söndag 17 april 2016

Varningar för katastrofala jordbävningarMatt 24:7 – Folk skall resa sig mot folk och rike mot rike, och det skall bli hungersnöd och jordbävningar på den ena platsen efter den andra.

Vi har precis upplevt sju stora jordbävningar runt om i världen på bara tre dagar, där den senaste jordbävningen i Equador var på hela 7.8 på richterskalan. Nu varnar framträdande seismologer för att en ”katastrofal jordbävning” kan vara på väg.

När vi upplever dessa stora jordbävningar, är det så födslovåndornas tecken där vi ser en början på det som kommer att prägla den allra sista tiden? Jesus profeterade just det, att jordbävningar är ett av de tidstecken som kommer att visa och peka på att Herrens återkomst står för dörren.

Seismologen Roger Bilham, från Colorados universitet, varnar för att det nuvarande tillståndet kan visa på flera kommande jordbävningar som är starkare än 8.0 på richterskalan. Skulle dessa jordbävningar utebli, kan det i stället framkalla en mer katastrofal ”mega jordbävning”.

Vedermödans jordbävningar

Upp 6: 12-16 - Och jag såg när Lammet bröt det sjätte sigillet. Då blev det en stor jordbävning. Solen blev svart som en sorgdräkt, och hela månen blev som blod. Himlens stjärnor föll ner på jorden, som när ett fikonträd fäller sina omogna frukter, när det skakas

Vedermödan vittnar just om flera stora globala jordbävningar, som alla har katastrofala konsekvenser för både människor och djur på jorden. Den första stora globala jordbävningen sker redan vid det sjätte sigillet i början av vedermödans tid.

Jordbävningar har förmåga att jämna hela städer med marken, men också utlösa flodvågor och våldsamma tsunami. Den största jordbävningen i senare tid, är den som inträffade i Chile 1960, som mätte hela 9.5 på richterskalan. Kraften i den motsvarade styrkan i miljontals Hiroshima-bomber.  

Avslutning

Vi behöver inte leta efter tidens tecken, vi lever mitt ibland dem. Tidens tecken både varnar om den allvarstid vi lever i, men skapar samtidigt hopp då vi förstår att vår kropps förlossning och vårt barnaskap närmar sig.

Vi lever i det ständiga hoppet, att vår frälsare och Gud ska hämta oss hem till sitt himmelska hem. Tiden för brudgummens återkomst närmar sig, och det ögonblick då vi ska få se honom, ”sådan som han är”. Vi förbereder våra hjärtan, och vi gör oss redo för vårt ”saliga hopp”.  

Jesus kommer mycket snart!

Källa:


8 kommentarer:

 1. Ja, vi lever verkligen mitt i tidens tecken. Det som är en gåta för mig, är varför nästan ingen har den rätta fruktan för Gud. Man ser att tiden är nära, men fortsätter i sin synd.
  Kristna gifter om sig, medan den andra lever, och prisar Gud. Fruktansvärt.
  /Stig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Stig,

   Det är verkligen allvarstider, där det mörker vi upplever just nu, kommer att övergå i Guds domar. Det är en tragisk och mörk tid, samtidigt som att Herrens brud kan räta och lyfta våra huvuden. Det är vår förlossning och vårt barnaskap som närmar sig. Jesus inväntar Herrens befallning, för att hämta sin rena och väntande brud.

   Må vi vara Herrens vittnen, och sprida budskapet om Jesu frälsande kraft i den korta tid vi har kvar.

   Herrens rika välsignelse
   Mikael

   Radera
 2. Tack och AMEN till det du skriver, Mikael!
  Herrens rika Välsignelse!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Marguerite,

   Själv tack för allt du delar, och den skillnad du gör för Guds rike. Herrens nåd och kraft över dig och din familj.

   Hälsningar
   Mikael

   Radera
 3. Yellowstone, en av världens största vulkaner har ökat sin aktivtet oroväckande. I vanliga fall har myndigheter webbkameror över området så att hela internetvärlden kan följa. Nu helt plötsligt stängdes alla kameror samtidigt som vulkanen mullrar oroväckande. Smäller den då får vi "hålla i hatten"

  Yellowstone Volcano Observatory

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej,

   Yellowstone är en vulkan utan jämförelse, som absolut skulle orsaka apokalyptiska dimensioner om det skulle gå i utbrott. Det skulle i så fall likna ett scenartio som vi kan hitta i uppenbarelseboken med förödande konsekvenser för människorna på jorden.

   Det med att alla kamrer har stängts av har jag inte hört något om, men det verkar oroväckande.

   Hälsningar
   Mikael

   Radera
 4. Svar
  1. Tack för din hälsning Levi,

   Guds rika välsignelse
   Hälsningar

   Mikae l

   Radera