen efter församlingens tidsålder) GENAST kom jag i Anden, och se en tron stod i himlen och någon satt på tronen.

Församlingens uppryckande som är beskrivet i 1 Thess 4:16, kan jämföras med den uppenbarelse Johannes fick uppleva. Här representerar Johannes den uppryckta församlingen.  

Johannes såg en öppen dörr i himlen, en dörr som var öppnad för att församlingen skulle gå in och igenom den. Johannes får uppleva ”en stark röst”, ”en Guds basun” och ett ”uppryckande till Guds tron”. När Jesus talar och delar budskapet till församlingen är Johannes fortfarande kvar på jorden. När Jesus talar med Johannes om vedermödans domar som går ut över jorden, är Johannes uppryckt till himlen. Där är han tillsammans med Jesus och de 24 äldste, som är representerar den uppryckta församlingen omkring Guds tron.

Vi får ett himmelskt ”screanshot” i kap 4 och 5, som är efter uppryckandet men före vedermödans tid på jorden. I kap 6-19 är vi tillbaka på jorden, och i fågelperspektiv ser Johannes vedermödan utspela sig på jorden.

57 kommentarer:

 1. Synd att det inte finns en gillaknapp för detta var så bra 👍

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid, Erica.

   Underbart att det välsignar
   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 2. Om församlingen är den helige Andes tempel, har du någon tanke om utvecklingen i våra församlingar, finns det någon Helig Ande i dagens församlingar, det räcker att läsa Världen idag, och se mål mening och beslut, som gör mig ledsen, att skolor idag försöker övertyga elever, att man kan "älska" alla, men när ungdomsledare i församlingen har samma budskap som påverkar andra unga, att välja den vägen då går det på tok.

  SvaraRadera
 3. Håller med.Det stora avfallet bibeln talar om är ju i många församlingar idag . Den Helige Anden är bedrövad. Ofrälsta kan ju inte avfalla.Jag undervisade om vikten av omvändelsen igår på facebook och en kvinna som var med i en församling kallade mig för störd .. Trots jag hänvisade till Jesus egna ord i uppenbarelseboken . Till Ladiocea församlingen. Jag blev bedrövad i DHA . Förstår mer o mer hur nära vi är uppryckelsen . Håll ut syskon i denna tuffa tid. Vi ser på målet

  SvaraRadera
 4. Håller med att ofrälsta inte kan avfalla, men hur undervisar man på "falceboken" som den ibland kallas, jag testade att vara med där för flera år sedan, men la ner när jag fick kunskap om att storföretag kan betala för att kolla sina anställda.
  Går du in till en "vän" och pekar på "sanningar" då kan jag förstå kvinnan, men om det är en sluten grupp som söker kunskap, då förstår jag inte.

  Jag kan inte säga när jag blev döpt i DHA, men som Paulus visar tydligt i Rom 7:21f känner jag också, jag har alltid sedan mycket tidig ålder levt nära Gud, döptes i 16års ålder, men det gjorde ingen skillnad, söker hela tiden kunskap.

  SvaraRadera
 5. Låten ingen bedraga eder på vad sätt det vara på. Ty först måste avfallet hava skett och Laglöshetens människa, fördärvets man, hava trätt fram.

  Idag ser vi avfallet och alla bör känna till vad nästa steg blir!

  Guds frid

  SvaraRadera
 6. Uppdatering gällande den röda kvigan! Hemlig offerplats avslöjad! Tredje templet kommer!

  https://bit.ly/3yrrDcm

  Återigen en mycket intressant video från Bibelläraren Nelson Walters! Enligt Nelson Walters kan offrandet börja nästa år 2023! Det är flera profetiska händelser som kan komma utspelas nästa år! Erdogan kommer utropa det ottomanska imperiet, FN bildar världsregering och FN är en stor del av Babylon samt att judarna kan tidigast börja offra nästa år som är en förutsättning för att templet skall byggas upp!

  HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka! Amen

  Guds frid

  SvaraRadera
 7. Lövhyddohögtiden

  Den sista av hösten och årets stora högtider har precis börjat i Israel. Men i och med att nymånen först visade sig den 27 september, så börjar den egentligen två dagar senare, den 11 oktober.

