onsdag 16 mars 2016

Platser där tron kostar mest


Organisationen ”Open doors” utger en lista varje år som visar de länder där motståndet mot evangeliet och förföljelsen av kristna är som störst.

Kristna är den mest förföljda religiösa gruppen i världen. Sanningen är att var femte minut, sju dagar i veckan, 365 dagar om året, dödas en person för sin tro och för evangeliets skull.

Irak är på väg uppåt

För fjortonde året i rad, är det Nordkorea som är det land i världen där förföljelsen av kristna är störst. Irak är nu uppe på en andra plats, och ett land som Eritrea har flyttat sig från en nionde plats till en tredje plats.

Hela listen följer här:

 1. Nordkorea
 2. Irak
 3. Eritrea
 4. Afghanistan
 5. Syrien
 6. Pakistan
 7. Somalia
 8. Sudan
 9. Iran
 10.  Libyen
Väckelse i den muslimska världen

Samtidigt som att förföljelsen ökar i de muslimska länderna, så är det också där att väckelsens eld brinner med kraft. I de mest omöjliga områden, och på det mest omöjliga sätt når Herren människor med korsets kraft.

Helt precis hur många muslimer som omvänder sig till Jesus vet vi inte, men det kommer vittnesbörd från tusentals människor som upplever ett möte med Jesus och hans frälsande kraft.

Bibeln i Iran

På bara sex månader har cirka 60 000 iranier laddat ner bibeln på en app, som inte kan spåras av iranska myndigheter. Det var ett projekt som började i september 2015.

Organisationen som har gett ut denna app, får cirka 2000 hänvändelser varje dag från människor i Iran som tackar för möjligheten att tala och dela deras tro med andra. Många människor hänvänder sig med önska om förbön, och ger sitt vittnesbörd om sin tro.

Förbön för den muslimska världen

Jag vill uppmana för särskild förbön för den muslimska delen i världen. Be för att väckelsens eld ska fortsätta sprida sig, och be för att Herren ska möta ännu fler muslimer med evangeliets kraft.

Fortsätt samtidigt att be om beskydd och kraft för våra älskade trossyskon, som lider för evangeliets och namnet Jesu skull.

Jesus kommer snart!

Källa:


2 kommentarer:

 1. 2.Timoteus 3,12: Så skola ock alla de som vilja leva gudfruktigt i Kristus Jesus, få lida förföljelse.
  /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Stig,

   Tack för din hälsning.
   Just det med förföljelse för evangeliet, är ju något som följer med i lärljungaskapet och tron på Kristus. Ändå måste vi konstatera att det är riktigt stor skillnad på den förföljelse vi upplever i västvärlden, och den som våra kära trosskyskon upplever andra ställen i världen.

   Jag tror att vi har svårt för att helt sätta oss in i den förföljelse, och det höga pris som dessa syskon får betala. En sak är säker. Herren är med var och en av dem, och deras lön kommer att bli stor den dag när vi kommer hem.

   Men jag vill ännu en gång uppmana, att stödja, be och omsluta dessa syskon i bön.

   Hälsningar
   Mikael

   Radera