torsdag 9 april 2015

Ändetidens pusselbitar faller på plats
Det finns två doktriner eller läror, som genom tiden har gett mig ny förståelse och nytt ljus över ändetidens utveckling, gentemot det profetiska ordet.
Uppryckelsen före vedermödan

Den ena är förståelsen för att Herren kommer att hämta sin församling och brud innan den sista och 70:e års veckan. Före det att Antikrist träder fram, och före det att Guds vrede blir utgjuten över den här jorden kommer Guds församling att bli bortryckt till himlen.
Därefter, sekventiellt efter församlingens tid på jorden, kommer Herren att fortsätta sin profetiska tid med Israel och han kommer att döma den här världen genom sigill, basuner och vredesdomar.

Antikrists ursprung
Den andra förståelsen som har ändrat min syn på ändetiden, är att syndens människa – Antikrist, kommer utifrån den islamiska delen av världen.

Genom att studera dessa vilddjur och världsriken som både Johannes och Daniel beskriver, får vi en bild av Antikrist, hans rike, hans uppkomst och utbredelse i ändetiden. Det finns förtalare för att Antikrist ursprung antingen kommer att vara från ett nyuppståndet Romerskt rike, eller utifrån det Osmanska riket (det muslimska kalifatet). Men egentligen finns det inga motsättningar i dessa påståenden, då dessa landområden och de länder som är aktuella, stort sätt är det samma inom dessa två riken.
När vi ser på de områden som Antikrist ska komma från, så är det alltstå utifrån det Osmanska riket, eller den östra delen av det gamla Romerska riket, som alltså blir det åttonde, och det sista världsriket.   

Pusselbitarna faller på plats
Jag upplevde att Herren talade till mitt hjärta att Mellanöstern är just ett av de områden vi ska hålla ett extra öga på, med tanke på den absoluta sista och avslutande tiden. Man kan säga att på samma sätt som att allting började i Mellanöstern, kommer allting också att avslutas i Mellanöstern.

I dag ser vi hur pusselbitarna faller på plats, och vi ser de sista förberedelser som talar för uppryckelsen och vedermödans start. Vi ser hur land efter land bryter ihop, och kaos, sammanbrott och upplösning präglar Mellanöstern. Vi upplever hur det arbetas på högtryck för ett avtal om Irans kärnprogram, och vi ser IS utbredelse som kommer allt närmare staden Damaskus i Syrien. President Ergodan som närmast har gudastatus i Turkiet, och det muslimska brödraskapet som han stödjer ser ut att få allt större inflytande och som når helt in i det Vita huset.
Samtidig med detta så upplever vi just nu profetiska sol och månförmörkelser som pekar på historiska händelser för det judiska folket, men också på vedermödans tid som ska fortgå av just dessa.

Ett kommande inlägg
I slutet av april, kommer jag att lägga ut ett längre inlägg på hemsidan ”Jesus kommer snart”, där jag försöker att ge en bild och en förståelse för hur jag upplever det vi ser tar form i dag i Mellanöstern, och på vilket sätt att det uppfyller bibliska profetior.  

Vi lever i en högprofetisk tid med högprofetiska händelser och tidstecken. Tecken som pekar, ropar och manar oss att lyfta våra huvuden och förvänta vår Herre Jesu Kristi ankomst.
Jesus kommer snart!

8 kommentarer:

 1. Ja, det är både allvarliga, men samtidigt spännande tider som vi lever i nu, Mikael!
  För min egen del längtar jag väldigt mycket och Jesus får gärna komma meddetsamma,
  men det är fler som behöver bli frälsta...
  Vi får fortsätta Trons goda kamp, så länge de sista strålarna ännu varar...
  Tack för din sida och allt dyrbart som du delar med dig av.
  Du finns i mina bön & Tacksägelser!
  KRAAAM!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Marguerite,

   Ja, det är så sant som du skriver. Jag längtar också efter Herren av hela mitt hjärta, och tanken om att vi snart är hemma är fantastisk. Samtidigt så har man nöd för alla människor som ännu inte känner Herren. Det gäller ju evigheten för dessa dyrbara själar så vi måste fortsätta att sprida evangeliet och be för själars frälsning

   Jag önskar dig och de dina allt gott och Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
  2. Kan ej förstå varför du kan tro på uppryckelsen FÖRE V-mödan.Den sker dock före Guds vredesdag enl.bibeln.Jag ser Matt.24 att .begynnelsen till födslovåndorna,upprepas i de 6-inseglen i Upp.6.Vi är aldrig lovade att slippa V-möda,men däremot Guds Vredesdag i 3 bibelställen,och genom Noas och Lots rädddning.Men både Matt.24,Mark.13 talar om uppryckelsen EFTER den svåra V-mödan,och att EN rycks upp,en lämnas kvar.De utvalda samlas av änglarna.De utvalda är EJ JUDARN.I nästan alla 16 bibelställena i N.T.gäller det de troende,de frälsta.I Upp.6 sägs att efter Sol och Månförmörkelsen,kommer Vredesdagen i V 17.Uppryckelsen sker då där,INNAN Vredesdagen i Upp.8 börjar.Därimellan i Upp.7 syns de som kommit UR DEN SVÅRA BEDRÖVELSEN,dvs.de UPPRYCKTA.