  Sukkot (hebreiska סוכות eller סֻכּוֹת sukkōt) eller lövhyddohögtiden är en högtid som årligen infaller den 15 tishri i den judiska kalendern, vilket motsvarar sent i månaden september eller tidiga oktober, och varar sju dagar samt avslutas med ytterligare två helgdagar, shemini atzeret och simchat Tora. Sukkot är plural av hebreiskans sukka, hydda, vilket är högtidens viktigaste symbol.

  Joh 1:14 - Och Ordet blev kött och bodde (tabernaklade) bland oss, och vi såg hans härlighet, den härlighet som den Enfödde har från Fadern. Och han var full av nåd och sanning.

  Den här högtiden är spännande av flera orsaker. Det var under den här högtiden att Herren föddes, då han kom och bodde (tabernaklade) hos oss och slog upp sitt tält bland människor. Det är också den hö, gtid som kommer att fullbordas när 1000-års riket börjar, så den också är bild på det messianska riket.

  Sak 14:16 - Det ska ske att var och en som är kvar av alla de hednafolk som kom emot Jerusalem ska dra dit upp, år efter år, för att tillbe Kungen, Herren Sebaot, och fira lövhyddohögtiden. 17 Men om någon av jordens folkstammar inte drar upp till Jerusalem för att tillbe Kungen, Herren Sebaot, blir det inget regn över dem.

  Något annat intressant med denna högtid är att den kommer fortsättas att firas under 1000-års riket. Om inte hednafolket drar upp till Jerusalem att fira denna högtid, kommer Herren att straffa folken så att regn inte faller ner. Då kommer vi att fira Herrens födsel, israeliternas ökenvandring ur Egypten till landet Kanaan och upprättande av det messianska riket.

  Mikael

  SvaraRadera
 8. General Harmagedon

  Många undrar sig vad Rysslands nästa drag kommer att vara efter att bron till Krim blev delvist förstörd. Händelsen ses som ett stort bakslag för den Putin, som själv invigde bron för fyra år sedan. Nu försvåras möjligheterna för Ryssland att få in krigsmateriel och förnödenheter till Krim och Cherson-regionen.

  Armégeneralen Sergey Surovikin, som har lett den "södra" gruppen av trupper i Ukraina och Donbas, kommer att ta över befälet över ryska styrkor. Sergey Surovikin går under tilltalsnamnet: General Harmagedon". Namnet är en hänvisning till hans hårda och oortodoxa inställning till militära operationer,

  https://www.newsgram.com/conflict/2022/10/09/russia-ukraine-war-putin-has-a-new-asset-against-ukraine-and-hes-called-general-armageddon-for-a-reason

  Mikael

  SvaraRadera
 9. En underbar sång av Paul Wilbur till HERREN JESUS KRISTUS!

  https://bit.ly/3ys4Ay6

  Vi stämmer in i glädje och hyllningssången till HERREN JESUS KRISTUS!🙏 HAN är Alfa och Omega! Den förste och den siste!🙏 Amen

  Guds frid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen och tack för at du delar denna underbara sång.

   Jag tog del av en profetisk dröm som är delad på Holger Nilssons hemsida som jag förmedlar här. Där presenterar Herrens sig som Alfa och Omega, men kommer samtidigt med en varning till Sverige:

   "Jag befann mig på en grön äng. Omgivningen var harmonisk, och det verkade som det kunde ha varit himlen, eller något liknande. Jag ser en gestalt kommer gående mot mig. Jag frågar gestalten, vem är du? Personen ifråga svarar: Jag är Alfa och Omega. Omedelbart känner jag en stark närvaro av Herren, jag faller ner på knä i drömmen, och känner mig så ovärdig. En renhet var över platsen. Jag upplever att det är Herren som kommer till mig i drömmen. Han säger till mig fyra saker: ”Jag är Alfa och Omega, Jag är den Förste och den Siste. Jag är Början”; Då får jag se en soluppgång, ”men jag är också Slutet”; då får jag se solnedgången. Sedan sade Han: ”Se, jag kommer snart. Se jag kommer snart.” (Det sade han två gånger som för att understryka vikten och allvaret!) Sedan sade Han en sak till, som många nog bävar för. Allt ska prövas, men detta var vad Han sade i drömmen: ”Det kommer en dom över Sverige.” När Han sa detta, var det inte med glädje, utan det var sorg i Hans ögon. Jag såg inte ansiktet, men jag såg ögonen, och det första jag tänkte var: ingen människa kan ha sådana ögon, de var som lågor, som flammande eld, de liksom gnistrade på något sätt. Han hade en vit, lång klädnad och ett gult bälte, möjligtvis av guld, runt midjan. Så långt denna dröm."

   https://flammor.com/en-drm-om-jesu-terkomst-holger-nilsson-p302.html

   Han som är Alfa och Omega kommer mycket snart tillbaka!

   Maranatha

   Mikael

   Radera
  2. Stark dröm. Ja det var ju det pastor. Yonngi Sho profeterade 2018 när han besökte Sverige. Att det skulle komma en dom över Sverige. Krig nämndes då oxå
   TZ

   Radera
  3. Guds frid, TZ.

   Det är sant. Younngi Sho hade ett liknande budskap när han besökte Sverige. Jag ska se om jag kan hitta den, så kan vi dela den på forumet.

   Mikael

   Radera
  4. Tidningen Flammor har skrivit en artikeln om Yonngi Chos budskap när han besökte Sverige.
   Här är länken till den artikeln.

   https://flammor.com/yonggi-chos-varning-p1277.html

   Radera
  5. Tack för att du delar, Kim. Den ska jag ta del av.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 10. Kära Syskon,

  Jag kanske har delat denna välsignade sång tidigare, men delar den gärna igen. Det handlar om vår älskade Herres närstående återkomst och bruden som ropar ut att hon är redo.

  Om det är någon som upplever det extra kämpigt och hårt just nu i vandringen med Herren, så ber vi om den helige Andes kraft på ett helt särskilt sätt. Herren känner och ger den nåd och kraft vi behöver. I Jesu mäktiga namn

  En välsignad dag i Herren

  https://www.youtube.com/watch?v=LBVjQcq4NqU

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Mikael! Det kom precis när jag behövde det. Har varit mycket kamp en tid. Idag ser jag ljusning. Den onde rasar nu. Vi ser det i Världen hur människor bedrages i sina sinnen. Vi orkar knappt se tv längre. Man ser hur mörkret breder ut sig. Min dröm jag hade om att allt blev mörkt när min man o jag o en av döttrarna åt middag på Ikea. Plötsligt blev det helt svart och en röst hördes . Utrym lokalerna, kriget är här. Tror det handlade om uppryckelsen. I samband med kriget rycks vi upp. Drömmen kom då tydligt till mig idag igen. I minnet. Var redo! Snart brister skyn och vi får skåda vår frälsare
   TZ

   Radera
  2. Guds frid, Syster. Jeg upplever det på samma sätt. Det har varit mycket välsignelse på det senaste, men också mycket kamp. Man kan märka att mörkret och motståndet växer, och att vi för allvar går mot tidens slut. Jag har också haft din dröm i mina tankar, som en varning och påminnelse. Nästa inlägg kommer att handla om dessa profetior som just talar om en rysk invasion. Jag har känt att det är en varning från Herren som vi ska vara uppmärksamma på.

   Jag ber om Herrens nåd, kraft och kärlek på varje område i ditt liv, och att du må uppleva att Herren är med dig och din familj på ett särskilt sätt här på den sista biten på vägen.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
 11. Inom de senaste veckorna har Ryssland fått sin infrastruktur förstörd, det började med Nordstream och nu senast Krim bron som förbinder Kertjsundet. Det som har inträffat och beskrivs som sabotage eller krigshandlingar får vi nog ta med en nypa salt så länge, men det kan vara mekanismen för att gå vidare med hårdare kontrollerad maktstruktur från politiskt håll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ingen anledning för Ryssland att sabotera sina egna egendomar! Ryssland ville vara med på utredningen när det gäller NordStream, men fick blankt nej av regeringen! När det gäller Krimbron finns det heller ingen anledning till att skära av förbindelsen! Praktiskt taget allt talar för sabotage från icke ryskt håll! Bidens tidigare uttalande om att NordStream skulle stoppas om Ryssland gick in i Ukraina förstärker naturligtvis misstanken!

   Radera
  2. Krimbron kan ha saboterats av ryssar som inte vill tvingas in i krig.

   Sprängd gasledning ger en besvärlig vinter, i eu, men samtidigt giltig orsak att slå till mot oss, som är skyldiga enligt Putin, det är inte ovanligt att anfallande krigsmakt skapar orsak att anfalla.

