söndag 10 maj 2015

Muslimer konverterar och blir döpta – I Irak och SyrienI kontrast till den massiva förföljelse som kristna upplever just nu på många platser i Mellanöstern, fortsätter Herren att verka och vi upplever en andeutgjutelse i den muslimska världen.


Samtidigt med att muslimer och extrema religiösa grupper helt enkelt försöker att utrota kristna på flera ställen i Mellanöstern genom att bränna kyrkor och slakta kristna för evangeliets skull, så upplever vi en massiv väckelse där Herren möter och frälser tusentals muslimer.

I dag strömmar vittnesbörd in om att tusentals muslimer får radikala möten med Herren genom syner, drömmar och visioner, och att antalet av muslimer som konverterar till den kristna tro just nu är stigande i länder som Iran, Irak och Syrien.

Muslimsk identitetskris

IS (Islamiska staten) har nämligen fått många muslimer till att reflektera över deras tro, för om IS tolkning av islam är den rätta – vad är det så egentligen man tror på?

Dessutom ser många muslimer hur många kristna missionsorganisationer inte bara ger nödhjälp till kristna, men att man också delar ut nödhjälp till muslimer och människor med en icke kristen bakgrund, och det blir vittnesbörd för dessa människor som får dem till att uppsöka kyrkorna.

Ett levande vittnesbörd

Det här är ett levande vittnesbörd att man inte kan stoppa evangeliets frammarch, även där motståndet är som störst. Herren har gripit tag i ett stort antal människor i stora delar i Mellanöstern genom att låta väckelsens eld brinna i den helige Andes kraft.

Be för att Herren fortsätter att röra och förvandla många fler människor inom den muslimska delen av världen. 

Jesus kommer snart!

5 kommentarer:

 1. Kära Mikael!
  Detta var verkligen mycket fantastiskt att få del av!

  Gud välsigne dig! Birgit

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Birgit,

   Ja, det är så fantastiskt att höra och ta del av dessa fantastiska vittnesbörd, där vi hör vad Herren gör i den muslimska delen av världen. Det visar att man kan helt enkelt inte stoppa evangeliets framgång, eller i mänsklig kraft förhindra att människor möter Herren. Vittnesbördet av den här slaget är något av det mest fantastiska och mest välsignade man kan ta del av.

   Vi får komma ihåg dessa kära och dyrbara syskon i bön.
   Hälsningar Mikael

   Radera
 2. Absolut Mikael!! Det får vi göra!! (be för dem). Det är ett högt pris som de betalar för sin tro!

  Jesu frid!! / Birgit

  SvaraRadera
 3. Tack Mikael för den informationen.

  Sanningen om dopet behöver då dessa människor få höra. Här kommer bloggen.
  http://jesukristiord.blogspot.se/

  Jesu Kristi välsignelse till dig
  lärjungen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Lärljungen
   Tack för din hälsning. Jag önskar dig Herrens välsignelse över dig och din familj, och över din nya blogg.
   Hälsningar Mikael

   Radera