tisdag 30 januari 2018

Domedagsklockan visar två ”minuter” kvar till jordens undergång


Världen har aldrig varit så nära att gå under, hävdar forskare bakom ”domedagsklockan”. När vi tittar med profetiska ögon på tidstecken, och jämför med den sista och avslutande tiden, så bekräftar ibland den här världen, att så också är tillfället. Sedan 1947, har en rad olika forskare presenterat domedagsklockan, som är en symbol på, hur långt vi har kvar till jordens undergång.

Två minuter i tolv

Klockan startades under det kalla krigets period och stod då på sju minuter i midnatt. I över 60 år har organisationen ”Bulletin of the Atomic Scientist” presenterat och gett sitt bud på vad klockan står på, gentemot händelser i världen. I år har klockan flyttats fram en halv minut, som betyder att klockan nu står på två minuter i midnatt. Bara en gång tidigare, har forskarna hävdat att världen har varit så nära undergång, och det var i 1953, då spänningarna var som störst mellan USA och Sovjetunionen.

En underdriven fara

Två forskare från organisationen, kallar tillståndet som världen befinner sig i, för en underdriven fara. Där nämns både situationen och spänningen mellan USA och Nordkorea, det stigande hotet för kärnvapenkrig, men också hotet från jordens klimat och klimatförändringar.
Tidigare har jag också nämnt det varningsbrev till mänskligheten, som forskare har skrivit under på, som är ett rop för att peka på jordens tillstånd och det hot som ligger framför.

Avslutning

Om församlingen tiger och tystnar, kommer stenarna att ropa. Om Guds folk slutar att profetera, kommer den här världen att göra det i vårt ställe. Om vi slutar att peka på den tid vi lever i, och låter bli att tala om den syndaflod och det mörker som ligger framför oss, så kommer den här världens röst att höras och göra sig gällande.

Är den eviga sången fortfarande levande i våra hjärtan, eller har ropet från våra läppar dött ut. Är våra öron vända mot himlen, och vår förväntan mot den levande Guden? Är hoppet om Herrens återkomst fortfarande levande i våra hjärtan, och har vi bevarat tron, glädjen och trösten i vårt kommande barnaskap? Låt oss fortsätta vår vandring mot vårt himmelska hem. Vi är så nära, och vi är snart där – så nära, att vi närmast kan märka evigheten, den åttonde dagen, och Herrens kallande röst.

Jesus kommer snart!


Källa:2 kommentarer:

 1. Guds frid Mikael ! Ja, som du skriver så kan man känna av evighetens härliga underbara boning! Det drar i själen av hemlängtan,sitter man i tyst bön inför Herren kan man ana hemmets atmosfär . O Gud hjälp oss sista biten att vi inte tröttas, att vi inte ser på denna världen i fruktan utan ännu mera vänder vår blick uppåt, mot JESUS vår älskade Herre och återlösare. Vilken framtid vi har ! Vilken verklighet att snart få möta vår Frälsare och alla de som redan är hemma. Må Gud ge oss ny kraft att fortsätta be och verka för bönebarnen. Din syster i Herren, Lill

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Lill,

   Stort tack för din hälsning och stort Amen till det du delar.
   Jag tror att många, inklusive mig själv, har det på det sätt du skriver. Det drar i själen att få bryta upp och få vara tillsammans med Herren. Det att äntligen få komma hem, möta vår underbara frälsare och alla våra nära och kära som har gått hem före oss. Jag ber och tror, att den tiden som är kvar är kort och att Herren mycket snart kommer för att hämta oss hem. Samtidigt vet vi, att varje timme Herren dröjer, så ger det plats till fler själars frälsning och syndare vid korset. Må Herren röra, frälsa och förvandla många fler människor som blir räddade för evigheten.

   Guds rika välsignelse, och Guds nåd, kraft och kärlek i din fortsatta vandring med Herren.

   Hälsningar

   Mikael

   Radera