   Radera
  3. Nya uppgifter talar för att det är ett medvetet sabotage av Ukraina. Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs rådgivare Michajlo Podoljak skriver på Twitter att Krimbron bara är början. Vidare skriver han att ”allt olagligt måste förstöras, allt stulet måste lämnas tillbaka till Ukraina, allt som är ockuperat av Ryssland måste stötas bort”.

   Radera
  4. Ja, så kan mycket väl vara. Efter sabotage på bron, har kriget tagit en mer allvarlig utveckling och vi ser nu hur Rysslan sänder missiler mot de större städerna i Ukraina. Och om man ska tolka Ryssland korrekt, så säger de själva att "det här är bara början". Det påminner mig om den Ukrainska missionären som såg Ryssland invasion för många år sedan. Han såg att Kiev skulle evakueras två gånger. Första gången hände precis innan kriget i feb 2022. Något intressant han delar är att vid andra evakueringen (som mycket väl kan komma snart) så skulle uppryckandet ske.

   Det börjar verkligen att dra i hop sig.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  5. Hela mitt inre både glädjer sig och skakas. Förstår vi vad vi är på väg till ? Att möta Jesus ansikte med all sin strålglans.Vilken stund som vi snart skall föras upp till i skyn.Det är så mäktigt..Vi kunga barn skall möta vår frälsare o kung.
   TZ

   Radera
  6. Amen, Syster. Jag delar din längtan och glädje och fylls med tacksamhet att vi snart är hemma hos Herren. För evigt församlade hos honom som har skapat, utvalt och älskat oss. Och tänk sedan att vi snart ska möta nära och kära som redan har gått hem till Herren. Vilken underbar himmelsk fest det ska bli.

   Maranatha

   Mikael

   Radera
 12. En fundering! Guds två vittnen kommer profetera i 1260 dagar, men vet vi verkligen när de börjar under vedermödan? Behöver det verkligen ske under hela första halvan? Skulle det kunna vara så att Guds två vittnen framträder till exempel efter 1 år och 9 månader in i vedermödan? Såvitt jag kan utläsa står ju inte templet färdigt direkt vid starten av den sista årsveckan!

  Guds frid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid,

   Det vi vet är att antikrist dödar dessa två vittnen, när han invaderar Jerusalem 3,5 år inne i vedermödan. Det är där antikrist sätter sig i templet, och förkunnar att han är gud. Det betyder i så fall att dessa två vittnen måste träda fram i början av vedermödans tid. Sedan vet vi inte med säkerhet när templet byggs och står färdigt. Vi vet endast att det står klart i mitten av vedermödan. Men i princip är allt redan klart och färdigtställt, så jag gissar på att templet kommer att vara klart 1-2 år inne i vedermödans tid.

   Herrens rika välsignelse

   Mikael

   Radera
  2. Som jag ser det är det först när templet står klart och därefter har blivit mätt som Guds två vittnen börjar profetera och evangelisera för judarna om HERREN JESUS KRISTUS snara återkomst!🙏 1230 dagar ska dessa oljesmorda vittnen profetera och evangelisera och det är som du också tror att detta börjar 1-2 år inne i vedermödan!

   Därför kan det vara så att Antikrist dödar Guds två vittnen inte när han sätter sig i templet utan först 1-2 år in i den stora vedermödan! Men oavsett tiden när detta sker kommer Gud efter 3,5 dagar resa upp Guds två vittnen genom livets ande från Gud! Guds två vittnen kommer bli uppryckta till himmelen i sina ovänners åsyn! Min egen tanke är att en stor del av mänskligheten kan komma att följa detta live och en hel då kan bli frälsta!😊🙏

   Guds frid

   Radera
  3. Upp 11:13 - I samma stund blev det en stor jordbävning, och en tiondel av staden störtade samman. Sju tusen människor dödades vid jordbävningen, och resten greps av skräck och gav ära åt himlens Gud.

