tisdag 5 augusti 2014

Massiv förföljelse mot kristna i muslimvärlden


 
 
Fil 1:29 - Ty för Kristi skull har ni fått nåd, inte bara att tro på honom utan också att lida för hans skull

Massis förföljelse i mellanöstern

Vi upplever en massiv förföljelse av kristna i mellanöstern just nu, där experter varnar för en okontrollerbar situation. 

Flera ställen i världen försöker muslimer och extrema religiösa grupper att helt enkelt utrota kristna. Kyrkor bränns, och hus och affärsverksamhet förstörs. Kristna blir fångade och hålls som gisslan, och blir samtidigt tvingade att ge upp deras tro.

Cirka 75% av alla religiösa grupper som är förföljda runt om i världen är kristna, som resulterar i att tusentals varje år dödas och förföljs för namnet Jesu skull. Speciellt i länder som Egypten, Nigeria, Irak och Syrien ser vi en upptrappning och en stigande intensitet när det gäller förföljelsen av kristna som i ögonblicket flyr ut ur landet för sina livs skull.

Världsranglistan över flest förföljda kristna

Organisationen ”Öppna dörrar”, utger varje år en lista över länder där det är störst förföljelse av kristna. De tio länder som ligger högst upp på listen är i följe dem:

1.   Nordkorea

2.   Somalia

3.   Syrien

4.   Irak

5.   Afganistan

6.   Saudiarabien

7.   Maldiverna

8.   Pakistan

9.   Iran

10  Yemen


Totalitära regimer i mellanöstern

När den arabiska våren började i december 2010 trodde västvärden att bara man välte de totalitära diktaturerna runt om i mellanöstern och afrika, så skulle demokratiet få framgång på samma sätt som när man besegrade nazismen under andra världskriget. Det man inte hade tänkt på var det religösa aspektet i dessa länder.

I Irak är två tredjedelar av landets en million kristna på flykt efter Saddam Husseins fall, och samma tendens kan man se i Egypten som har åtta millioner kristna.

Konvertera eller dö

Efter att den extremistiska gruppen IS intog Mosul i Irak, gavs ett ultimatum till den kristna befolkningen: konvetera till Islam, betala en religiös skatt eller dö. Samtidigt förbjuds kristna att bygga kyrkor eller att förrätta bön offentligt.

Bön för våra syskon

Många kristna vägrar att omvända sig eller ge upp sin tro på Jesus, och betalar ett högt pris. Många män blir ihjälslagna, och deras fruar tvingas gifta sig med deras mäns mördare och bli en av dessa muslimska mäns fruar.

När dessa människor förföjs är det Jesus de förföljer och hatar. Ondskan och motståndet mot Jesus kommer aldrig att bli mindre, men tvärtimot är förföljelsen och motståndet mot Jesus och hans kropp ett tidstecken som vittnar om denna tidens slut.

Jesus kommer snart!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar