måndag 8 juni 2015

Erdogan - Den kommande Antikrist?


Upp 13: 1-2 - Då såg jag ett vilddjur stiga upp ur havet; det hade tio horn och sju huvuden, och på sina horn hade det tio kronor och på sina huvuden hädiska namn. Och vilddjuret, som jag såg, liknade en panter, men det hade fötter såsom en björn och gap såsom ett lejon.

AKP har precis vunnit det turkiska valet även om partiet tappade över nio procent i förhållade till förra valet mot det kurdiska partiet HDP.

Även om det betyder att AKPs ledare Recep Tayyip Erdoğan inte just nu kan realisera sin dröm om mer makt, så liknar Erdoğan en politisk ledare med ambitioner som får en allt mer central plats i Mellanöstern. När man ser Erdogans utveckling de senaste åren och det han står för, kan man ställa sig frågan om just han är den man som bibeln omtalar som ”syndens människa”, ”det lilla hornet” och ”en fräck och illasinnad kung”?

Antikrist rike

När Uppenbarelseboken beskriver detta antikristliga rike, ser han en kropp som liknas vid en leopard, med fötter som en björn och ett gap som ett lejon. Genom att studera dessa vilddjur och världsriken som både Johannes och Daniel beskriver, får vi en bild av Antikrist, hans rike, hans uppkomst och utbredelse i ändetiden.

När vi ser på de områden som Antikrist ska komma ifrån, så är det utifrån det islamiska riket, eller den östra delen av det gamla romerska riket. Länder som dessa riken har gemensamt är bland andra Turkiet, Syrien och Irak.

Erdogan vill upprätta ett kalifat


Turkiet styrs i dag av det islamistiska partiet AKP, som leds av Erdogan som president.  

Före valet lovade Erdogan att om han skulle vinna, så skulle han ändra landets författning som omedelbart skulle ge president Erdogan mer makt än det han har i förvägen. Erdogan skulle i så fall bli den mäktigaste politiska man i Turkiets historia i mycket lång tid. De senaste åren har Ergodan förändrat landets politik i en allt mer auktoritär riktning, och dragit landet mot något som allt mer liknar en islamistisk stat.

Den 29:e maj i år hölls ett stort jubileum där Turkiet firade erövringen av Istanbul, och födelsen av det Osmanska riket eller det muslimska kalifatet den 29. maj 1453. Runtomkring i Istanbul kunde man se affischer med foton på Erdogan där det stod: ”Uppståndelsen igen, stiger upp igen”, som syftar på just det Osmanska rikets återuppståndelse. Ett rike som Erdogan menar ska stå klart och återupprättat i år 2023.

Tillbes som gud

2 Thess 2:3-4 - Låten ingen bedraga eder om vad sätt det vara må. Ty först måste avfallet hava skett och »Laglöshetens människa», fördärvets man, hava trätt fram, vedersakaren, som upphäver sig över allt vad gud heter, och allt som kallas heligt, så att han tager sitt säte i Guds tempel och föregiver sig vara Gud.

I Turkiet har Erdogan närmast gudastatus bland sina tillhängare, och hälsas med titeln ”Welcome, O Messenger of God!” Det är en titel som normalt refererar till profeten Mohammed.


Andra uttalandes om Erdogan kommer från personer inom det egna partiet:

”In another example, AK Party Bursa deputy Hüseyin Şahin at one point said that touching Erdoğan is a form of prayer, while AK Party Düzce deputy Fevai Arslan said Erdoğan has all the attributes of God.”

I ett annat exempel uttalar Huseyin Sahin från AKP, att röra vid Erdogan är en form av bön, medan Fevai Arslan säger att Erdogan har guds alla attributer”.

Vi vet att det profetiska ordet säger att just Antikrist, en dag ska sätta sig i ett återuppbyggt tempel, utropa och göra sig själv till gud. Om Erdogan är den man som kommer att fullborda och uppfylla det profetiska ordet återstår att se, men Antikrist och det kommande och sista världsriket är på gång och uppfylls i dag inför våra ögon. Det vi kan vara säkra på att det profetiska ordet kommer att fullbordas till punkt och pricka.

Vildduret och hans rike – Tage Bergman

För snart ett år sedan hade jag glädjen av att ha min gode vän Tage Bergmans mycket intressanta inlägg utlagt – ”Vilddjuret och hans rike”, där Tage argumenterar för en muslimsk Antikrist, och ett kommande islamistisk kalifat.

Just detta inlägg från Tage har varit ett av de allra mest populära, och ett av de mest lästa inlägg på hemsidan ”Jesus kommer snart” någonsin. Om du inte har tagit del av detta inlägg, vill jag på det varmaste rekommendera att ta del och läsa detta inlägg som är mer aktuellt än någonsin.Jesus kommer snart! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar