tisdag 27 november 2018

Bara Jesu blod frälser och säkrar en plats i den uppryckta skaranEn fråga som fortsätter att komma, och som jag upplever ett starkt behov att skriva om, är just den, om vem som är ”värdig” en plats i själva uppryckandet. Vad är det som garanterar, och gör att jag kan vara helt trygg, att just jag får följa med om Jesus skulle välja att komma tillbaka i dag?

Bara Jesus

Det är ingen hemlighet, att på det sätt jag tror och förstår Guds ord - är att allt beror på Jesus och det han gjorde på Golgata kors. Våra egna gärningar, och allt tillägg till Guds nåd och Jesu blod, gör ingen skillnad alls. Om det är på det sättet, att allt beror på Jesus, då kan jag vara trygg i, att det Jesus gjorde på korset är nog, och räcker för varje område i mitt liv. Det är det som kallas och beskrivs som en oförtjänt, gränslös och oförklarlig kärlek och nåd!

Ett uppmuntrande vittnesbörd

En kär broder delade en dröm som jag gärna vill dela med er, som jag tror kommer uppmuntra och välsigna. Den handlar just om det som förvandlar och gör oss redo:

 ”Jag hade en dröm i natt. Vi var på någon form av nöjesfält. Folk roade sig och var glada. Jag och några till kände ofrid och olust över att vara där. 
Vi suckade till Herren om art få komma där ifrån. För att ta sig därifrån behövde man visa upp en liten leksaksbil som fungerade som biljett och symboliserade resande. Bilen var dock för smutsig och svart i tonen för att duga som biljett. Vi bad till Jesus och bilen blev rödare och rödare som blod. Då kunde vi åka därifrån och frid och lättnad kom. Vi åkte över en enorm bro över ett mörkt hav. När jag vaknade kände jag att drömmen kan ha varit från Herren, och jag vill dela den med dig. Jag tolkar drömmen som att nöjesfältet är världen där folk roar sig. Vi vet dock att tiden håller på att ta slut men vi sitter fast delvis i världen. Den röda färgen som gjorde att vi fick klartecken att åka symboliserade Jesu blod. Jesu blod är det som renar oss så vi kan ta oss härifrån när han kommer. Bara Jesu blod räddar oss ifrån domen och gör att vi får komma med när han hämtar oss.” 

-Tack broder, för att du delade den här drömmen med oss. 

Genom tro, utan laggärningar

Rom 1: 17 – Rättfärdighet från Gud uppenbaras i evangelium, av tro till tro, som det står skrivet: Den rättfärdige skall leva av tro.

En av dom viktigaste punkterna i Paulus undervisning var, att lagen inte längre grunden för frälsningen, men i stället ”tron utan gärningar”. Att den rättfärdige skal ”leva av tro”, betyder att både rättfärdiggörelsen och frälsningen fås endast genom tro.

Tron är en gåva från Herren, och egna gärningar var inte längre ett indirekt krav för att få del av frälsningen. Det här är Guds rättfärdighet i församlingens period, att det är bara är tron på Jesus, som är vår rättfärdiggörelse, som ger oss frälsning. Det betyder, att vårt liv och position i Herren fast. Vi har redan dött och uppstått med Kristus på korset, och vi sitter redan i det himmelska med Herren (Kol 3:1). Vi är rättfärdiggjorda, utvalda och heliga (Rom 3:28). Vi har samtidigt fått det löfte från Herren, att ingenting i den här världen kan skilja oss från denna kärlek i Kristus (Rom 8:39).

Guds barn

Joh 1:12-13 – Vi är födda av Guds vilja

Evigt liv är inte bara en plats som vi kommer till när vi dör. Det eviga livet, är det som Herren ger oss när vi blir ”födda på nytt”, för att bli Guds barn. När vi tar emot Jesus som vår frälsare, sker en andlig process i våra liv - där vi både dör, uppstår, och tar säte med Kristus i det himmelska. Vid pånyttfödelse, så inblåser Herren samtidigt sitt eviga liv i oss.

På samma sätt som när man föds i en naturlig kropp, kan man inte helt plötsligt bli ofödd igen. På samma sätt, är det lika omöjligt för oss som är döda i Kristus och födda på nytt till Guds barn, att ”komma till liv igen” och bli ofödd i Guds rika. Allt har med Jesu blod och verk på korset att göra, och det säkrar oss en plats i den skara som en dag kommer att mötas på himlens skyar.

Jesus kommer snart!


3 kommentarer:

 1. Ja , Jesu blod är det enda som ger oss ´resebiljetten”.Det är mycket allvarligt men samtidigt befriande att det inte beror på våra gärningar.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guds frid Marcus.

   Jag hoppas att det är okej, när jag skriver, att det faktiskt är ditt välsignade vittnesbörd som är delat i inlägget? Tack för att du valde att dela det med oss. Kan du sätta några fler ord på, varför det är allvarligt men samtidigt befriande?

   Tack igen - och Herrens rika välsignelse .

   Mikael

   Radera
 2. Det går jättebra . Jag är bara glad om fler kan få välsignelse av det jag drömde.

  SvaraRadera