onsdag 7 juni 2017

Ändetidens omöjliga löftenMarkus 13:30-35 – Himmel och Jord ska förgå, men mina ord ska inte gå förtapt.

Vi kan inte vara helt säkra på vilket sätt att ändetiden scenario kommer att utforma sig, men det vi kan vara helt säkra på är att varje ord, löfte och profetia kommer att få sin fullkomliga uppfyllelse. Herren kommer att fullborda varje enskilt löfte som har med hans återkomst att göra.

Allt tjänar Guds syfte

Varje domsslut, ond andemakt och Antikrist själv, tjänar Guds syften i den sista tiden för att fullborda hans ord. Det betyder att Herren är huvudarkitekten och har full kontroll över ändtidens utveckling. Han tillåter inget annat att ske än det som han har tänkt och plantlagt ska ske i rätt ordning, i rätt tid och på rätt sätt.

Det är därför att vilddjuret fortfarande är inlåst i Abyssus, och Antikrist hålls tillbaka så han först kan träda fram när hans tid har kommit. Det är också därför att de fyra vindarna fortfarande är bundna vid floden och håller Guds domslut tillbaka, och att de två vittnen ännu inte trätt fram.

Ändtidens omöjliga löften

I dag ser vi dessa 2000 år gamla löften på väg att gå i fullbordan. Dessa löften som för få år sedan var omöjliga i det naturliga, är helt plötsligt gripbara och fullt ut realistiska. Det som förut såg helt omöjligt ut, är nu en verklighet som är på väg att uppfyllas inför våra ögon. Det betyder samtidigt att vissa löften måste och kommer att uppfyllas innan Jesus kommer tillbaka och sätta sina fötter på Oljeberget.

Vem kunde tro att det skulle komma en dag då det var fullt ut möjligt att digitalt registrera varje handel som det är i dag? Vem hade trott att det var möjligt att få ihop en arme på 200 miljoner soldater, och vem kunde tro att ett land kunde födas på en enda dag efter 2000 år i diasporan? Vem hade kunnat ana att kärnvapen en dag skulle bli möjligt, och att vi skulle få se en ”pånyttfödelse” av det gamla romerska imperiet. Vem hade kunnat förutse global kommunikation och ekonomi, ett globalt rop om fred, och en kommande världsregering?

”Ändetidens löften får bokstavligt talat sin uppfyllelse i dag inför våra ögon. Genom att Herren fullborda dessa löften bevisar han att han har allt, och hela ändetidens utveckling i sin hand”

Ta gärna del av följande inlägg om just det profetiska ordet för den yttersta tiden:

Jesus kommer snart!

2 kommentarer:

 1. Guds Frid Mikael,

  Det är imponerande att så många av bibelns profetior som du sammanfattat så bra i ditt inlägg redan har hänt eller är på väg att ske i dessa dagar.

  Hälsningar
  J och G

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Syskon,

   Det profetiska ordet bevisar både Gud existens, och hans trovärdighet. Bara en allvetande Gud, som ser ut över tid och rum, kan förutse och helt precist berätta vad som kommmer att ske och på vilket sätt.

   Vi lever ju i en tid där det profetiska ordet bokstavligt talat blir uppfyllt inför våra ögon. Det som dessa löften har gemensamt, är att det talar om den tid vi lever i, och är på väg in i - den sista tiden - som handlar om Jesu återkomst.

   Guds rika välsignelse

   Mikael

   Radera