måndag 16 juni 2014

Ny blogg start den 1 Aug 2014


 
 
Välkommen hit!

Den här bloggsidan ägs av mig Mikael Walfridsson, som också har www.jesus-kommer-snart.blogspot.dk

Till skillnad från min andra hemsida som har fokus på undervisning, kommer den här bloggen att fokusera på de tecken som Herren visar oss i dag.
Kan vi se tecken på den tid vi lever i, och har vi en förståelse för det andliga skeende som utspelar sig i dag inför våra ögon? I dag behöver vi inte längre leta efter tidstecken, vi lever helt enkelt mitt ibland dem. Vi har under de sista åren sett tecken genom naturkatastrofer, i världsekonomin, genom den spända situationen i mellanöstern, och genom tecken i himlen. Det har alltsamman och enstämmigt pekat uppåt mot Jesu dyrbara återkomst och uppryckelsen av församlingen.
Den 1 Augusti startar denna blogg som kontinuerligt kommer att bli uppdaterad med de tecken vi ser i himlen och på jorden.

Varmt välkommen tillbaka

Mikael

10 kommentarer:

 1. Gratulerar med en ny,fin och spännande Blogg ,
  som jag ser fram emot att få följa,Käre Mikael
  Herrens Välsignelse och en Fridfull,glädjerik och skön sommar!!!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Marguerite!
   Så blev du den allra första som kommenterade på den nya bloggen! :-)

   Den här bloggen är något jag har tänkt över i ett tag. Jag får möjlighet att skriva och lägga ut inlägg på ett annat sätt än jag gör i dag. Det kommer inlägg mycket oftare än det gör i dag som kommer att vara notiser, youtube klipp eller länkar till andra inlägg för att visa på några av de tidstecken vi upplever i dag.

   Min önska är att Jesus ska bli upphöjd och att förväntan och längtan efter Herren och hans återkomst ska bli starkare bland Guds folk. Församlingen och de frälsta måste vara vår tids profeter som pekar på det som vi ser runt omkring oss och som ropar ut budskapet om att brudgummen kommer.

   Jag önskar också dig och din familj en underbar och välsignad sommar
   Hälsningar Mikael

   Radera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Sofia,

   Tack för din hälsning! Det blir jätte spännande att starta den nya sidan med fokus på tidstecken. Jag hoppas och ber att den ska bli till välsignelse och en ännu mer ökad förståelse för den sena tid vi lever i.

   Jag har lagt in din nya hemsida under hemsidor jag rekommenderar. Hoppas att det är fint med dig?

   Guds rika välsignelse
   Mikael

   Radera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera

  3. Tack så mycket Sofia. Med Herrens kraft och nåd så går det.
   Jag ser också fram till att ta del av nya inlägg på din egen hemsida!

   Herrens välsignelse!

   Radera
 3. Frid! Ja vi lever i en alvarlig tid,men även för oss kristna. Jag tror också att vi som tror måste börja att söka herren på ett mer än någonsin, jag tror att vi i sverige. Kommer att få luttras i vår tro,många tror inte att vi i sverige kommer att få lida för vår tro,då brukar man svara - ja tack Olov jesus kommer nog innan dess. Man förväxla många gånger vedermödan med att lida för jesus, vi har många länder där frälsta har fått lida texx
  matyrdöden utan att jesus har kommit,man tror att gud ska skona dom kristna i det här landet från att luttras för vår tro. Jag tror att detta handlar om fruktan,man har haft det så Bra i sverige så man orkar inte med tanken om att få utstå ett och annat. Hade vi i sverige varit mer radikala i sverige och vågat sätta ner foten när det gäller vår tro och inte bara följt med i allt som händer hade vi nog haft förföljelse för länge sedan. Det är till och med svårt att vara med i vissa församlingar idag när det gäller avfall från den sunda läran. Många av oss som fortfarande vill vandra dom gamla stigarna bli nästan förlöjligade av våra egna,kärleken har kallnat även för kristna. Men nu är det som om vi blivit uppdelade I tre läger,dom som är gammalmodiga,dom som lever väldigt nära världen, och dom som väljer trosförkunnelsen. Det är nog dags för hemförsamlingar igen, och jag tror att efter detta valet i riksdagen i år så bli det svårt för den lite gammalmodiga enfalldige troende.vi ska inte tro att vi i sverige undslipper en luttring, det kommer tider för oss också,det är snart dags att jobba underjordiskt. Vi bör alla sätta oss ner och betänka hur vi har det med herren,ÄR VI BEREDDA ATT OFFRA LITE AV VÅR BEKVÄMLIGHET??? Den värsta vredesdommen har herren lovat att vi ska slippa,tiden där är förkortat,men vi i sverige får inte blanda ihop lidandet för jesus och vredesdommen,har andra länder fått lida för jesus utan att han har kommit så tror jag att även vi kommer att få luttras,varför skulle gud skona oss i tanke på det avfall som råder ibland oss. Jag vill inte skrämma någon med en domspredikan,jesus hjälper oss genom allt,guds ande kommer att utgutas mäktigt över oss och när det värsta går över jorden är vi med herren det kommer vi att slippa,men han har aldrig lovat oss att skona oss från att få lida för jesus. Ville med dessa ord ge oss lite eftertanke och självrannsakning över våra liv med herren. Gud välsigne varje troende. Madeleine H från småland

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Madeleine och tack för ditt inlägg!

   Du ställer en väldigt bra fråga om vi är ”beredda att offra lite av vår bekvämlighet”?
   I dag lider tusentals kristna runt om i världen för namnet Jesu skull. Dom ger sina liv för sin tro, och för att dom inte vill kompromissa med sin överbevisning.

   I våra delar av världen har vi sluppit för förföljelse på samma sätt för evangeliets skull. På andra sidan är församlingen västvärlden blivit sekulariserad, avfällig och förlorat den första kärleken till Jesus. Men kommer vi att se en utveckling där motsåndet mot sann evangelisk kristendom blir ännu större, och kommer regeringen och vårt samfund att ännu mer motverka levande tro? Vi kanske går mot tider där vår bekvämlighet blir utmanad och där det kostar mer att stå för sin tro.

   Herren önskar ett folk som är hel överlåtet där vår fokus bara är på honom och ingat annat.

   Hälsningar
   Mikael

   Radera
  2. Tack för ditt fina svar! Ja jag tror att regeringen kommer att anstiftr lagar som gör att dom kommer åt oss, Gudrun Schyman och hennes anhang lär ju komma in riksdagen och då kan den onde rasa mot brudeskaran på ett helt annat sätt. Vi som tror måste nu förstå vad som analkas! Vi har själva lämnat pingst för det går inte längre.jag vill så gärna vädja om hemförsamlingar till människor idag som går som främlingar till guds hus.men vi måste också bedja till herren att vi möter rätt människor.Tyvärr så kommer vi nog dit inom kort att svenska kristna barnfamiljer måste fly från landet som flyktingar, än så länge är det ok med hemundervisning på Åland,men med tid blir det hårt där också. Madeleine H från småland

   Radera
 4. Ett tillägg av min egen kommentar madeleine- vi får aldrig glömma att jesus kommer snart,han hjälper oss genom allt, vi ska se på jesus!!!! Och veta att han är på vår sida oavsett vad som händer, han har hjälpt och styrkt andra före oss, detta får vi häller inte glömma!!!!!!!! Madeleine H från småland

  SvaraRadera