fredag 11 januari 2019

Dom tio mest antisemitiska handlingar i 2018Det här är en chockerande lista, som delades på organisationen ”United with Israel” hemsida. Den beskriver några av dom värsta antisemitiska och antiisraeliska handlingar, som det judiska folket upplevde i 2018. Det var ett år, där antisemitismen visade sitt värsta ansikte.

1. Massakern i Pittsburgh

En 46-årig man rusar in i en synagoga i Pittsburgh och skriker ”alla judar måste dö!” Han skjuter och dödar elva personer.

2.  Louis Farrakhans nazistiska uttalanden

Under ett tal, som Louis Farrakhan, en amerikansk före detta ledare för ”Nation of Islam”, höll i Detroit, gick han emot dem som kallade honom judehatare. Louis uttalade sig –”sluta kalla mig en anti-semit, jag är en anti-termit” (insekt)

3. Flera hakkors på amerikanska universitet efter dådet i Pittsburgh

Efter dådet mot judarna i Pittsburgh, sågs hakkors på flera framträdande universitet i USA. På sociala media kunde man ta del av uttalanden som, ”låt oss grilla några judar i ugnen”, och ”varje gång jag läser om Hitler, blir jag kär igen”.

4. Labours ledare Jeremy Corbyn i Englands antisemitiska uttalanden

Jeremy Corbyn hamnade I blåsväder under 2018, då fortsatta beskyllningar kom fram om Corbyns antisemitiska hållningar. Partimedlemmar och företrädare för judiska organisationer gick till gemensam attack mot Labour och skrev om Corbyns såkallade förakt mot judar.

5. UNRWAs läroplan som tar bort Israels existens och betvivlar judarnas förintelse.

UNRWA, som är FN:s hjälporganisation för Palestinaflyktningar, är påverkad och influerad av Hamas som kontrollerar UNRWA´s organisation, för att främja terrorism mot Israel och nedtrycka ”sionistiska hundar”.

6. Airbnb´s diskrimination mot judar i Judea och Samaria.

Airbnb, som är en online uthyrningsmarknad för uthyrning och bokning av privat boende, ger ingen möjlighet för att hyra hos privata judar i området Judea eller Samaria.

7. Germans Banks koppling till BDS Gruppen

I 2018, insisterade den tyska banken, att göra affärer med BDS, som är en rasistisk- och bojkottarrörelse mot judar.  

8. Den amerikanska biskopen Gayle Harris falska anklagande om kräkningar

I ett tal, anklagade den amerikanska biskopen Gayle Harris, att han själv hade bevittnat hur ett 3-årigt arabiskt barn blev arresterad av en israelisk soldat, samt hur en 15 årig palestinskt barn blev skjuten i ryggen. Han erkände senare, att han endast hade ”hört talas” om dessa händelser.

9. Karolinskachef utreds för antisemitism

En chef på Karolinska anklagas för trakasserier av flera judiska läkare. Dessa judiska läkare påstår, att denne och andra judiska kollegor ska ha utsatts för antisemitism och att ledningen inte har gjort tillräckligt för att stoppa det här. Till exempel har läkaren under två år, inte fått lov till att operera inom sitt område. 

10. Roger Waters använder sina konserter för att sprida antisemitiska hållningar.

Roger Waters antisemitiska hållningar och uttalanden har fått vissa till att reagera. Münchens borgmästare i Tyskland, har bland annat sagt, att ”han vill göra det klart och tydligt, att Rogers inte är välkommen i München, och något som inte kan diskuteras.

Avslutning

Den antisemitiska hållning vi möter i världen, har sitt ursprung ur onda andars källor. Allt detta pekar tillbaka på de löften och kallelse, som Herren har till Israel och det judiska folket. Antisionism och antisemitism är ett tidstecken i sig själv, och det lilla landet Israel kommer tyvärr inte få ro, förrän dess, att Herren själv stiger ner från himlen, för att regera och samla Israel under sina vingar. Vi som Guds folk, får inte glömma Herrens egendomsfolk. Vi får inte glömma Herrens väg och löften för det judiska folket. Vi vet, att en dag kommer slöjan att tas bort, och det judiska folket kommer att se, erkänna och ta emot Jesus Kristus som sin efterlängtade Messias.

Jesus kommer snart!Källa:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar