onsdag 6 maj 2015

Vulkanutbrott ökar våldsamt över hela jorden


Joel 2: 30-31 - Och jag skall låta tecken synas på himlen och på jorden: blod, eld och rökpelare. Solen skall vändas i mörker och månen i blod, innan HERRENS dag kommer, den stora och fruktansvärda.

Vi har precis upplevt hur vulkanen Villarrica i södra Chile, som har varit inaktiv i 50 år, fick två kraftiga utbrott inom ett par timmar och sände aska och lava upp i luften. Tusentals människor tvingades att evakueras och fly från sina hem.

Joel visar oss att i de sista dagarna kommer vi att få se ”tecken i himlen och på jorden” som inkluderar blod, eld och rökpelare. Det första jag tänker på när man nämner eld och rökpelare är just vulkaner. Vulkaner kan alltså på samma sätt som jordbävningar vara ett tidstecken som ska komma i förbindelse med Herrens dag.

Rekord många vulkanutbrott


Under hela 1900-talet upplevde världen 3542 vulkanutbrott som ger ett genomsnitt på 35 vulkanutbrott om året. Men bara de senaste par åren har vi sett en våldsam stigning i antalet vulkanutbrott per år. För två år sedan, i 2013 slogs nytt rekord med hela 83 vulkanutbrott, som är en drastisk ökning med cirka 38 % mot föregående år.

Senaste tal från 2015 visar en ytterligare våldsam statistik. Om man ska tro ”Vulcano Discovery” så är det just nu och i skrivandets stund, hela 39 vulkaner som är i utbrott på en och samma gång:


Supervulkanen Yellowstone

Det finns en domedagslista som visar på de största hoten mot människan, och det som kan föra till mänsklighetens sista dagar. På listan hittar vi katastrofer som klimatkollaps, asteroider som kolliderar med jorden och domedagskrig. På en åttonde plats i domedagslistan kommer utbrott från enorma supervulkaner.

En av de mest kända är supervulkanen Yellowstone. Den är fyra mil bred, åtta mil lång och åtta kilometer djup. Av alla jordens supervulkaner är risken störst att just den i Yellowstone får ett utbrott. En serie skalv i området de senaste år har satt skräck i experterna.

Om vulkanen skulle gå i utbrott kan hela världen påverkas, och skulle definitivt ödelägga hela Nordamerika. Det är egentligen inte magman som skulle göra störst förödelse utan askan. Askan skulle förmörka halva jordklotet, och leda till våldsamma klimatförändringar. Det är ett scenario, som väldigt mycket liknar något som är taget direkt från Uppenbarelseboken.

Vulkaner – Ett tidstecken

På samma sätt som jordbävningar är vulkanutbrott också ett tidstecken. Innan, och i förbindelse med Herrens dag, ska jorden få uppleva en stigning i antalet jordbävningar, och något som vi helt precis upplever i dag.

Vulkanutbrott är ett tidstecken som pekar på ändetiden och Jesu dyrbara återkomst.


Maranata!

6 kommentarer:

 1. Hur får du ihop vulkaner med den yttersta tiden? Vulkaner är något som funnits under åtskilliga årmiljarder. Historiskt finns det spår av utbrott som får dagens utbrott att likna små andpustar. Vi lever väl snarare i en stabil tid och ett ökat antal utbrott är inget annat än en helt normal variation??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jonas,

   Vulkanutbrott är ju ett tecken brevid andra, som tillsammans ger ett vittnesbörd om att vi närmar oss ändetiden och Jesu återkomst.

   Historiskt sätt finns det säkert spår av utbrott som har varit mer våldsamma än dem vi ser i dag, men på samma sätt som jordbävningar kommer ett ökat antal vulkanutbrott att vara ett kännetecken på den sista tiden. (Joel 2). Genom att jämföra statistik kan vi se att just aktiva vulkaner och vulkanutbrott är stigande. Som jag skrev så är genomsnittet för vulkanutbrott 35 stycken per år när vi ser tillbaka på hela 1900-talet, som är det samma antal som är aktiva bara just nu.

   Hälsningar
   Mikael

   Radera
 2. Ok. ska jag tolka ditt svar som att det aldrig tidigare i historien varit så mycket vulkanutbrott som det är nu??

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Jonas,
   Är den första länken jag hänvisar till korrekt, som går tillbaka 10 000 åt tillbaka i tiden så har det aldrig tidigare varit så många vulkanutbrott som just nu. Men kanske ännu mer målbart visar statistiken en tydlig ökning i antal i förhållande till de senaste 100 åren.

   Hälsningar
   Mikael

   Radera
 3. Ett tips, se den här filmen. Den visar att dina idéer kan behövas revideras. Den är också en bra film för de som har idéen om en ung jord och världsomfattande översvämning och varför den tanken är så galen. Vulkanutbrott, jordbävningar, meteornedslag och andra katastrofer som medfört massutdöende är en del i jordens historia. Att se det som ett tecken på den yttersta tiden är kanske önsketänkande men inget som på något sätt sticker ut i förhållande till jordens historia.

  http://www.svtplay.se/video/2899418

  SvaraRadera
 4. Det är jag som är jesus! och jag ser ingen hopp för mänskligheten i dagsläget! Ni får en chans till att bättre er. I annat fall så ser jag intet någon utväg än att bereda vägen för min allsmäktige.

  SvaraRadera