   Radera
  3. Hej, och tack för ditt inlägg.

   Jag måste börja med att säga att du har en ganska rörig teologi, med en hel del motsägelser i. Du pekar på uppryckandet vid 6 sigillet, men pekar samtidigt på Mark 13, och Matt 24 som är händelser som både utspelar sig efter vedermödans tid. Om du menar att vreden börjar långt tidigare så har du ju svårt för att använda dessa bibelställen som stöd för ett uppryckande.

   Både Matt 24, Mark 13 och Jesu tal om en som ska lämnas kvar och som ska tas med är händelser som sker i slutet av skördetiden där änglarna renar jorden från otroende människor innan det messianska rikets början. Det är en missförståelse att denna händelse har med uppryckelsen att göra. Änglarna tar bort de orättfärdiga från jorden för att de rättfärdiga ska ärva Guds rika på jorden. Det betyder att det är en välsignelse att vara kvar, och en förbannelse att bli tagen bort.
   Hela den sista årsveckan är ramen omkring Guds vrede, och inte enbart delar eller slutet av den. I 1 Tess 1:10 har vi tydliga löften på att vi inte ska uppleva vreden (orge), men bli frälsta från den.

   Upp 6: 15-017 - Kungarna på jorden, stormännen och härförarna, de rika och de mäktiga, alla slavar och fria, gömde sig i hålor och bland bergsklyftor, och de sade till bergen och klipporna: "Fall över oss och göm oss för hans ansikte som sitter på tronen och för Lammets vrede (orgé). Ty deras vredes stora dag har kommit (aorist), och vem kan då bestå?

   Första gången vi möter detta ord vrede (orge) i Uppenbarelseboken är vid sjätte sigillet. Verbet ”har kommit” är ett verb (Aorist) som betyder och visar på något som redan har funnits till tidigare, men som nu konstateras finnas till vid sjätte sigillet.

   När man ser tillbaka på de tidigare sigill som har varit före det sjätte, är det heller inte svårt att se att denna vrede också har genomsyrat de första fem sigillen, som bland annat har resulterat i globala krig, ekonomisk hyperinflation, hungersnöd och virus utbrott, som har orsakat att en fjärdedel av jordens befolkning har omkommit.
   Det finns helt enkelt inga bibelord som ger stöd för församlingens närvaro under vedermödans tid. Det finns helt enkelt inget syfte med det då det är en tid då Herren går till rätta med nationerna och förbereder Israel för det messianska riket. Upp 3:10 talar om att bli bevarad från hela prövningens stund och inte endast en del av den.
   Jesus kan komma tillbaka när som helst, och det finns inga förutgående tecken som ska ske före vedermödans tid. Vi är förstlingsgrödan, och som du säkert vet är det absolut det första som ska skördas under skördetiden, något annat är en omöjlighet.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
 2. Ja Amen Pris ske Gud. och det gäller att sprida evangelium NU NU NU jag håller på med
  gatuevangelisation ( traktater) sen många år tillbaka och människor längtar efter Gud.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stor tack för din hälsning!

   Vad underbart att höra att du sprider det glada och alltavgörande budskapet om Jesus. Jag vill vara med att be för du ska nå många människor med Herrens ord, och att korsets kraft ska förvandla många människor. I dag är frälsningens dag, och i dag önskar Jesus att möta människor med sin kärlek, nåd och kraft. Tiden är sen och Jesus kommer snart, så låt oss be om många skörde arbetare i den tid som är.

   Herren välsigne dig
   Hälsningar Mikael

   Radera
 3. Ja bed att jag får fler medarbetare, och att många kristna går ut NU. NU NU.
  Tack gode Gud för dig käre broder för alla dina artiklar.
  TIDEN ÄR KORT och DAGEN ÄR NÄRA.

  Conny.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Herren välsigne dig i din tjänst för Herren dyrbare broder! Det finns inget viktigare eller mer dyrbart än att vinna själar för Herren. Det handlar om dyrbara själar, köpta med Herrens eget blod, där varje förtappt själ är en katastrof. Samtidigt upplever jag som du att det finns en längtan i dag, och många människor som lever i brustna liv. Dem vill Herren nå med sin kärlek och frälsande nåd.

   Herrens välsignelse
   Mikael

   Radera