   Ja, precis. Till och med deras uppståndelse kommer att bli till välsignelse för Israel. De som inte blir dödade i den stora jordbävningen i Israel vid de två vittnens uppståndelse, kommer att ära himlens Gud

   Mikael

   Radera
 13. Den här boken från Amir Tsarfati ser väldigt intressant ut. Ur innehållet:

  "Tecknen på Jesu återkomst är synliga i vår närhet
  En rökridå av förvillelse lockar människor bort från sanningen
  Gud visar sig för människor i vår tid och deras hjärtan förvandlas
  Den underbara framtid som väntar i tusenårsriket och i himlen"

  Om det är någon i forumet som har läst boken, kunde det vara intressant att höra era tanker. Den verkar vara skriven direkt i tiden!

  https://timoteus-forlag.se/amir-dagen

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har precis läst boken . Boken hopp ingivande men samtidigt uppmanande . Vi kristna är salt och ljus i världen och så länge vi är kvar på jorden kan Antikrist inte uppenbara sig . Det kristnas salt behövs nu mer än någonsin, läs bara i nyheterna.

   Radera
  2. Mikael
   Jag har köpt boken med Amir. Jsg har inte läst hela än. Men den är intressant. Allvarligt men Amir kan oxå skämta till mitt i allvaret. Som i början när han skriver om att han bor nära Harmagedonslätten
   Att dom som inte tror på att uppryckelsen kan ske när som helst. Utan tro sig vara kvar när Amir är uppryckt . Kan han lämna hus nycklarna under dörrmattan till dom. Han behöver inte dom längre
   Men han säger oxå att det inte blir den vackra utsikten längre där, som han har idag. Utan då är det armeer från hela Världen som marscherar neråt dalen för att deras avsikt är att förgöra staden Israel
   TZ

   Radera
 14. Forskare upptäcker Gud!

  https://bit.ly/3COej4g

  Underbart att höra och se! Halleluja!🙏

  Guds frid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Amen och tack för att du delar. Som jag ser det finns det två starka bevis som talar för Guds existens. Det ena är människans DNA och det andra är universum och dess skapelse. Det är två stora saker som är svåra att förklara om man inte tror att "någon" står bakom dessa ting.

   Guds frid

   Mikael

   Radera
 15. Den socialistiske antikristne anden på tidningen Aftonbladet angriper Julia Kronlid och Lars Enarson!

  https://bit.ly/3SXCHGy

  Avslöja mörkrets gärningar! Be för Julia Kronlid och Lars Enarson! Låt dess ansvariga på tidningen Aftonbladet skämmas!

  HERREN JESUS KRISTUS är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka!

  Guds frid

  SvaraRadera
 16. Hej Mikael!

  Har läst en del inlägg och flera kommentarer på bloggen och har en ärlig fundering som jag uppskattar om du tar dig tid att svara på. Det är inte menat som kritik utan jag är nyfiken på hur du resonerar.

  I allt detta är det ju väldigt mycket spekulationer och slutsatser som dras som kan visa sig vara fel. Ponera att pre-trib teorin inte stämmer och vi inte alls blir uppryckta före vedermödan utan blir kvar delar eller hela perioden med allt lidande det skulle innebära, hur skulle det påverka din tro på/relation till Gud tror du?

  Det jag tänker på är också att det kan finnas en del kristna som är så inställda på att "slippa undan" elände och lidande att deras tro skulle lida skeppsbrott om det inte kom ett uppryckande. Vissa som läser din blogg tycks utan vidare ta det för sanning och litar på vad du för fram.

  Du propagerar ju flitigt för din övertygelse, känner du att du har ett ansvar för de personer som du potentiellt vilseleder om det visar sig att du har fel?

  Återigen, ta det inte som kritik, jag bara undrar eftersom jag själv skulle ha svårt för att uttala mig så bergsäkert kring ett ämne som det är så svårt att veta något säkert kring och där följderna av ett felslut skulle kunna bli ödesdigra för de jag når ut till och påverkar..

  Önskar dig allt gott och hoppas du tar frågan på rätt sätt!

  Mvh
  N

  SvaraRadera
  Svar
  1. Naturligtvis är frågan riktad till Mikael, men jag tror personligen att tiden kommer att bli så mörk och svår att varje pånyttfödd kristen kommer att vänta på Jesu ankomst förr snarare än senare och ropa ut i hans hjärta: ”Kom, Herre Jesus!"

   Radera
  2. Guds frid, N. 

   Tack så mycket för din öppna och ärliga fråga.

   En del undrar över att inte fler med samma frågeställningar som du släpps igenom, men det beror inte på att jag tar illa upp eller inte vill. Dessvärre är det på det sättet, att flertalet av dem som kommenterar och kommer med invändningar gör det på ett sätt och i en ande som inte kan försvaras här på hemsidan. Är det något jag har blivit klokare på genom åren, så är det att Herren inte önskar att hans barn ska strida med varandra, men att uppbygga varandra i kärlek och goda gärningar. Sedan är det inte fel att ha en dialog och vara oeniga i vissa saker, men frågan är på vilket sätt och om samtalen bygger upp eller bryter ner. Tyvärr är det allt för lätt att sitta bakom tangentbordet och skriva saker som inte borde komma ut ur ett hjärta där Herrens kärlek och frid regerar. I början kanske jag var mer ihärdig när det gäller vissa diskussioner, i dag tänker jag mer, att det finns andra forum för dem som har en annan uppfattning än min. Och jag önskar verkligen att var och en ska ha frid och vara trygg i sin egen övertygelse i förhållande till "icke frälsande teologiska frågor". Så frågor och kommentarer är med andra ord alltid välkomna. 

   Man måste komma ihåg att frågan om tidpunkt för uppryckandet inte är en avgörande frälsningsfråga. Så det finns underbara systrar och bröder i alla läger - pre, mitt och posttrib. Det finns faktiskt 5 olika rättningar när det gäller tidpunkt för uppryckandet, och min är att den sker före vedermödan går igång. På det sättet har det inte alltid varit. Jag växte upp med i en församling som hade en pre-trib förståelse, men den ändrades när jag kom i kontakt med andra hemsidor lite senare. Men när jag utifrån Guds ord inte fick det till att gå ihop, började jag om från början och fick inse att det med utgångspunkt i Guds ord, inte finns någon möjlighet för närvarandet av Herrens församling i vedermödans tid. 

   När det finns 5 olika övertygelser, så borde frågan i princip ställas till alle 5. För om man har en annan övertygelse än pre-trib finns frestelsen att tänka att "jag behöver inte leva i beredskap eller nära Herren, för när vedermödan börjar, så vet jag att jag har 7 år kvar ändå. Det måste ju finnas vissa tecken kvar som ska uppfyllas. Så pre-trib läran är ju egentligen den enda som lär att Herren kan komma när som helst, som då uppmanar oss att alltid leva i beredskap till Jesu återkomst. Så det jag menar med det är att det finns konsekvenser och utmanande frågor kan som ställas till alla läger, för alla övertygelser har en konsekvens. 
   Det är kanske också lite lättare för andra övertygelser att stå till svar för felaktig lära. Om nu pre-trib läran inte stämmer och vedermödan börjar, antikrist träder fram osv, så får alla en förståelse för att något inte stämmer. Men omvänt, när du uppryckandet sker, och som jag tror, före vedermödan, så kommer nog ingen att fortsätta kivas i himlen eller i rätta sätta varandra för att man hade en fel uppfattning. Då är vi mer koncentrerade om Herren och tacksamma för att vara hemma. 

   För att vara ärlig tänker jag väldigt få tankar om konsekvenser för vad som händer om pre-trib läran är fel. Det var Herren som la det på mitt hjärta och öppnade ordet för mig. Så det är svårt för mig att sätta mig in i ett annat scenario än det. När vedermödan börjar, så stängs hemsidor som den här, och allt handlar om att överleva Guds domar i 7 år, som nästan är en omöjlig uppgift. 

   Så tanken om att Herrens älskade bud och utvalda ska utsättas för de domar han dömer den här världen med är otänkbar. Om jag skulle gå i krig med grannens hus och min fru var där inne, så hade jag naturligtvis räddat henne först. Något annat vore otänkbart. Jag tror inte Herren har det på ett helt annat sätt än oss. Syftet och målet med att låta Satan och Guds domar träffa hans älskade finns inte och ger enkelt ingen mening. 
   Hoppas att det gav svar till några av dina frågor. 

   Herrens rika välsignelse

   Mikael 

   Radera
  3. Mycket bra svar👍👍👍

   Men
   Bruden, behöver ett R🌻

   Radera
  4. Hej Mikael! Du skriver att det finns 5 olika övertygelser! Jag känner bara till 4 nämligen pretrib, midtrib, prewrath och posttrib! Vilken är den femte?

   Guds frid

   Radera
  5. Den övertygelse som finns utöver dem du nämner är "partiell uppryckande". Dvs. man tror att uppryckandet sker flera gånger under vedermödans tid.

   Mikael

   Radera
  6. Sen finns ju också de lite mer "udda" varianten postmillennialism...

   Radera
 17. I takt med att ett kärnvapen hot kommer allt närmare så inleder NATO avskräckande kärnvapenövning

  https://www.washingtonexaminer.com/policy/defense-national-security/nato-nuclear-deterrence-exercise-russia

  Mikael

  SvaraRadera
 18. Det ser ut som att Belarus blir allt mer indragen i kriget, som kan betyda att landet göra gemensam sak med Ryssland mot Ukraina. Som det ser ut så flyttar Belarus stora militära trupper just nu, och vi ser en allvarlig utveckling i kriget som bara ser ut till att eskalera dag för dag.

  https://www.youtube.com/watch?v=XYGV8HadSgg

  https://www.themoscowtimes.com/2022/10/11/explainer-is-the-belarus-russia-joint-military-group-a-threat-to-ukraine-a79059

  https://warnews247.gr/ektakto-tha-gonatisoume-tin-oukrania-anoixan-oles-oi-apothikes-oplon-megali-metakinisi-lefkorosikon-dynameon-i-moscha-xekina-genikevmeni-antepithesi/

  Mikael

  SvaraRadera
 19. Ta gärna del av en intressant utombiblisk profetia på Holger Nilssons hemsida - Flammor.

  https://flammor.com/mrklig-upplevelse-p2381.html

  En kvinna hade en näradöden upplevelse 5 dagar före kriget mellan Ukraina och Ryssland och såg ett krig som utvecklade sig till ett kärnvapen krig. Det hon sedan såg, bekräftar många andra profetior och det scenario som vedermödan beskriver. Här är en del av vittnesbördet:

  "Direkt såg jag 2 länder invecklade i drabbningar. De stred i små områdesstrider, tills det ökade till krig. Och ett annat land vars armé var klädd i rött och blått sköt iväg den första atomraketen. Allt liknade en film, och när jag såg himlen blev den tyst och änglarna upphörde med sina rörelser i skyn.

  Den första raketen som sköts dödade och förgjorde så många människor i landet. Det drabbade landet, vars armé var också klädd i mörkblått och vitt, sköt också deras egna raketer i vedergällning, och snart ökade sakerna. Det röd och blå landet var på gränsen av nederlag, och jag såg ett olikt land från öster klev fram att försörja dem med hjälp. De slogs samman och sköt en serie av ödeläggande attacker på huvudstaden av det blå och vita landet och dess militär. Målet var att avlägsna ledarna av landet och dess militär. Kaos rådde efter att de 2 första atombomberna skickades."

  Mikael

  SvaraRadera
 20. Guds frid, Syskon.

  Följande ord kom till mig här på morgonen, och kanske är det någon som behöver det.

  Fil 4:19 - Så ska min Gud efter sin rikedom på ett härligt sätt i Kristus Jesus ge er allt ni behöver

  Herren vet vad vi behöver till ande, själ och kropp och önskar att ge oss allt vad vi behöver i vår vandring med honom.

  En välsignad helg

  Mikael

  SvaraRadera
 21. Det ser ut som att Ryssland nu evakuerar Kherson i södra Ukraina, som är ett av de område som Ryssland har annekterat. Om Ryssland drar sig tillbaka från staden är den i princip tom för Ukrainas militär. Men betyder det att det i så fall väntar ett tungt anfall mot Ukraina, som man nu försöker att beskydda befolkningen för?

  https://dontspeaknews.com/2022/10/13/russia-evacuates-kherson-women-children-and-thousands-of-students-leave-countdown-to-nuclear-weapons-use/

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kriget bedrivs på flera fronter men huvudsyftet är att bryta ner landet eftersom Kreml också går efter världsregeringen, så liknande manipulation nu senast Krim får vi nog räkna med kommer hända igen.

   Radera
  2. Nu bör du förtydliga dig! Kreml följer inte och lyder inte The New World Order utan snarare tvärtom! Vilken världsregering menar du att Kreml skulle följa och lyda?

   Radera
  3. Jo! De ingår i samma världsregering som de andra d v s en del av World Economic Forum som driver Great Reset. De har flitigt gästat Davos forumet under många år och har täta kontakter i olika tankesmedjor som är tätt sammankopplad med gruppen. Gemensamt för många av dessa att de är Freemasonry, en del av Illuminati. Det är tänkt att World ID Biometric Indentitetspass kommer ersätta dagens betalsätt därför blir Ryssland inget undantag.

   Radera
  4. Tack för ditt svar! Men WEF har nu raderat Vladimir Putin som WEF-ledare från sin webbsida!

   https://bit.ly/3MBHbAa

   Radera
  5. Tack själv! Intressant webbplats. Läser ibland på en liknande!
   https://pandemic.news/index.html#

   Radera
 22. En intressant nyhet som har med det tredje templet att göra är att 600 leviter (från Levi stam) har precis haft en repetition för att öva sig för ett musikaliskt inslag i själva tempeltjänsten.

  https://www.israel365news.com/275514/watch-600-levites-rehearse-for-third-temple-service/

  Levi stam är enligt Bibeln en av Tolv Israels stammar, som är ättlingar till Levi, den tredje sonen till Jacob. Bibeln berättar att leviterna invigdes av Gud, genom Moses, för tjänsten av Tabernakel och efter Jerusalems tempel. De var de enda som utsågs till tjänsten i Tabernaklet där de tjänade från 25 till 50 år. De togs för Guds tjänst istället för förstfödda och gavs till prästerna för att hjälpa dem.

  4 Moseboken 3:12 - Se, jag har tagit leviterna bland Israels barn i stället för alla förstfödda, de först födda bland Israels barn; Så leviterna kommer att bli mina.

  4 Moseboken 8:16 - För de är helt tillägnade mig leviter Från Israels barn, istället för varje förstfödd, har jag tagit dem för mig själv istället för de förstfödda av alla Israels barn.

  Mikael

  SvaraRadera
  Svar
  1. Israel förbereder för tredje templet och Messias år med gamla ritualer!

   https://bit.ly/3Tm4vnC

   För nytillkomna läsare kommer det inte bli vår Messias HERREN JESUS KRISTUS som kommer framträda först utan istället Antikrist som kommer sätta sig i templet och utropa sig själv till Gud!

   Antikrist kommer bedra en stor del av det judiska folket och större delen av mänskligheten! Kristna som är väl förankrade i Bibeln och de 144 000 av Israels barns 12 stammar kommer inte låta sig bedras! Guds två vittnen som naturligtvis inte heller kommer låta sig bedras kommer under vedermödan predika för det judiska folket och dessutom göra tecken och under!

   Det är hög tid att vakna och hög tid för dem som fortfarande inte har tagit emot HERREN JESUS KRISTUS i sitt hjärta och som sin personlige Frälsare! HAN är med oss alla dagar intill tidens ände och HAN kommer snart tillbaka!

   Guds frid

   Radera
 23. Ännu en stor nyhet som tydligt visar att vi inte bara är på väg mot WW3 men även GOG kriget, som ser ut att vara närstående. Det är Ryssland som vänder sig till Iran för att fråga om Irans eventuella deltagande i kriget. Vi ser redan nu en allians mellan länderna i Hes 38

  När inträffar Gog-kriget?

  Egentligen är det lätt att placera in kriget i tiden. Hesekiels profetior är av allt att döma ordnade i kronologisk ordning. I kapitel 37 får de ”förtorkade benen liv”, dvs judarna i diasporan återvänder till Israels land. Detta har till stor del redan uppfyllts. I kapitel 40 och de följande kapitlen läser vi sedan om det kommande templet i Jerusalem. Detta ligger i framtiden. Så någon gång mellan Israels återupprättelse och uppförandet av det tredje templet inträffar Gog-kriget. Min personliga tro är att det sker kort inne i vedermödan.

  Mikael

  SvaraRadera
 24. Märklig uppenbarelse på Tempelberget på Hoshanna Rabbah!

  https://bit.ly/3ToH5Ol

  Den märkliga uppenbarelsen syns nära den muslimska Klippdomen!

  Guds frid

  SvaraRadera
 25. Varför dör inte Antikrist när han går in i det alla heligaste i templet?

  https://bit.ly/3ggOi53

  Återigen en förklarande video av Bibellärare Nelson Walters, som alla kristna bör se så de inte blir bedragna!

  Guds frid

  SvaraRadera